Брага од шећера и квасца - пропорције, класични рецепти

Искусни инжењери на оку одређују количину састојака за висококвалитетну чврсту и чисту четку, што резултира одличном квалитетом лонца. Наш чланак је намијењен онима који још увијек савладавају вјештину кухања зелене змије. Дакле, хајде да разумемо шта би требало да буде шећер и квасац, пропорција, количина и квалитет састојака.

Сам процес, чак и са великим растезањем, није тешко именовати. Сви производи су при руци, кувани једноставно и дуго времена, ако јединица за испразност не падне, на излазу добијамо чисти, без мириса и лошег укуса пића. У светлу огромне количине фалсификата, наш чланак ће бити веома вероватан.

придржавање правила и доследности

Најважнија ствар у процесу кухања је да се прецизно придржавате правила примене и пропорције. Ако погријешите у калкулацијама, сладовина ће бити мршава и морат ће се излити. Ако направите грешку у количини шећерног квасца, неће бити ни доброга. Мали шећер - гљиве неће расти, развијати се и издвајати производе живота (етилни алкохол, угљен диоксид и топлотна енергија), што утиче на коначни укус и органолептичност. Многе глукозе су још горе. Део печурки ће остати након прераде и након дестилације финалном производу ће дати страшан мирис и одвратан мирис и након одвајања репа и главе.

Други услов је чиста сува роба. Након сваког извођења потребно је све темељито опрати, почевши од спремника, гдје је база затегнута, и завршити са епруветама у уређају. Акоопрати "абиак", плијесан ће се појавити и на излазу ће добити неприкладан производ. Штавише, чак иу процесу "мешања" шећерне жице, она може да одбаци, у складу с тим, мора да рециклира.

Вредност такође има температуру ферментације - од 27 ° Ц до 31 ° Ц. У различитим сезонама у просторији, температура се мења, тако да је погодно користити обичан акваријумски грејач, покупљен по запремини течности. Изложен је жељеном знаку и уроњен у сиромашне. Скрећемо вам пажњу на чињеницу да ако се температура смањи, гљивице се неће развити, горе - процес живота ће се десити врло брзо без додељивања одговарајуће количине угљен диоксида.

Важно је изгледати и квалитет квасца. Пекаре нису погодне због ниске отпорности на етанол и мале тврђаве. У просеку не прелази 11 °, што утиче на запремину шећерне сланине. Током ферментације, производи за печење емитују велику количину угљен-диоксида, што резултира великим бројем пене. Приликом припреме у резервоару оставите слободну трећину волумена. Оно што је важно - у овој врсти гљива је карактеристичан мирис који се преноси и пије. Неки људи воле аутентични дух, али највише воле чисто и снажно пиће. Препоручујемо да изаберете специјално - алкохолни квасац са минималном формацијом пене и максималном количином животних производа. Са истим успехом могу се користити и вино или пиво.

И последње, али не и најмање важно - квалитет воде. Идеално би било да буде артешки, богат натријум-калијум киселином. Још горебоца Строго је забрањено кориштење кипуће воде - то је "мртва" вода, у којој нема потребе за развојем околиша гљива.

Шта је хидромодул

Најбоље је почети са припремом шећера и квасаца из теорије. За почетак, разумјет ћемо каква је то врста хидромодула. То је однос шећера и воде у сладу. Ако наиђете на израз "шећер брокуле са хидромодулом 1: 5" то значи да је направљен од 1 дела шећера и 5 делова воде (велики хидромодул). Ту је и мали хидромодул, где су пропорције наруквица од шећера 1: 3.5. Друга опција је неудобна, јер гљиве немају времена да рециклирају цијелу количину глукозе, ако се узимају печење.

Код концентрација алкохола изнад 12%, хлебни квасац "заспи" и пада у талог. Ово је неприкладан производ који треба одложити.

Још једна ствар коју треба урадити ако се изаберу сорте алкохола које раде при максималној концентрацији етанола. Напротив, они користе малу количину воде у сладовини.

Процес ферментације брагхија

Када се припрема домаћа, боље је фокусирати се на велики хидро-модул (1: 5), када су вибрације глукозе потпуно, а процес иде брже.

Често су мајстори почетници вођени од стране просечног хидромодула - 1: 4, али у овом случају постоји ризик да квасац не игра у потпуности, доћи ће до талога и глукоза ће се у потпуности обрадити.

