Изаберите лустере у ходнику: 4 веома важне табле

Правилан избор лустера у ходнику важан је за унутрашњост, а модерно домаће тржиште купцу нуди разне расвете: од обичних нијанси до елегантних лустера. Имајте на уму да је дизајн сваког прибора првобитно развијен за било коју просторију, па је зато лустер дизајниран за дневну собу мало вероватно да одговара вашем ходнику.

Лустер у ходнику: шта изабрати

По правилу, лустери за ходнике и салоне не одликују се посебном елеганцијом. Већина модела су светиљке суздржаног неутралног дизајна, без стаклених перли и других декорација.

У већини случајева лустери без регулатора светлости и украса се бирају у ходнику

Међутим, ови лустери су подељени у два главна типа:

  1. плафон;
  2. Зид.

Постоји још једна опција када је лампа одвојени уређај који се налази на поду и спојен на зидну утичницу. Али таква лампа се поставља као додатни, а не као главни извор светлости.

Везано за прве двије опције, већина људи преферира горњу могућност. Сматра се стандардним и одговара већини ентеријера.

Зидни модели ће бити добар избор за власнике нископодних хала. Чињеница да зидне лампе не само да не заузимају простор на плафону, већ могу и визуелно повећати простор у соби, ако правилно подигнете лампу (са хладним или топлим осветљењем).

на штаобратите пажњу приликом избора лустера за ходник и ходник

Поред дизајна који најбоље одговара остатку унутрашњости ваше собе, постоји много могућности које треба узети у обзир при одабиру лустера.

Изабрани лустер мора бити комбинован са ентеријером просторије

Шта треба тражити при избору лустера у хали:

  1. Режими осветљења.Погледајте њихов број и карактеристике.
  2. Потрошња енергије.Такође важна техничка карактеристика. Ако вам се свидело неколико лустера који би савршено ушли у унутрашњост ваше дворане, узмите онај који троши најмање електричне енергије.
  3. Коришћени кертриџи.Патроне су саме подељене не само у пречнику, већ и на материјалу производње: постоје керамички модели, карболни и други, мање популарни.
  4. Број коришћених сијалица.Иако се вјерује да што је већи лустер, што више лампи користи, то није увијек случај. Приликом избора лустера потребно је ићи од величине вашег коридора. У складу с тим, што је већа величина - више лампи је потребно за удобно осветљење.

Облик коридора је такође важан. У уским, али дугим просторима савршено ће се налазити издужени модели лампе, а на тргу - један лустер у средини и неколико додатних извора светлости са стране, ако је потребно.

Зидни лустери у ходнику

Модерна идеја у дизајну ходника биће куповина зидних, а не стропних расвета. Узимајући у обзир свепросторним карактеристикама, уз компетентан приступ можете добити не само јединствен ентеријер, већ и занимљиву игру светлости. Ако желите постићи максималну хармонију и оригиналност, боље је да при планирању расвјете приберете професионалним дизајнерима.

Лестери са шаркама су веома популарни у унутрашњости хале

Међутим, сами можете постићи веома занимљиве резултате. На примјер, дијелећи своје тајне, дизајнери кажу да посједовање зидне свјетиљке на другој висини може драматично промијенити коначни дизајн просторије.

Ако имате огледало у ходнику, проверите да ли зидна светла стоје на различитим странама огледала и на тај начин пружају најбољу покривеност.

Материали за лампе:

  1. Кристал.Кристалне лампе пружају најсветлије и најинтензивније покривање у просторији.
  2. Валовито стакло. Као и код кристала, свјетлост која пролази кроз валовито стакло ће бити најинтензивнија.
  3. Матирана пластика.За разлику од прва два модела, уређаји од мат пластике ће осветлити ваш изглед не интензивним, већ мирним свјетлом.
  4. Текстил.Као иу случају пластике, светло излази из текстилне лампе меке, умерене и мирне.

Из сваког материјала можете наћи јефтин, али квалитетан модел који ће вас задовољити и уклопити у укупну унутрашњост ходника.

Како овиси избор расвјетних тијелаод облика и величине ходника

Често у ходнику нема прозора, већ због добре природне светлости. Због тога, мали уређаји неће се увек уклопити у такву просторију, осим ако се цео плафон не затрпа.

Неколико мањих инсталација помоћи ће да коридор буде лакши и пространији

Ако имате дуг, али уски коридор, онда је најбоља опција да инсталирате два или три мала лустера. Ако је ваш ходник правокутан, као стандардна соба, онда би добра опција била зидни носачи. Но, да би се инсталирали велики лустери на ниским строповима, који се најчешће налазе у дворанама, то се не исплати, боље је изабрати популарне сада равне моделе.

Осветљење у ходнику требало би да буде довољно светло да можете потпуно да процените свој изглед у огледалу пре него што кренете.

Избор правог лустера у ходнику (видео)

Као што можете видјети, избор лустера за коридор није једноставан задатак, као што то може бити при првом предању. Потребно је узети у обзир висину плафона, величину просторије, њен облик, као и цјелокупни дизајн интеријера.

Дизајн лустера у предсобљу (фотографија у унутрашњости)

)