Бамбоо позадине: прави избор и апликација

Бамбусове тапете могу се опетовано обојити, што их чини популарнијимФлизелиновие тапете посљедњих година постају све популарнији материјали за обраду зидова. Најчешће се купују за даљу боју, јер је флизелин близу текстуре папира, има образац на површини који имитира премаз од гипса. Предност ових позадина је могућност да их префарбате неколико пута. Шта је то - позадине флизелина, колико се суше и изгледају, као и техничке карактеристике, врсте, предности и мане ових материјала описане су у наставку.

Бамбоо позадине: шта је то

Флизелин - материјал направљен од целулозе, изгледа као папирна тапета, али је издржљивији и служи дуже. Флизелин се користи као основа за различите тапете, на пример, текстил.

Овај материјал се користи не само за израду тапета, већ и за медицинске сврхе, за израду амбалаже и материјала отпорних на влагу.

Флизелин - главни материјал из кога су направљене бамбусове тапете

Главне предности материјала

 • не упија воду;
 • има високу чврстоћу и трајност;
 • ватроотпорни;
 • Способност сликања;
 • Непостојање деформација;
 • Није загађено;
 • Не одговара током сушења.

Све то нам омогућава да назовемо флизелин стварном заменом за папир и објашњава његову популарност.

За ову врсту тапета је специјални лепак који је по својој текстури дебљи од лепкаобичних папира. Нанесите лепак на зид, што убрзава лепљење материјала. С обзиром на чињеницу да је бамбусова тапета прилично прозирна, потребно ју је залијепити само на савршеном нивоу и монокромним зидовима. Међутим, ако се боја касније планира, онда је могуће обрадити и не савршено изравнати површину. Бојање позадина флизелина може бити на воденој бази.

Италија је најбољи произвођач тапета на бази флизелина. Италијански тапети имају добар дизајн и висок квалитет. Имају дуг вијек трајања, различите величине: метри и обични ваљци.

Русија не производи тапете од флизелина, али сви материјали представљени у трговинама су у складу са ГОСТ-ом. Глатке тапете сијају, рељефни грађевински материјал је створен за сликање.

Карактеристике, врсте и састав

Бамбусове тапете су завршни материјал, који је направљен од природне композиције и састоји се претежно од целулозе. Такође, тапете укључују вештачка влакна и разне полимере. Због свог састава бамбусове тапете могу се назвати еколошки чистим и сигурним за људско здравље.

В настоасее врема можно најти два типа флизелин тапета:

 • директно бамбус;
 • Флизелин валлпапер.

валлпаперс флизелин

Први су обичан папир, али солиднији. Представљају компримоване слојеве флизелина, различитих боја, текстура и различитих узорака и узорака. Могу се лијепити, а затим обојитиможете га користити сами.

Приликом израде тапета на подлози од флизелина, најчешће се ради о винилу, али можда за обраду ткива или папира. Својства тапета зависе од материјала обраде.

Бамбусове тапете имају добру чврстоћу и представљене су у широком асортиману

Глинени тапети за флизелин

Такве позадине (ознаке на паковању) изгледају елегантно, али су прилично скупе. Текстилни слој је покривач од лана, свиле и такође симулира поклопац јата. Имају добру звучну изолацију, али упијају мирисе и захтијевају пажљиву бригу.

Валл-папер винил на флизелин основи

Винилне позадине на флизелину - најпопуларнија врста тапета на флизелину.

Такове тапете има много предности:

 • Висока чврстоћа, тешка за резање и огреботине;
 • Могу се прати;
 • Они су јефтини;
 • Палета ове врсте тапета је веома широка;
 • Такође није загађен и изгледа лијепо и модерно.

Међутим, винил је лако запаљив и ослобађа штетне материје. Такође, испод тапета се може акумулирати влага и формирати калуп.

Флизелин зидни папир

Папирне тапете на бази флизелина (ширина и боја могу бити различите) имају високу еколошку и ниску цијену. Али они се лако могу оштетити и не могу се залијепити у влажним подручјима.

Потребно је направити лепљење само након сушења прајмера. Зашто обојити тапет? Највјероватније је то учињенопогрешна припрема зида или погрешно одабрано љепило.

Позадине на флизелину из папира препоручују лепљење у сувим просторијама

Ове тапете чувајте дуго времена, за сликање је боље одабрати материјале са дубоким рељефом. Прајмер би требао бити бијели ако боја није планирана.

Бамбоо валлпаперс хот стампинг

Приликом израде тапета за таписерију, на бази флизелина наноси се винилни премаз. Ембоссинг вам омогућава да креирате лепе и јединствене обрасце, а ове позадине имају повећану трајност.

У принципу, ове позадине се не разликују много од обичних флизелинових, њихова главна предност је беспријекоран изглед. Они, као и бамбусове тапете, брзо се суше, имају висок еколошки и дуги вијек трајања.

За и против

Таква позадина је побољшана форма папирних тапета, али због свог састава преклапају неке од недостатака папира.

