Опасне болести и штеточине

Скоро сваки вртлар расте на парцели воћног дрвета - шљиве. Али, нажалост, може бити нападнута разним штеточинама и болестима. Представљамо вам чланак у којем су наведене најопасније болести и штеточине шљива.

Болести дренаже:

1. спотти спот.У периоду високе влажности и дугих киша постоји болест. Може настати и због непредвиђених прехлада. Плодови су јако разорени - скоро до самог дна. Због ове болести шљиве престају да расту и потпуно се суше. Болест шљиве изазива камедећење, односно јаку алокацију смоле. Како се борити Помаже спреј Бордеаук. Погођене гране се уклањају.

2. Цурлинесс.Болест шљиве показује се као неуједначена изданак, листови су потпуно уврнути, убрзо постају жути и отпадају. Како се борити Дрво се попрска раствором Бордеаук течности (3%). Лишће и избојци су уништени. За превенцију можете користити алате као што су: Ренклод и Схпет.

3. Цоццомицосис.Болест шљиве јавља се чешће и чешће. Патоген живи у непрозирном листу. Болест погађа плодове и лишће дрвета. Болест је нападнута само слабим инстанцама или онима који се непрописно третирају. На листовима су црвене тачке које се претварају у бели или ружичасти плак. Како се борити Спреј од дрвета са Бордеаук течношћу (1%).

4. Плодна трулеж.Болест шљиве почиње да се манифестује из пулпе. Она труне ипотпуно уништена. На трулом тушу се појављују споре гљива бијеле боје. Обратите пажњу на чињеницу да се трулеж плода може прерасти и да се наредне године пређе на нове плодове. Како се борити Попрскајте дрво текућином Бордеаук (1%). Фетуси који недостају су уништени.

5. Кармашки.Извор - гљивична инфекција, постоји сиви плак. Инфектира у прољеће кроз цвијеће. Посебност је недостатак глежњева. У последњој фази болести плодови и листови падају у великом броју. Како се борити Спреј од дрвета са Бордо течношћу (3%).

6. Монилиоза.Импресионира све делове дрвета без изузетка. Као резултат, плодови труне и падају. Узроци су магла, облачно вријеме и киша. Велика концентрација спора гљива се налази у сувом воћу. Како се борити Дрво попрскати Бордеаук текућином (4%), након 2 седмице поновити поступак само да би се узела течност (1%).

оф оф пл:

1. Дебљина шљиве.Она је црни инсект са жутим шапама. Јаја дебела кожа леже у пулпи фетуса. Личинке штеточина зимају унутар палог воћа, тако да морају бити уништене. Како се борити Опални плод закопан на дубини од најмање пола метра, потребно је инсталирати клопке за инсекте.

2. Ала.Штетне сокове од лишћа и младих изданака, као резултат тога престају да се развијају и почињу да падају. Како се борити Квалитетан резултат доноси спреј са сапунским раствором (400 грама на 10 литара воде). За спречавање дебла, стабло је прекривено бијелимкреч или специјални премаз.