Алуминијски плафон: 6 чињеница

Алуминијумски плафон - практичан и издржљив премаз који не захтева посебну пажњу у процесу рада Радиотно алуминијумске шине постављене у просторијама са високом влажношћу, односно у купатилима. Међутим, многи произвођачи алуминијумских панела сада воде рачуна о декоративним својствима овог плафона, тако да имате могућност да направите јединствен дизајн просторије користећи алуминијумски плафон високих перформанси.

Који ентеријер је погодан за плафон од алуминијумских панела

Алуминијум је веома интересантна текстура. Многи су навикли да виде алуминијумске панеле само у купатилу. Међутим, нека подручја су већ украшена декоративним алуминијумским панелима који употпуњују унутрашњи дизајн.

Алуминијумски плафон мора бити у складу са следећим стиловима:

 • висока технологија;
 • минимализам;
 • арт децо;
 • поп арт

Алуминијумски плафон ће изгледати прикладно у унутрашњости собе високе технологије

Прва два правца су хромирана или панели у металик боји. Друга два правца пружају светле боје са мат или бриљантном текстуром. Алуминијумски панели могу бити направљени у било којој боји која вам је потребна.

Алуминијум може обављати декоративну функцију. Многи стилови вам омогућавају да користите алуминијумске панеле да бисте створили модеран и функционалан плафон.

Шта су алуминијумски плафонски панели

Ако одлучитеда би се инсталирали алуминијумски панели, важно је разумети разноврсност понуда на тржишту алуминијумских шина за висећи плафон.

Основна подела алуминијумских панела направљена је према њиховом изгледу:

 1. Плоче затвореног типа чине једну површину без размака. Ово је најбоља опција за куће и станове.
 2. Отворени тип пружа размак између компоненти алуминијумског плафона. Ова опција није погодна за купатило или кухињу, али у просторији са високим плафонима, на пример, у базену, овај тип је најприхватљивији.
 3. Постоји и могућност израде алуминијумских панела са специјалним уметцима. Ово је скоро исто као и плафон на отвореном, али у удубљењима су уграђене уске траке од алуминијума.

Алуминијумски панели варирају у ширини; по вашем избору су шине од 10 до 20 цм

Модерно тржиште нуди широк спектар алуминијумских панела било које боје и величине

Остале карактеристике алуминијумске облоге се односе на изглед самих панела. Можете изабрати било коју боју погодну за унутрашњост просторије, као и популарну инсталацију огледала, хрома, као и златног алуминијума. У вези са бојама, алуминијумски панели имају још једну могућност: Можете да обојите строп жељеном бојом са емајлом.

Зашто је тако популаран алуминијумски плафон у купатилу

Купатило је традиционално место за постављање алуминијумског профила. Зашто многи људи бирају овај материјал за завршну обраду купатила?

Ова популарност алуминијума у ​​купатилу је обезбеђена изузетним својствима овог материјала:

 • Отпорност на влагу.Алуминијум је веома осетљив на ефекте високе влажности. Овај материјал није захрђао, не раздваја гљивице.
 • Хигијеност.Овакав плафон се веома лако брине. Довољно је обрисати га спужвом са детерџентом. Осим тога, алуминијум одбија прашину.
 • Отпорност на температуре.Алуминијум не плаши хладноћу или топлоту. За разлику од многих других материјала, врућа пара из купатила неће на било који начин деформисати строп од алуминија.
 • Отпорност на пожар.Ово својство чини алуминијум одличним декоративним материјалом за кућу! У случају пожара, алуминијум се неће запалити или растопити.
 • Једноставност уградње. Чак и новајлија ће инсталирати алуминијумске панеле.
 • Трајност.Након инсталирања алуминијумског плафона, дуго ћете заборавити на проблеме са стропом!

Алуминијумски плафон - оптималан избор за просторије са високом влажношћу

Све особине које чине алуминијумски плафон за купатило су такође одличне за кухињу! Кухање, пара, мириси и многи други "мамци" за кување неће бити никакав алуминијски плафон.

Како изабрати украсне алуминијумске плафоне

Алуминијумска шина је одавно престала да испуњава своју искључиво функционалну улогу. Постоји велики број декоративних типова алуминијумских панела који ће вам омогућити да креирате јединствен светли модерни декор.

 1. Немачки плафон од алуминијумских шина је затворени плафон са правоугаоним ивицама. Такав плафон изгледа строго и геометријски.
 2. Италијански тип алуминијумских панела је такође затвореног типа, али се рубови трачница овдје заокружују. Пружа благи тип плафона.
 3. Цубе панели изгледају веома елегантно и гломазно. У одељку, такав панел изгледа као слово П.
 4. В-профилне шине као што су кубични панели су такође гломазне. Али њихов цртеж личи на латински В.

Елементи конструкции алуминијного стропа

Наведени типови стварају декоративни ефекат само на рачун његове форме. Међутим, не треба заборавити на широк спектар могућности за креирање оригиналног цртежа наизменичним обојеним панелима или панел блоковима. Такође, пажња се посвећује и перфорираним панелима. Они побољшавају вентилацију и имају занимљив изглед.

Висока декоративна способност алуминијумских панела се налази на неколико нивоа. Интересантна локација за упит ће додати комплетност стропне композиције.

Производимо алуминијумске плафоне

Монтажа алуминијумских панела - једноставан задатак. Међутим, потребно је да знате неке карактеристике инсталације алуминијумског споредног колосека, тако да је резултат задовољавајући.

Алат потребан за уградњу алуминијумског плафона је прилично приступачан и неспецифичан. Требаће вам ниво, мерна трака, маказе на металу,бушилица и електрични одвијач.

Пре почетка инсталације плафона, потребно је припремити алате који ће осигурати брзу изведбу цијелог фронта радова

Уз панеле долазе све потребне компоненте.Како направити жељени плафон:

 • На ободу просторије поставите зидне углове. То ће вам помоћи са типлама и вијцима.
 • Даље на плафону је потребно бушити отворе испод овјеса. Глатку површину плафона унапред поравнајте.
 • Поправите жице.
 • Сада можете покренути инсталацију панела. Уметните у жљебове, док морате чути карактеристичан звук; ово вам говори да све радите како треба.

Алуминијумски плафонски профил

За неке типове дизајна потребан је додатни уметак у облику алуминијумског профила. Споља, изгледа као интерлеавед широке и уске шине.

Кое е възможности за конструкциата на строп с алуминиа с профилом:

 1. Можете тонирати тон у главној шини. Тада ће састав изгледати готово глатко.
 2. Можете направити контрастну или нијансирану комбинацију боја. У овом случају, плафон ће добити декоративне елементе.

Дизајн профила је одличан за купатило.

Монтажа плафона за спуштање (видео)

Алуминијумски плафон је веома поуздан и функционалан дизајн. Ако желите да комбинујете стил, удобност и трајност, онда је алуминијум савршен за вас као плафонцовер Не заборавите да зглобни дизајни омогућују одбијање поравнања плоче на стропу, а трошкови таквог материјала у потпуности вам омогућују да инсталирате алуминијски споредни колосјек чак и на врло високе приходе. Рецензије кажу да незадовољни уграђеним алуминијумским плафонима нису.

Алуминијумски плафон у ентеријеру (фото)

)