Чврсти и прекрасни рукохвати за степенице од нерђајућег челика

Израда степеница сигурним и практичним може се обавити употребом прекрасних рукохвата Ручке се користе као додатни елемент. Дизајн ограде игра важну улогу. За њихову обраду се израђују трачнице. Овај елемент не служи само као део украса на степеништу, већ такође има важну функцију. Када се пењате или спуштате степеницама, особа се држи за њих како не би пала. Произведени су сви делови шина, укључујући и рукохвати према скици и цртежу. Нерђајући челик има сва неопходна својства и оптималан је материјал за израду рукохвата.

Чврсте металне ограде за степенице од нерђајућег челика

Метални рукохвати су постављени на носећи елемент - балустре. Могу се поставити на једну или двије стране степенишног марша. Неки модели ограда причвршћују се на зид.

За производњу рукохвата користе се различити метали.

Данас су најпопуларније ограде за степенице од алуминијума или гвожђа

Следвасо може да бъде обработено:

 • алуминијум;
 • гвожђе;
 • ливено гвожђе;
 • Челик.

Као материјали служе нерђајуће метале. Снажни су, корозивни под утицајем околине и механичких оштећења.

Лагано огребите необавезан дрвени оклоп, чак и ако је лакиран. И метал је скоро немогућ.

Од којих елемената су хромиране степенице

Хромирани рукохвати имају високу чврстоћу. Обично су постављени наквалитета компоненте за уличне штандове. Али такав елемент се још увек користи за степенице које се налазе на јавним местима: продавнице, пословне зграде, кафићи. Они служе као додатно осигурање.

Хромирани рукохвати могу да рефлектују околину, јер имају полу-рефлексивну превлаку.

Хромирани рукохвати могу имати монтажну конструкцију.

Одлично се надопуњује изглед модерних хромираних трачница

Рукохвати се могу састојати од следећих елемената:

 • славине;
 • конектори;
 • шарке;
 • Окретање рукохвата;
 • регали;
 • чаше;
 • Додатна монтажа на зид.

Сви ови елементи морају бити чврсто и квалитативно повезани тако да је конструкција рукохвата погодна за рад. Квалитет додатних елемената који се користе за причвршћивање ограда је важна тачка. Сигурност људи зависи од протеза.

Рукохвати за степенице: ковани модели

Неки модели рукохвата израђују се методом металног ковања. Могу имати прекрасан изглед и оригиналан дизајн. Користећи римску стилистику (коврче са чврстим завршетком), ограду можете учинити визуално лаком.

Кована ограда украшава дрвене степенице у класичном стилу

Ковани метални рукохвати могу бити украшени:

 • Природни мотиви;
 • орнамент;
 • Глатке и слободне линије.

Када се загрева, метал постаје пластичан. Због тогаможете направити било који облик. Ковани софистицирани рукохвати савршено ће се уклопити у класични ентеријер - барок или царство.

Рукохвати могу бити компликовани или једноставни. Компликовани дизајн модела је украшен различитим коврчама, које се налазе на крајевима рукохвата. Овим рукохватом можете "ревитализирати" степенице за ограде. Декоративни елементи могу створити посебан ритам, а степенице ће изгледати оригинално, елегантно и лијепо.

Једноставна конструкција рукохвата погодна је за унутрашњост, која је изведена у ограниченој колор шеми и нема непотребне декоративне елементе. Изгледају једноставно, али елегантно.

Ковани рукохвати могу имати у својој структури волуметријско-просторне елементе. Ови елементи се понављају у одређеном редоследу, па се ствара сувоћа ритма. Метални рукохвати могу имати танку кривину, глаткоћу облика. Ови елементи се производе у ограниченим тоновима који су погодни за било које класично степениште ако има ограду у облику рукохвата. Често су главни кораци украшени таквим елементима. Они симболизирају статус зграде и њену посвећеност сваком стилу.

Рукотворине могу бити украшене геометријским облицима и украсима. Такви дизајни изгледају модерно, модерно и модерно.

Челични стубни оклоп: предности материјала

Рукохвати од нехрђајућег челика могу имати различите изведбе овисно о пројекту. Овај материјал је одличан за производњу рукохвата и других конструкција за ограде. Такве рукохвате чешће користите за уличне степенице.

Предности челичних рукохвата су поузданост, трајност и трајност

Нерђајући челик има много предности у односу на друге материјале:

 • Није корозивно;
 • има високу чврстоћу;
 • Има привлачан изглед и дуг вијек трајања.

Нехрђајући рукохвати нису скупи. Они су разноврсни и користе се у јавним зградама.

Челик је непретенциозан материјал, тако да се ови рукохвати могу лако и једноставно испрати од прљавштине. Оклоп од нехрђајућег челика може издржати велика оптерећења, температурне разлике, влажност.

Како одабрати ручке за степенице од нехрђајућег челика (видео)

Ручни држачи обављају важну функцију. Модели од нерђајућег челика су добро решење за декорацију и функционалне степенице. Њихов дизајн може бити апсолутно било какав. Због тога рукохвати могу украсити унутрашњост стана и дати степеницама потпуни изглед. Оригинални ковани рукохвати су направљени у различитим стиловима. Тренутно имате могућност да наручите коване предмете за ваше будуће степенице било ког облика, дизајна и боје.

Лепи рукохвати од нехрђајућег челика за степенице (варијанте фотографија)

)