Шта да се храни краставцима у лето

У пословању у врту нема ситница: будућност жетве једнако зависи од квалитета сјетвеног материјала, како од броја наводњавања, тако и од времена примјене ђубрива. Култивација краставаца на отвореном тлу спроведена је компетентно како би се помогло биљкама да формирају комплетан јајник и да се у потпуности опире болести и штеточинама. Не знате шта је боље да нахраните краставце током лета? Овај чланак ће вам помоћи да правилно покупите ђубриво за краставце током лета.

Љубави краставци

Пре него што наставите са пуњењем, морате сазнати који су услови потребни за краставце за успешан живот и плодност.

Краставци су бољи:

 • хумусно богато земљиште са неутралном или благо киселом реакцијом;
 • Волга топла, не нижа од 15 степени, земља;
 • ђубриво инфузијом свежег стајњака;
 • топао ваздух са температуром од 20-30 степени;
 • Висока влажност.

Краставци негативно реагују на:

 • Слаба, кисела, густа земља;
 • сипање воде са температуром мањом од 20 степени;
 • Промене температуре;
 • трансплантације;
 • температура мања од 16 или већа од 32 степена;
 • попуштање тла;
 • Истезање.

На температурама испод 20 степени краставци успоравају развој, на 15-16 - суспендовани. Високе температуре такође не доносе корист - зауставити раст на 32 степена, а ако се повећа на 36-38, опрашивање се неће десити. Чак и краткотрајна смрзавања доводе до смрти биљке.

Када се краставци хране љети

За свеЛетња сезона грмља краставаца је довољна за 3-4 храњења. У правилу користимо ђубрива: минерална ђубрива су органска ђубрива. Сваки дацхсхик ће изабрати врсту и облик одијевања или њихову измјену, али неке опће приступе треба узети у обзир од стране свих. Коријен пуњења погодан је за топло љето. Тада је коренски систем краставаца добро развијен, а ђубрива иду "на живце". Саветује се да се понашају након кише или обилног заливања. Најбоље време је вече, или у мрачном, хладном дану. Аутохтона исхрана ће бити корисна када је лето хладно и време је суморно. Корени у хладном времену са асимилацијом исхране не могу се носити. Али прскање лишћа ће бити управо оно што је потребно.

Јести краставци у лето када су листови жути

Ако вас каприциозно поврће не задовољава лијепим зеленим лишћем, него, напротив, плаши се да је изгледало жуто, што значи да нешто не иде у његов вегетативни живот. Краставац даје сигнале које одавно искориштавају искусни вртлари. Жутост се појављује прво у малим тачкама које расту, покривају цео лист, и пада. То би требало очекивати када је температура зрака драматично пала након кише. Краставац "хвата" гљивичну болест. У арсеналу искусних вртлара постоји разноврстан рецепт за све болести краставаца. У канти воде растопити: 30 капи јода, 20 г сапуна и 1 л млијека. Потребно је прскати на изглед трећег правог листа, а затим сваких 10 дана.

Шта хранити краставцима љетиимајући

активно троши енергију на формирање и раст јајника воћа, краставац бичем под чист издвојена из темеља све хранљиве весцхестваПодкормка краставаца у земљи током овог периода треба да буде свеобухватан и обухвата органски (инфузију зелене траве или поквареном сено, разблажен у 5 пута), минерали (1 шоља пепела, 25 г калијум нитрата и 50 г урее на 10 литара воде).

лишћем краставаца у лето

Постоји летњи од почетка до последњег дана је топло, а понекад хладно, са врло честим падавинама или облачном времену. То је други случај да идеална опција фолијарно хране краставци - када је хладно и летњи дани често тмурно. Лишћем азота ђубриво подмлађивање краставац лишће, жути их упозорити, побољшавају фотосинтезу и наставити да рађају. Краставци најпотребније лишћем ако је изгледало кул лето (када је просечна температура тла већ дуже време не подиже изнад 12 ° Ц). Чињеница да у облачном времену са релативно ниским температурама за ДСТ корену биљака нису у стању да у потпуности свари хранљиве састојке из земље. Јер минерална и органска ђубрива треба применити на лишће. Када заливање биљака у корену хранљивих материја често продре у доње слојеве тла, где су неприступачне за коренима краставаца. Због ђубрива иде нигде. Правилно прскање лишћа помаже да се избегну ове губитке.

Прелив краставаца од круха у лето

Ако у јесен или зими у свом дому имате комаде круха - осушите их. У љето нећете имати питања о томе како залити краставце за добру жетву? Самодовољно органско ђубриво од хлеба ће помоћи да грмље брже расту и доносе плодове. То је због присуства богатих елемената квасца који стимулишу активан развој повртарских култура.

Земљаци са искуством су наводили састав биљке сваких десет дана. Храњење траје све време: од садње садница до последњег плода. Погодан за вањско тло, могућност стакленика за садњу. Раствор треба разриједити три пута да би се краставци полирали или прскали. За припрему квасца потребно је:

 • узмите канту са поклопцем;
 • стави хлеб или хлеб у две трећине запремине;
 • напунити водом на собној температури;
 • цлосе;
 • Ставите терет одозго - иначе ће све завршити и побјећи;
 • траје недељу у топлом;
 • сој.

Храњење краставаца у лето са течним компостом

Шта хранити краставцима ако на руци нема пепела, или гноја, али користити "хемију" није баш пожељно? Постоји једна добра и потпуно бесплатна опција. Ово ђубриво буквално лежи под нашим ногама. За његову припрему погодне су свежа трава, брада и сав опијум јабука, крушака и сл. Све то "сирово" пуњење буре или било које друге посуде, око две трећине. Затим залијте водом, покријте поклопцем и оставите да ферментира. Ферментација ће трајати око 10 минутадана Када се ферментација заустави, може се користити ђубриво. Неопходно је да расте овај "бич" баш као и крава. На канту воде 1 литра раствора. Ово ђубриво има један недостатак. Из цеви се јавља јак и непријатан мирис. Да би га пригушили, додајте мало валеријана у буре. И наравно покријте поклопац.

Једење краставаца у летњем квасцу

Инфузија квасца активира активност микроорганизама у тлу који засићују земљу азотом и калијумом. То је радије не храњив, већ стимулативан завој, након чега краставци осетно улазе у раст и "оживљавају". Свежи пекарски квасац раствара се у води (100 грама паковања од 10 литара) и ферментира у топлоти два дана. Добијени краставац се залијева под кореном, у количини од 1-2 литра по биљци. Препоручује се да се инфузија квасца користи 2 пута годишње.

Дакле, узимајући у обзир норме, јасно пратећи раст краставаца, можете добити дивну бербу укусних краставаца.