Изабрали смо добре ручке врата: фото

Било која приватна кућа, стан или вила треба добру заштиту, посебно ако власници желе да оду на дуже вријеме. Затим ће доћи у помоћ ручним бравама на вратима, које, због своје поузданости, могу издржати свако хакирање.

садржај

 • Преглед брава за држање
 • Опис уређаја и принципа рада
 • Предности и недостаци закључавања полуге
 • Избор одговарајућег дизајна

Ово спровођење закона у кућије једна од најпопуларнијих бравицаза метална врата. Име је добивено захваљујући еластичној конструкцији плоча (сувалд) са посебним жљебовима који осигуравају.

Преглед ручних браве

Дворци за слободно време познати су од почетка 19. века, затим су се први пут појавили у Енглеској, убрзо су се проширили широм света ии даље остају траженизбог њихових неоспорних квалитета. Прво, добро се одупиру ломљењу, показују отпорност на хладноћу и влажност, поуздане су, издржљиве, непретенциозне и такође имају широк опсег примене. Осјећајте се на гаражним вратима, сеоској кући или стану - обратите пажњу на фотографију.

Врсте браве
)

Опис уређаја и принципа рада

Ови уређаји су анти-вандалски. Ако је неко планирао да оштети дворац, неће успети, јер пад апстрактних објеката не престаје са ломом дизајнерског система. Штавише, ако је леанБлок се налази изнад кључа, онда смеће уопште не утиче на његов рад. Оно што се не може рећи о цилиндарском механизму, који може бити оштећен чак и шибицом. Осим тога, како би се црни посао у згради са цилиндричним сигурносним системом, припремио за улов, хакери само требају уклонити ларву. Докконструкција овјеса има високу отпорност на механичка оштећења , тј. Отпорна је на бушење и бушење.

Како функционише механизам? Принцип уређаја је довољно једноставан. Унутар браве постоје ручке, које се могу видјети на фотографији. Они су у интеракцији са другим елементом - сталком, који је одговоран за кретање вијака механизма. Сувалди, заузимајући затворену позицију, пружа поуздану браву за закључавање. Кључ има посебне жљебове, који долазе у контакт са жљебовима полуге. Када се ротира, они подижу и заузимају строго дефинисани положај. Тек након овог руковања ослободите сталак, који осигурава кретање пречака. Таква схема рада полужног система.

Предности и недостаци закључавања полуге

Размотрите недостатке и позитивне карактеристике овог уређаја:

 • Величина кључа је релативно велика, обратите пажњу на фотографију.
 • Обично постоји бунар са пролазном рупом, погледајте фотографију. Прескаче не само звукове и ваздух, већ и све типке и алате за разбијање снаге.
 • Неугодност у случају замјене уређаја. На примјер, када изгубите кључ морате промијенити цијелу браву, јер готово увијек постоји везаСувалд елементи за блокирање погона.
 • Елементи кода су релативно велики. Ако брава нема додатне заштитне механизме, онда је могуће отворити систем са квачицом. Међутим, модерне сулвадне бравеопремљене су великим бројем решења , која компликују рад хакера, као што су погрешни слотови у ручкама, заштита од хаковања снаге и системи за откривање искачућих прозора.
 • Сложенији дизајни су опремљени посебним механизмима за репрограмирање који читају профил кључа када удари кључни чип, а затим се касније користи за отварање браве. Погледајте ову јединицу на фотографији.
 • Наравно, што је више у дворцу него сувалд, већа је његова тајност. Али њихов број је ограничен укупном дебљином уређаја. Чињеница је да, за поуздану заштиту, свака полуга не смије бити мања од унапријед одређене величине. Пропорција је таква да повећање броја оружја смањује величину дворца. Као резултат тога, испоставља се да се конструкција може инсталирати само на вратима која имају одређену дебљину. Осим тога, ако се планира уградња додатног оклопа, треба узети у обзир његову величину.

Уопштено, браве за скијање сматрају се једном од најпоузданијих. Такви производи су обично велики и тешки. савременидизајни су практично сви мортисе , стога немају избочене детаље, док је у прегледу остао само запорни зазор. Сама љуска је издржљива, што пружа добру заштиту од удара.

Избор правог дизајна

Данно на пазаротПриказан је широк спектар уређаја за пренос података. Све овиси о самим вратима и њеној примјени. На пример, тежак модел погодан за челична врата, ватроотпоран - за ватроотпорна платна, лагана конструкција је идеална за пластична врата, могу се видети у канцеларијама или продавницама. Браве се разликују по радној страни, тј.су десно или лево , користе се као главни или додатни. Продаје се у комплету са ручкама, бравицама, бравама, ладицама (овај уређај за вертикално затварање).

Како изабрати квалитетну клизну браву? Да бисте обавили куповину и не пожалили куповину, обратите пажњу на техничке спецификације. Поуздано закључавање:

 • Има најмање шест руковања.
 • Отпорност на лом не мање од треће класе.
 • Опремљена додатном заштитом од бушења у облику оклопне плоче.
 • Опремљен ојачаним вијцима који штите од запрашивања.
 • Опремљен разним лажним прорезима, механизмима за међуспремање за немогуће коришћење клизача.
 • Има квалитетне кључеве који су направљени са великом прецизношћу (темељно полиране перле са строго правим угловима).
 • Укључује алтернативну полугу или кључеве за кодирање.

Причвршћење у конструкцији клизања може бити изнад главе или изрезано. Надземни механизам је погодан за гараже, за станове се ретко користи. Инсталација се врши на два начина. Најједноставније је да се извадите, обратите пажњу на фотографију. Комплекс - везаност, онкористи се у фази израде затварача. На фотографији се бравица налази унутар структуре између платна. Други начин инсталације је поузданији, јероквир се не узима непотребним манипулацијама , зашто нема рупа и оквир остаје интегрални и издржљиви.

Моттура и Циса су признати лидери у производњи рукохвата. Такође су популарни: Мул-Т-Лок, Аблои, Кале, Сецуремме. Води ручне палетне браве и домаће марке. Међу најпознатијима су: "Керберос", "МЕТТЕМ", "Герион", "питај". Цена уређаја је у широком опсегу и може се израчунати стотинама, десетинама хиљада рубаља, па чак и вишим. Све овиси о произвођачу, као ио додатним могућностима и класи продора. Избор треба да се заснива на односу цене и квалитета производа. Узмите у обзир вредност имовине коју желите да уштедите, а не високу цену. Не фокусирајте се на производе анонимних кинеских произвођача.

Стога, чак и уз куповину најскупљег и квалитетнијег дизајна, не постоји гаранција да се дворац неће отворити. Ако упоредите закључавање полуге и цилиндра, онда је први отпорнији на методу прекидања снаге, али се истовремено може бојати хватања. Стога,препоручује употребу оба типа конструкцијеза поуздана метална врата.