Шифра од пластичних боца са сопственим рукама: 7 предности

Парцеле, чији су премази направљени од пластичних боца, практично не дају у својим карактеристикама стакленицима из других материјала. У исто време желим пун, издржљив и чврст стакленик. Зато ће многи створити оригинални стакленик са ПЕТ амбалажом.

Плусеви пластеника из пластичних боца

Пластичне боце се не одлажу у кућама и одмах одлазе у смеће. Али за власнике сеоских кућа вреди размишљати о томе колико је корисно користити секундарне сировине. Можете направити необичан стакленик.

На позадини других варијација пластеника (од филма или стакла, на пример), пластика изгледа најпривлачније

Предности оригиналне конструкције:

 1. отпоран је на неповољне временске услове (ветар, снег, киша, туча);
 2. Пластични материјал - издржљив материјал, и стога ће дуго времена служити таквом стакленику;
 3. Лако је извршити поправке, замијенити поједине дијелове стакленика;
 4. Има одлична својства за очување топлоте, јер ваздух циркулише унутар сваке боце;
 5. То ће јефтино коштати такву зграду;
 6. Изградња стакленика је једноставна, можете завршити све фазе својим рукама;
 7. Изградња таквог стакленика не захтева чврсте темеље.

Можете изградити стаклену бочицу и стаклене боце. Истовремено, кров је израђен од поликарбонатних плоча. Таква структура ће и даље коштати више од стакленика оградног типа направљеног од поликарбоната. Али мораш сипати чврсте темеље.

Боце имају способност да се држе у себитопао ваздух. Захваљујући томе из њих излазе дивни стакленици.

Гаража ће бити тешка и масивна, али је лијепа и необична. Уз пластичне боце различитих боја можете креирати оригиналне украсе. Таква зграда добро одржава топлину. Чак и зими, нећете морати да користите додатне системе грејања.

Изградња пластеника са интегрисаним пластичним боцама сопственим рукама

Сви заинтересовани могу изградити пластеничку боцу у стакленику. Али важно је не само разумети принцип повезивања ПЕТ амбалаже, већ и узети у обзир све нијансе ове колекције. За ово би требало да видите мастер класу искусних људи на интернету.

Лако је уградити стакленик пластичних боца својим рукама

За почетак, нацртајте цртеже и припремите радно место. Најбоље је преферирати добро освијетљен терен. Такође, препоручљиво је не инсталирати стакленик на отвореном простору гдје постоје јаки и бурни вјетрови.

Следи цртеж цртежа. Боље је смањити стакленик правоугаоног облика. Треба да размислите о димензијама стакленика, постављању врата и прозора, као и креветима.

Након тога морате припремити све материјале и алате. За оквир је потребна дрвена греда и монтажни сталак. Такође, потребно је да се опскрбите рукавом, ножем, ексерима, нивоом, траком и најлонском нити. Све боце треба помести и уклонити са налепница. Затим можете почети са инсталирањем оквира.

Монтажа оквира:

 1. Не можете попунитибетонски темељ. Довољно је направити дрвену основу од шипки, које се копају по ободу зграде. Дрво треба третирати антисептицима. За већу снагу потребно је напунити цемент.
 2. Носиве дрвене шипке треба причврстити на темељ. Истовремено је потребно придржавати се интервала од 1 м
 3. Онда треба да растегнете најлонску нит између шипки. Потребно је да направите раздаљину да бисте наместили пластичну боцу.
 4. Сљедећа фаза је уградња трупаца за базу крова.

Након завршетка оквира могуће је наставити са постављањем зидова. Из свих боца је потребно одрезати дно тако да је могуће чврсто повезати посуду са другом боцом. Такође ћете морати да уклоните чепове. Затим можете међусобно мљети боце тако да испадне монолитна цијев.

Светло паковање треба користити за зидове, јер боље пролази светло, а тамно је погодно за углове и обрасце.

Кутне боце треба причврстити на оквир помоћу вијака или чавала. Препоручљиво је ојачати зид помоћу шина. Боце су прикуцане на металној или дрвеној шини, а траке су постављене вертикално у стакленику.