сојеви алкохола и турбо су бољи за мали модул, пошто не захтевају много воде

Да бисмо смањили такав ризик, дајемо класикрецепт за кување:

 • вода филтрирана или насађена током дана - 23,5-24 л;
 • шећер - 6 кг;
 • Алкохол прешан квасац - 0,5 кг

Ово је основни рецепт, који ће резултирати у просјеку 4-5 литара стоке након двоструке дестилације или 2-2,5 литара ректификације (алкохол). Усредсређујући се на просечне метрике и количину лоших /кегова, можете одредити волумен. Истовремено, имајте на уму да је основа алкохола квасац руске, украјинске или бјелоруске производње. Европски аналози се разликују од домаћих производа, па се при кухању усредоточите на упуте произвођача (обично је назначено на пакирању).

ВИДЕО: Шећерна луна - шта би требао бити прави браз?

Сенф на пекарски квасац

За већину испитаних мотиватора, крушне мрвице су приоритет у њиховој посебној ароми и укусу. Такве предности нећемо изазивати, већ ћемо дати класичан рецепт за такав производ.

пекарски производи

плусес:

 • јавна доступност - продају се у било којој продавници, јефтине су, дуго се чувају;
 • спремност бр. 1 - не морају се активирати (трчати), довољно је одмах размножавати у топлој води, тако да у неколико минута започне процес варења;
 • тренутна реакција - чак иу прешаном производу, гљиве су у активној фази, тако да реагују да почну одмах, ако је вода топла;
 • аутентичан укус и арома - излаз је природанМјесечина са врло карактеристичном органолептиком, што га разликује од вотке.

минуси:

 • мала тврђава - не више од 11 °, док при употреби алкохола (вина или пива) концентрација етанола прелази 18 °;
 • за време ферментације сладовине потребно је "хранити" - додати мало да би се рециклирала глукоза;
 • одликује се мирисом самог трава и готовог пића - али то је субјективан изглед, многи, понављају, као што је;
 • запремина пене достигне трећину запремине течности - то је последица ослобађања угљен-диоксида, карактеристичног за производ за печење.

Процијенили про и контра, а ако је ово друго, по вашем мишљењу, било мање, наставите са одређивањем пропорција.

Један део песка захтева 100 грама (суви гранулат) или 0,4 влажног (прешаног) квасца и четири дела воде.

 • артесиан - 20 л;
 • песак - 4 кг;
 • пресован - 0.5 кг или 0.1 кг гранулисан.

Ако се одлучите за печење, не стављајте бенд у прва 3-4 дана пре него што падне главни талас пене. Затим га инсталирате и користите као и обично.

интензивно пењење

Имајте на уму да се грануле увек додају у 5 пута мање него влажне (пресоване). Ово је предуслов који искључује формирање седимента или недовољну количину етилног алкохола.

Вина и пиво - како се с њима носити

Данас се продаје велики број квасаца - печење, алкохолно пиво, пиво, па чак идивље - оне које се сакупљају са површине плодова и житарица. Сваки од њих - је цела колонија живих гљива, која у повољном окружењу расте и издваја производе живота. У различитим пропорцијама је етил алкохол, угљен диоксид и топлота. У зависности од сорте, пропорција варира, али састав остаје непромењен.

крив

Неки временски распореди код куће су боље користити управо винарску колонију. Ово је мекша верзија алкохола, у којој се процес дигестије повећава на неколико недеља, али се сва глукоза обрађује, готово да нема остатака, органолептичка је врло изражена, што утиче на коначни укус.

Мање конзервативни сојеви су да конзумирају шећер полако, тако да неће уклопити млин за шећер у њиховом чистом облику - будите сигурни да храните мошт воћем или житарицама

реципе:

 • артешка или филтрирана вода - 20 литара;
 • шећер - 4 кг;
 • вино или пивски квасац - 10 кг.

Имајте на уму да је у чистом облику таква база сувише сиромашна за производ од вина, гљиве се развијају у присуству фруктозе. Повремено, у процесу сазревања, сладовина ће морати да "храни" скуасх или свеже воће, воћне сокове, џем, џем. Многи ензими не морају бити гори, најважније је да се развој настави.

Од првог дана кухања могуће је ставити сладовину на буренце или бондонску водено хлађену - формирање пјене у овој врсти колоније је минимално.

С обзиром на чињеницу да се производне халеПлодови и /или житарице ће се користити, пре него што се испере, потребно је филтрирати и пречистити бентонит.

Готово пиће ће се показати снажним, чистим и пријатним на окус, али без аутентичног укуса хлеба. А ово ће бити право чудовиште!

ВИДЕО: Тајне чаробњака - исправна припрема исправне слагалице