Како правилно изрезати руже

Руже се могу калемити и подесити на корен. Ако грм расте на својим коренима, онда они неће пасти испод. Ако се вакцинише, избојци испод места вакцинације ће се разликовати од горе наведених. Потребно их је уклонити одмах након појаве базе. Пожељно је мјесто гдје су биле свиње, прилагодити се, да се не би појавиле нове дивље пужеве.

Најпопуларније на приватним парцеламачај-хибридне ружеса прелепим великим цветовима до 15 цм од најразличитијих боја и пријатне ароме. Просечна висина је 50-100 цм.

коврчава ружа

Такође, у вртовима често расту коврчаве руже. Њихова главна особина је дуга флексибилност или изданак од шкриљаца дужине неколико метара, који захтевају подршку. Листови су мали, као пупољци црвене, беле или ружичасте са благим укусом. Полиант руже цвату мале, до 4 цм, цвијеће се скупљају у великим цватовима, висина грмља до - 50 цм.

парк росес

Вртне баште расту ируже паркова . Ова биљка је до 3 м висине са изданцима прекривеним трњем и двобојним цветовима различитих боја. Они нису толико декоративни као претходне групе, али не требају заклон за зиму, отпорни на штеточине и болести. Руже се режу и падају и пролеће. Пролећно скраћивање подстиче формирање грма, интензивније цветање, повећање броја изданака.

У ружама таквих група као што су чај-хибрид, полиант,Флорибунда у пролеће одсеца прво мртве избојке на први живи бубрег. Оставите 3-5 најбољих изданака, док други уклањају, укључујући и оне који расту у грму, слабе, кривине и старе. Лијево скраћено, сухо уклањање потпуно или здравих бубрега с вањске стране грма, дуге и танке половице усјева. Изрежите - под углом од 45 степени, око 0,5 цм изнад бубрега.Чај-хибридје одсечен, остављајући 3-4 доња добро развијена бубрега. На коврчавим, ружама оставите 5-6 јаких изданака, други су одсечени. Парк руже се узгајају без подрезивања. Добро расту и цветају неколико година, а онда цветање слаби, грм постаје густ. Када се обрезују, прво уклоните оштећене и сухе изданке. Ако је ружа калемљена, онда се ослободите танке дугачке испод места вакцинације (исечите на пола дужине - 50-90 цм), као и бекство, које се додирују. Бубрег и највиша тачка резања морају бити на једној страни бекства.

Велике сорте одсецају мање, слабе биљке које су мало прекомерно зимске. Ако је грм паркирање ружа је стар, а затим обрезивање га помладити.