Болести крушака, штеточина јабука

Јабука и крушка су болесне на исти начин, а штеточине у њима су исте. Стога ћемо у чланку размотрити опасне болести и њихов опис. Штеточине и болести крушака, јабуке зависе од разноврсности воћака, плодног времена, правилне неге, природних фактора и прскања.

Огромне штете чине лисне уши и штитови. За време плодоношења дрвећа почињу да се буди и друге штеточине јабуке, на пример, пиле и цветне. Дрвеће, дрвеће са стакленим зидовима и друга стабла налазе се у слабим стаблима. И то није цела листа штеточина јабуке и крушке. Размотримо неке од њих детаљније.

Сосук-прицкли пестс

1. Зелена труљење.У подножју бубрега живе зимска јаја овог инсекта. У пролеће их сформирививатсиа ларве, које почињу сисати сок од лишћа. За сезону има око 17 генерација лисних уши! Замислите шта ће се десити са воћним стаблом, ако се те штеточине не ослободите на време.

2. Морнарица.Штеточина започиње своју активност у прољеће, пије сок од лишћа, као резултат пада цвијета, а плодови постају мали и неукусни.

3. Кљове олује и црвене.Зима се изводи на кори пуца. Они се, као таверна, хране соком.

лисни штеточини

1. Моле. Зими живе на гранама дрвећа. Доласком пролећа, инсекти почињу да једу младе листове. После неког времена постоје лептири који полажу јаја на лишће.

2. Златогурзка.Лептири ових гусеница нису опасни за дрвеће,али ларва доноси огромну штету. У прољеће једу не само лишће него и пупољке.

воћни наметници

1. Квиткоид.Омиљени третмани ових инсеката - бубрега младих стабала. Бубрези чак немају времена да се формирају.

2. Гриз.Једе не само бубреге, већ и семе, пулпу јабука и крушака. Једна штеточина може јести око 5 плодова.

Најопасније болести крушака и јабука

1. Парсха. Листови су смеђе мрље, плодови мијењају облик. Воћке више не могу издржати хладноћу због болести, плодови престају да се развијају. Да би се избегла ова болест, неопходно је узгојити сорте отпорне на ову болест.

2. Монилиоза или трулеж воћа. Мрље од смеђе боје тренутно се шире на плоду. Пулпа и јабуке постају сиве, а затим мумифицирају.

3. Црни ракови.Болест је опасна за богиње, лишће и плодове. На њима су депресије, које након неког времена проналазе тамну нијансу. Снажно заражене воћке треба да буду одсечене, јер могу ширити болест у врту.

4. Брашно роса.Болест је опасна за младе избојке, цветове и јајнике. Они покривају процват. Извор болести су споре гљивица.

5. Цитоспоре или сушење оспица. На њему је велики број малих испупчења. Ови тумори су смеђи. Када прскате воћке, будите сигурнипокрити филм другом биљком, грмљем и дрвећем.

Помагање у контроли штеточина може бити од помоћи инсектима. Да би их привукли, биљка у башти ће привући мирисне биљке, као што су лаванда или копар. Заштитите свој сајт исправно, а онда ваше дрвеће неће угрозити ништа.