Можете истакнути неке од предности флизелинозних позадина:

 1. Густа текстура вам омогућава да сакријете површинску храпавост, док не упија влагу и не акумулира прашину.
 2. Флизелин је отпоран на паљење и током сагоревања не емитује опасне супстанце.
 3. Флизелин позадине не гори на сунцу.
 4. Сликање бамбусових тапета је лакше од папира, након сушења мехурића се не формирају и платно се не уклапа.

Бамбусове тапете су направљене од сигурног материјала и имају бољи квалитет од обичнихпапир

Љепљене тапете треба да буду обложене, а након сушења пукотина се не формира.

Међутим, ове позадине имају и неке недостатке:

 1. Ове позадине су лако оштећене, огреботине.
 2. Релиефне тапете могу скупљати прашину.

Зидне тапете од бамбуса су прилично скупе, због недостатка производње на територији Србије.

Флизелин облога за тапете

За додатну изолацију и поравнање зидова у просторији све више се користе ролнице флизелина. Овај материјал има високу паропропусност, што омогућава природну вентилацију зидова. Исто тако, не заборавите друге особине флизелина - водоотпорне, еластичне, лако се наносе и на било који зид. Подстава флизелина омогућава да сакријете неправилности зида, могу се користити у сувим просторијама, дјечјим собама.

Могу ли опрати бамбусове тапете

У правилу, на амбалажи са тапетама постоји ознака, што значи ако можете опрати тапете. Након прања позадине се суше довољно брзо, али ипак не морате их превише натопити.

Бамбусове тапете могу се прати, али их се не препоручује много влажити

Произвођачи материјала обично на пакирању наводе како се тапете могу прати (види Слике):

 1. Четка на роли амбалаже значи да се тапете могу прати детерџентима;
 2. Три таласасте линије значе да се тапете могу опрати влажном крпом;
 3. Једна линија - влажна крпа.

Можете пратити прсте по позадинамауклоните уобичајену гуму за прање, за то не морате прати тапете. Дубоку прљавштину можете очистити сувом крпом, нанети на зид и пеглати са крпом преко салвете. Мале мрље се чисте влажном спужвом, тако да можете користити раствор сапуна или средство за чишћење без абразивних честица да оперете зидове.

За чишћење можете користити топлу воду и сапун, као и текућину за уклањање лака. Тако да рељефне тапете не акумулирају прашину, можете их усисати и обрисати сувом крпом.

Екологија флизелинских тапета

Верује се да је бамбусова тапета мање штетна од истог винила. Објасните да то може бити природна композиција тапета од флизелина. Целулоза је безбедна за здравље, полимери који су део тапета такође не штете здрављу. Једина ствар која може изазвати алергију је прашина која се накупља у рељефу тапета.

Бамбусове тапете могу се сигурно лијепити у дјечју собу, дисати ће и не емитирати штетне твари у тијело дјетета.

Бамбусове тапете нису отровне, па се могу залијепити у дјечје собе

Многи тврде да су бамбусове тапете штетне, али није. Сада су тапете израђене искључиво од висококвалитетних материјала, који чак и при сагоревању не емитују опасне материје. Можемо рећи да оматање од флизелина није штетно за обичне кућне хемикалије, а друге су нам постале познате ствари.

Бирач боја и комбинација

Бамбоо валлпаперснајчешће се производе у мирним нијансама, како не би преоптеретили свијетле боје с израженим рељефом. Такође, испод боје се појављују светле боје тапета.

Постоје различите позадине са пругама, узорцима, цвећем. Најпопуларније нијансе су бела, беж, браон.

Палета тапета 2018. године подразумева употребу светлих и сочних боја, што се може постићи бојањем.

У 2018 бамбусове тапете су популарне у светлим бојама

Ако желите да добијете светлу позадину, најбоље је купити рељефне светлеће бамбусове тапете и обојити их светлим бојама.

Рецензије

Они који су користили флизелинове тапете, уочавају своју једноставност у лепљењу, велика предност је да се поправка може обавити сопственим рукама, без прибјегавања помоћи стручњака, чиме се штеди новац.

Рецензије се разликују у зависности од врсте тапета, али у сваком случају, већина рецензија је позитивна. Предност ове врсте тапета је да се могу лијепити иу дјечјој соби - не емитирају штетне твари и не штете дјечјем тијелу.

Главна ствар коју треба имати на уму - површина мора бити савршено равна и хомогена, немогуће је залијепити бамбусове тапете на зид без прајмера, иначе ће транспарентна текстура нагласити све несавршености површине. За бојање је потребно одабрати боје на воденој основи, оне такођер не штете здрављу.

Како изабрати бамбус позадину (видео)

У закључку, можемо то рећиБамбоо валлпаперс - модеран материјал који брзо добија на популарности. Може се сигурно залијепити чак иу расаднику, јер га производи од природних састојака, који, чак и код сагоријевања, не штете здрављу. Ова врста тапета је издржљива и издржљива, лако се лијепи чак и за неприпремљене људе и може се префарбати неколико пута. Означавање на амбалажи ће вам рећи како да перете тапете. Међутим, цијена флизелинових позадине је довољно висока због недостатка производње у Русији.

Бамбоо валлпаперс (фото)

)