Шема постављања крова:

 1. Израда редова од 40 цм од боца;
 2. Решетка је направљена од металне мреже (саветује се да се ради чешће);
 3. причвршћивање редова на дрвене дијелове крова помоћу вијака или чавала;
 4. Скофирање причвршћеног паковања са вискија;
 5. Монтажа елемента у стакленик.

Ево корисне употребе пластичних боца. Сви радеједноставно, али важно да то урадите како треба. У супротном, стакленик НЕЋЕ уштедети топлоту и сав рад ће полудјети.

Како направити пластеник сопственим рукама од пластичних боца са шавовима

Постоји још један начин да се направи стакленик од материјала који се могу рециклирати. Ова метода је радно интензивнија. Али у таквом стакленику за усјеве стварају се идеални услови за микроклиму.

За изградњу малог пластеника пластичних боца са рукама, потребно је око 1000 комада

Можете узети 1,5 и 2 литра Херсхеи, када или било који други напитак.

За алтернативну методу су потребни фластери од пластичних боца. Припрема материјала ће захтијевати пуно времена и труда. Чак и за мали стакленик потребно је резати више од 5000 боца. Али у исто време у стакленику се складишти више топлоте, она је јача и светлија.

 1. Прво морате припремити материјал. Из пластичне боце треба да сече врх и дно. Добијени цилиндар се мора сећи. Добијени радни комад се мора изравнати глачалом или прешом.
 2. Сваки радни предмет мора да се заврти око целог периметра. Уз помоћ најлонске нити или рибарске линије потребно је спојити елементе. Важно је да се материјал преклопи тако да се не формирају рупе.
 3. Ушивена мрежа треба бити причвршћена на оквир помоћу шине. Тако остаје цијели зид стакленика.
 4. Селективно, неколико шина може да се фиксира на зид. Ово се ради како би се ојачао дизајн.
 5. На исти начинморате направити и поправити крпу на крову.

Потребно је више времена за израду гредица. Потребно је пажљиво и пажљиво радити са пластиком. Важно је да се гвожђе или преса не кваре у фази пеглања.

Изградња мини-стакленика од пластичних боца

Најлакши начин да се користи пластични контејнер је стварање мини-пластеника. Могу се поставити и на улици иу кући. Одлично ће изгледати на балкону или на прозорској дасци стана. Такви пластеници су погодни за орхидеје, гераније, зеленило или ротквице. Најчешће сељани се узгајају у минијатурним сортама садница.

Ако нисте заинтересовани за узгој расада у великим количинама, онда ће вам једноставна пластеница пластичних боца радити за вас

Фазе стварања мини-стакленика из пластичне боце:

 1. Одрежите врх боце. Дно лишћа испуњава улогу крова за стакленик.
 2. Дно боце треба пробушити шивом, ножем или маказама.
 3. Дно стакленика ће бити комад пене. Треба да буде прекривен глином и уграђеним сфагнумом. И сама пјена треба да буде благо навлажена.
 4. Припремљену боцу треба преврнути и положити на дно.
 5. На крову отворите рупе и монтирајте хладњак на ваздух унутар конструкције.
 6. То је радно интензивна изградња пластеника - чишћење боца од етикета

Овај распоред мини-стакленика је завршен. Може се инсталирати термометар за контролу температурног режима унутар стакленика. Ова опција је одличнапогодан за узгој цвијећа.

За мини-стакленике морате узети 5 литара боце.

Дизајн стакленика за саднице је мало другачији. Да бисте га направили, потребно је да преполовите амбалажу. Да бисте обезбедили мини-стакленик водом на дну, направите неке отворе. Онда би требало да напуните земљу и посадите семе. Горњи дио постаје кров за стакленик. За вентилацију, једноставно омотајте поклопац.

Гаража од пластичних боца са сопственим рукама (видео)

Процес стварања стаклене баште из боца може бити веома напоран. Потребно је да припремите материјал и приложите га. Али на крају ће бити идеалан стакленик са добрим квалитетима топлотне изолације.