3 важне нијансе у раду пумпе за фонтану

Пумпа за фонтану је потребна за циркулацију воде у систему данашњице, користе се пумпе, које не морају да се прикључују на водоводни систем. Пумпа испушта воду која се налази у фонтанама. Заједно са пумпом можете одабрати млазнице за прскање воде.

Спољна или потопна пумпа за фонтану: шта изабрати

Власници малих викендица и викендица покушавају да оплемењују своју земљу, украшавајући прелепе гредице и постављајући фонтане. Да би се осигурала циркулација воде у вртној фонтани користи се пумпа. Модерне пумпе се лако инсталирају и одржавају.

Када купујете млазнице са пумпом, можете лако подесити ширину и дужину млаза, његову фреквенцију и смер.

Дужина млаза фонтане зависи од способности јединице да дестилише одређену количину воде за 60 минута. Компактне "мокре" пумпе раде врло тихо. За чишћење филтера, пумпе морају бити искључене из мреже и примљене од фонтане. Стручњаци сматрају да су дубоке пумпе 3 пута економичније од спољашњих.

Пумпа за фонтану може бити подводна или спољна

Површинске пумпе се постављају поред фонтане, а оне морају бити покривене посебним кућиштем, јер се плаше влаге. Њихова главна предност је лакоћа одржавања. Две цеви су повезане са пумпом, једна води до водопада, а друга за воду. Ако је потребно, јединица се може лако одвојити и сакрити у шупи. Међу недостацима се може истакнути рад пумпе ивисока јединична цена.

За одржавање фонтана водопадом, потребно је потражити посебан модел пумпе, који може произвести различите притиске.

Како инсталирати пумпу за фонтане властитим рукама

Потопна пумпа за фонтану је инсталирана врло једноставно. Главна карактеристика монтаже јединице је висина. Да бисте то урадили, пар цигала или специјални пластични сталак савршено ће се уклопити. Постоље је неопходно тако да смеће и муљ са дна вештачког резервоара не улазе у филтер пумпе. Тако можете не само продужити животни вијек јединице, већ и поједноставити процес рада. Пумпа је чврсто причвршћена на постоље помоћу четири усисне чашице.

Вода из пумпе се пуни мало изнад нивоа воде, стварајући фонтану или цријево на било које мјесто водног тијела ако се направи водопад.

Такође треба имати на уму да вода у фонтани треба периодично замењивати и пратити продор малих и великих смећа у резервоар.

Модерне пумпе имају адаптере и прикључке за различите намене. Може бити као разни типови млазница за водени млаз фонтане и уређај за пумпање воде из резервоара.

При избору пумпе обратите пажњу на његову величину и снагу

Нијанси рада:

  1. Водозахват се врши од места где се налази филтер. По правилу се поставља са стране јединице.
  2. Продужно црево или различити адаптери, или сама чесма, прикључени су на уређај. Брзина снабдевања водом из млазнице је такође регулисана млазницама.
  3. Пумпа прима жицу,која се повезује са мрежом. Пре повезивања пумпе са напајањем проверите да ли је жица оштећена. Такође, није сувишно инсталирати уређај који реагује на струју цурења.

Приликом одабира пумпе, важно је узети у обзир његову снагу и величину. Материјал од којег се јединица производи мора бити отпоран на корозију. Чак и најквалитетније пумпе за зиму треба очистити како би се спречило њихово замрзавање.

Како да направите пумпу за фонтане сопственим рукама

Купити потопну пумпу у трговини неће бити тешко, али можете направити примитивну пумпу за мале контејнере импровизираних алата. За то ће вам требати: пластична боца са поклопцем, дозатор из гела за прање посуђа, мини-мотор са двд плејера или било која друга техника, пластична картица, врућа отопина, оловка или оловка и купљено напајање.

Напредовање курса:

  1. Оштрим ножем одрежите врат од пластичних флаша, а да не скинете поклопац. Бушилица направи рупу у средини чепа.
  2. Инсталирајте мотор и добро заптивајте љепилом за топљење.
  3. Направите лопату. Из пластичне картице изрежите траку ширине 1 цм, у дужину - 3 цм. У средини траке направите прорез и савијте руб у различитим смјеровима.
  4. Код уградње мотора, који дјелује из утикача, направите рез за причвршћивање ножа. Залепили га на љепило.
  5. Из пластичне јакне маркера или ручки да би се направила слушалица. Причврстите га на дозатор тако што ћете прво имати рупу на њој. Сви шавови сипати лепком.
  6. Повежите се међусобнодва дела, који повезују жице мини мотора са напајањем.

Помпа фонтане може се направити властитим рукама

Након потпуног сушења вреле талине, препоручује се да се самоусисна пумпа упусти у цев.

Уз правилну производњу, вода ће циркулисати кроз оловку филца.

Такве мини фонтане могу се инсталирати у кућне акваријуме, пре-затварајући домаћу пумпу.

Фонтана без пумпе: принцип рада

Фонтана без пумпе - савршено изводљив задатак за власника викендице. Принцип рада такве чесме састоји се од три посуде с водом. Вода из средњег брода шаље се у празну посуду, која се налази испод централне. Доња посуда је приказана помоћу цевчице са трећим бродом изнад централног. Компримовани ваздух стисне воду и доњу посуду, формирајући тако млаз. Што је већа удаљеност између централне посуде с водом и мањег капацитета, то ће бити већи притисак, а млаз ће бити већи.

Фонтана без пумпе за сеоску кућу може се направити властитим рукама

Међутим, треба имати на уму да без учешћа опреме за пумпање вода не може стално да циркулише.

Осим тога, без филтера за прочишћавање, вода у фонтани ће почети да се квари и облак, што подразумева репродукцију микроба. Стога је веома важно стално пратити ниво воде и по потреби је замијенити новим.

Одабир пумпе за фонтану (видео)

Инсталација и рад пумпи треба да се обављају строгоправила сигурности и упутства за сваки модел пумпе. Прикључивање пумпе на електричну мрежу је дозвољено само након темељитог прегледа јединице ради интегритета и интегритета ожичења.