Једноставна подршка за биљке са скраћеним материјалима властитим рукама

Људи који се баве узгојем собних биљака, често се суочавају са проблемом јачања стабљика цвећа. То значи да је потребна додатна подршка за биљке. Ово посебно важи за дијелове флоре у којима је дебло крхко и високо, или је цвијет пузав.

Да бисте обавили такву референтну функцију, можете купити посебан уређај у свакој башти. Али може се ићи другачије и покушати сачувати породични буџет - направити лестве за биљке властитим рукама. Истовремено, самостална конструкција дизајна - сасвим јасна десно. Дакле, погледајмо како се једноставна подршка за биљке прави властитим рукама.

Производ захтева следећи инвентар:

  • Резана грађа. То могу бити шиндре од прозора, шиндре, бамбусове стабљике итд. У овом случају, користи се импровизовани материјал - непотребни оквири пчелињих кошница;
  • одвијач или чекић;
  • Вијци или мали ексери;

Процес производње корак по корак

  1. Пошто рад иде на стари оквир, онда је за почетак потребно раставити га. У овом случају, попис потребних алата ће бити додан чекићу и ораници, кроз који се врши демонтажа.
  1. Следи једноставна подршка за биљке и цвеће. Облик потпорне конструкције треба да буде трапезоидан: он је шири и наопачке, тако да је погодније да га ставите у лонац за цвеће. Управљачки елементи су причвршћени малим каранфилима или вијцима. Али у другом случајутреба имати на уму да је потребно монтирати рупе прије монтаже, иначе дрвене трачнице могу пукнути и испуцати.
  1. Ставити готове љестве у здјелу с цвијетом, везаним уз своју јаку нит.

Таква једноставна потпора за биљке лако се прави властитим рукама. И упркос његовом непретенциозном изгледу, ефикасно се носи са функцијама које су му додељене. Поред тога, самостална израда носеће конструкције омогућава вам да формирате лестве оних димензија које су савршене за било коју одређену биљку.