Како одабрати камин у стилу ЛОФТ (ЛОФТ)?

Камини направљени у стилу поткровља, надилазе уобичајене представе и допуштају другима да виде ватру која додаје свијетле, активне и непредвидиве боје унутрашњости ваше собе.

Поткровље се односи на стил епатаже, испуњен елементима ексцентричности и манифестацијом бизарности.

Постоји комбинација модерног стила и старих необрађених површина. У њој се еуро кухиња може комбиновати са старим намештајем.

Историја поријекла стила

Порекло стила поткровља односи се на 1950. годину. Онда је у Сједињеним Америчким Државама формиран такав концепт. У то време, користили су се као стамбени простор напуштене фабрике и фабрике. Људи су живјели у нереду зграда, које су грађене према њиховим потребама и жељама.

Пријевод појма "лофт" са енглеског језика значи таван, тако да се у САД-у називају горњи и складишни простор. У наше време, дизајн ентеријера овог стила је на сваком месту.

поткровље за камин

Пионири стила били су обични сиромашни људи који раде у области културе, уметника, занатлија и вајара. У вријеме брзог раста цијена за откуп земљишта, ови људи су пронашли повољно и јефтино становање. Почели су да користе и мазити индустријске зграде, уређујући поставку по вашој жељи.

Живот у оронулим зградама са пластифицирањем и бојањем био је тежак за људе. Зато су све уредно доносили, осветљавали и стварали угодне услове. У то време је рођен Лофт стил, и његова употреба се почела ширитигранице производних просторија, које све више продиру у приватне станове.

Популарност дизајна су покупили богати људи, бизнисмени и монополисти који су почели да купују такве индустријске објекте по високим ценама. Истовремено, креативни људи су поново морали да промене место становања.

предности стила


Карактеристичне карактеристике и карактеристике стила поткровља:

 • простране, отворене и светле просторије са минималним бројем намештаја и кућних предмета;
 • објекте фабричког типа и фабричког типа као што су зидови који нису ожбукани, црвена цигла или одводне цеви;
 • подела зона у намештају собе;
 • комбинација модерних ствари са старим и недостатак декоративне декорације зидова;
 • нијансе боја хладних тонова;
 • панорамски велики прозори и веома високи плафони;
 • прибор нестандардног изгледа.

Приликом креирања ентеријера овог стила добијате много предности.

главна предност- није потребно одабрати намјештај у једном стилу. Могуће је користити баке столице са столом, у комбинацији са модерним намештајем.

још једанплус- нема потребе за унутрашњом обрадом простора. Ако имате дрвени строп, оставите га отвореним. Нема потребе да бојите зидове бојом или тапетама, текстура грађевинског материјала ствара потребну унутрашњост.

још једназначајна предност- изворно расположење стила требало би да прати лет креативне мисли.

Следећи главниправила - да у простор унесете много простора и светла, створите одличну креативну атмосферу у стилу поткровља.

Камин у унутрашњости

У то вријеме, камини су се често користили за смјештај куће. Грејање је вршено уз помоћ најсавременије или најјефтиније пећи-буржоазије. Они су били саставни дио просторије, јер се таван не загријава и без грубости у хладној сезони не може.

У људима са обиљем и великим могућностима, у атмосфери су се налазили камини који су мали по величини, али загревају целу просторију.

Да бисте створили стил поткровља игра важну улогу камин. Може бити уређен у старинском или модерном дизајну. Потребно је само правилно уредити, у складу са ентеријером просторије.

дизајн избора

За складну комбинацију камина у унутрашњости стила поткровље треба покупити одговарајући дизајн. Постоји огромна разноликост варијација и модификација.

Морат ћете изабрати међу цигленим малим крупним и огромним стакленим каминима, скромним жариштима, обложеним каменом или обложеним плочицама. Направите свој избор, узимајући у обзир не само бесплатне буџетске фондове, већ и своје властите жеље за изворно стање ентеријера. Погледајмо неколико основних опција дизајна.

Релевантност моде и актуелних трендова.

За младе, сврховите и активне људе боље је користити у унутрашњости стварне и модерне детаље. Камин у модерном дизајну од строгих линија савршено се уклапа у простор.

Можете одабрати стилове пећиХигх-тецх, која има необичан облик и боју. Они долазе у облику ракетних купола или представљена у облику капи плафона.

Савремени високотехнолошких машта нема граница и доноси разноликост у стилу поткровљу, хармонируиа једни друге. Овај камин је постављена у жељеном положају, с обзиром на изглед и функционалност.

Избор ретро дизајна

антиквитети љубавници који не разумеју модне иновације и технологију може да се користи у ретро унутрашњости. Камин са елементима антике може да заузме своје место поред модерним намештајем. Ево два супротна стила! Имајући ретро-модерна камин чини зидове.

можете играти на контраста за чисту манифестацију стила. Камин у старом стилу могу бити израђени од опеке и задекорироват коришћењем природног камена или керамичких плочица. Цестовна гранитна пећ ће употпунити унутрашњост, доводећи дух антике у простор.

практични дизајн

Породични људи цијене поузданост и практичне елементе декорације. Често се избор зауставља на камену од цигле. Окружени су непосредним окружењем и удобним прибором. На пример, функционални намештај је затворен у нишу зидова или ормара. Ентеријер се састоји од корисних сигурних и практичних предмета, без непотребних детаља.

Да бисте додали унутрашњи стил поткровља користите зид од цигле без завршне обраде или дрвених стропова.

немаран дизајн

Када креирате стил поткровља у свом простору, оставите малу количину намјештаја. Кадаова загрејана просторија ће бити метална пећ, постављена поред зида или у углу собе.

Ово планирање је погодно за младе људе који се ретко појављују у свом стану. Да бисте довели расположење стила поткровља је врло једноставно, за то можете користити древне предмете наслијеђеног намјештаја. Штавише, ако постоји рупа у софи, онда она није зашивена, већ напротив, наглашавају је, мењајући контрастну боју нити или наглашавајући светле боје.

Камин било ког дизајна може наћи своје место у унутрашњости стана поткровља, осим класичних верзија, украшених штукатурама или дрвеним резбаријама. Такав дизајн може покварити цјелокупну слику, откривајући неприкладност и углед масивног камина.

Важни детаљи у стилу

Пре куповине или изградње камина треба обратити пажњу на значајне нијансе:

 • Ако се стамбени простор налази у поткровљу, препоручује се инсталирање лаких и малих објеката.

Када се користи пећ од опеке или камена, могуће је савити или разбити међукатне етаже. Ако инсталирате камин на првом спрату, онда се побрините за солидан темељ унапријед.

 • Електрични декоративни камини могу бити уграђени у кухињске гарнитуре или нише у зидовима.

Опрема је одабрана према пројекту зидова и намјештаја.

 • Величина просторије треба да одговара димензијама зграде.

У малим собама потребно је поставити мале камине. Цумберсоме десигнсизгледати глупо у малим собама.

Запамтите, за стил поткровља има много светлих и пространих соба.

 • Зидани зид који се не мора третирати треба да буде на значајној удаљености од каменог или цигленог камина. Око зида не би требало да буде украсних елемената, јер се дизајн преводи у стилу поткровља.

Запамтите важна правила рада током инсталације и одржавања камина: пратите заштиту од пожара и изолацију декор и намештаја.