Добра комбинација тапета у дневној соби: фотографије и идеје

правилно комбиновање позадину у дневној соби сте постигли дизаинаХостинаиа његов ексклузивитет - тај део куће у којој смо провести доста времена, па је потребно да је просторија удобна и пријатна атмосфера. Ово ће занимљива опција зидови - комбинација позадине. Већина намештаја луксузан дневни боравак ће изгубити неке од својих жалбу ако је то бити безличан и празна позадина. Маке роом више оригиналан и живу тапета помоћ исте боје, али различитих нијанси. Овај метод такође помаже зонироват собу. За димензионалном салону је одлична опција - комбиновањем геометриц паттерн, понављајући једну од основних боја.

Комбинација две боје позадине у дневној соби: најбоље решење

Сваки комбинује позадину на свом укусу. Али имајте на уму да је избор боја наглашава индивидуалност у сваки ентеријер.

Комбинација ова два зида боје у хармонији једни са другима могу да пренесу живост боја и богатство боја које се користе у унутрашњости дневној соби.

да нагласи индивидуалност својој дневној соби користећи комбинацију две боје зида

је веома важно за такве области, где је породица одмарају и домаћини.

Главни опције Комбинације

Додаци обои двобојна могу бити различити

 • А симпле цомбинатион - два складне боје преклапају видтиноцхним одређене критеријуме;
 • Реасонабле комбинација - боје овдене треба да се комбинују једни са другима, али треба да изгледају складно у простору;
 • Флексибилна комбинација - у дизајну комбинује више од три нијансе са различитим степеном засићења.

Најважнији задатак је избор нијанси које су најпогодније за унутрашњост и благотворно утичу на ниво удобности и стилске хармоније.

Комбиноване дневне собе: дизајн ентеријера

У дневној соби можете комбиновати различите врсте тапета, комбинујући их у дебљини, користећи материјале од флизелина и папира, винила и ситотиска. Све врсте тапета имају своје специфичне карактеристике, па се пре куповине треба консултовати са специјалистом и питати за карактеристике њиховог рада.

Користећи тапете различитих текстура, можете одабрати одвојене зоне у дизајну дневне собе

Основни задаци који се могу обавити у дневној соби у комбинацији тапета:

 • Потребно је поделити појединачне зоне у дизајн користећи тапете других текстура и тонова;
 • Жеља да се визуелно промени величина просторије;
 • Могућност штедње - куповина одмора од 1-2 роле неколико сличних врста тапета у дисконту;
 • Потреба да се обезбеди додатна заштита за појединачне делове зидова.

Приликом одабира практичних тапета намијењених за дневну собу, морате узети у обзир специфичности свих зона у просторији.

Да бисте правилно комбиновали тапете, морате одабрати нијансе, максимално комбиновати једна са другом -колор-пратиоци, од тога зависи општа атмосфера дневне собе.

Ефективно изгледа, на пример, тапета наранџаста у комбинацији са жутом, можете користити зелену са жутом, ружичастом и плавом. Лоше плаве позадине су црвене или жуте, црвене са зеленом.

Како закрпати тапете у дневној соби два типа: фото-идеје за унутрашњост

Многи више воле да користе комбинацију две боје за своју дневну собу кроз способност да обрађују зидове у готово свим стиловима. По жељи можете комбиновати тапете хладних и топлих боја, испунити дизајн свијетлим бојама или нанијети тапете у два нивоа тонова.

Креирајте дизајн дневне собе у било ком стилу помоћу комбинације тапета

При декорирање дневне собе две врсти тапета препоручује се да се узму у обзир нека од карактеристика овог избора:

 1. Просторије смјештене на сјеверу, требају освјетљење, тако да је овдје потребно залијепити најсјајније тапете обично доњи дио има више засићене боје;
 2. Препоручује се стварање контрастних комбинација у просторији;
 3. Ако је дневна соба украшена комбинацијом тапета са узорцима, онда се морате потрудити да не притиснете отиске зида;
 4. Ако је соба мала, величина је боље користити материјал који ће имати мале отиске или геометрију;
 5. Када украшавате дневну собу, покушајте да избегнете црне и беле нијансе.

Стручњаци препоручују да се основна не више од три нијансе.Због изабране скале боја, биће могуће одредити додатне тоналитете у просторији, репродукујући их у декоративним предметима. То су обично лаке, нежне боје.

Ако у дневну собу залијепите тапете двију врста, које имају потпуно различите текстуре или нијансе боја, цјелокупна унутрашњост може имати неугодан изглед. Потребно је унапријед процијенити ступањ компатибилности: тапета мора имати исту дебљину, одабране боје не смију се радикално разликовати једна од друге.

У дневној соби препоручујемо да комбинујете највише три врсте тапета

Исправна комбинација тапета у дневној соби

Прије него што утјеловите своје идеје у животу, бирајући схему боја, морате размишљати кроз комбинацију боја које се складно уклапају у цјелокупно расположење ваше дневне собе. Правилно комбинирати позадину ће помоћи "котач боја", у којем 12 боја су распоређени у круг. Боје које су једна поред друге су најсродније и њихова употреба за ову собу ће бити најприкладнија ако желите да атмосфера у дневној соби опушта људе присутне у њој. Боје супротних сектора могу се међусобно допуњавати. Такве комбинације чине атмосферу интензивнијом и енергичнијом. Откривен бојом и жељама, храбро комбинује позадину.

критеријуми за избор

 • Одређивање главног тона тапета;
 • Избор жељеног орнамента;
 • Избор главног типа фактуре;
 • Компатибилност позадинанамештај и дизајн.

Постоји много различитих занимљивих решења која вам омогућавају да направите најскладнију комбинацију тапета. Ако повежете машту, укус и упознате се са неколико њих, свакако ћете морати направити савршену дневну собу.

Комбиновање тапета у дневној соби омогућава вам да направите величанствен и луксузан ентеријер

Предности варијанте

Свако жели да живи у пријатном и лијепом дому. Да би се овај сан остварио приликом постављања тапета, потребно је да га исправно комбинујете.

Предност комбинирања позадине:

 • Комбинација тапета у дневној соби може бити зонирана;
 • Могућност јефтине обраде зидова;
 • Способност визуелне промене величине просторије и облика просторије.

Комбинација тапета мора бити направљена у одређеној схеми боја. Ако је дневна соба тапета неутралне боје, тада може примити готово сав намјештај, текстил и прибор. Али ако је таква соба налепљена уз употребу комбинације тапета, у којој се боја не комбинира с намјештајем, онда се она мора поновити у елементима дизајна.

Када се у дизајну нађу нијансе комбинације тапета, ствара се прилично складан и необичан интеријер.

Тапете треба да буду исте ширине. Много је лакше користити исту врсту материјала коју прави исти произвођач. Препоручљиво је купити тапете у истој радњи, провјеравајући сваку ролу по хладу.

Изаберите тапете у дневној соби (видео)

Користећи комбинацију тапета у вашој дневној соби, можете ублажити мале недостатке ове собе. Комбинација може уравнотежити свеукупно осветљење просторије, украсити пројекције и нише, а такође и визуелно промијенити стварну величину просторије. Применом таквих необичних решења у ентеријеру, креирате пријатну атмосферу и јединствен стил у дневној соби.

Комбинација тапета у дневној соби (фото)
)