Како направити штанд за Цлематис, подршка за Цлематис властитим рукама

Једна од најлепших уплетених биљака јеЦлематис . Они украшавају ваш врт цвећем цело лето. Али, да би биљке зеленило подручје потребно је направити подрску за клематис. Требало би да буде поуздано, лепо и да стоји много година. Такве структуре су израђене од различитих материјала, могу бити различитих облика и параметара. Све зависи од ваших преференција.

Нудимо неколико варијанти торњева за Цлематис властитим рукама.

1. Мрежа од метала.Погодан за оне који желе да створе један чврсти зид ових боја. На примјер, како би се сакрили од неочекиваних гостију или створили угодан кутак. Биљке добро расту на решетки са великим ушима. Да бисте направили овај отпор морате купити: решетку са великим прозорима, две металне арматуре (пречник 20-25 мм, дужина 4 метра), боју или емајл зелене боје. Арматура би требало да створи "ноге", које одоздо излазе пола метра. Решетка и фитинг окасхиваиут. Ове "ноге" су укопане у земљу. Ако се све ради по таквим стандардима, зграда неће пасти под јаким вјетровима.

2. Потпорни цилиндар.Овај дизајн ће помоћи сакрити старе стабљике, стубове, итд. Од непотребних очију. Ове потпоре за Цлематис стварају осјећај прекрасних цвјетних цилиндара. Цвеће можете садити не само споља, већ и изнутра. За куповину потребно је: 2 фитинга, жичане мреже и жице. Мрежа путева је уврнута у цилиндар, странице су причвршћене жицом. Са различитих страна причврстите фитинге, тако даоко пола метра остало је слободно, након што су укопани у земљу. Не заборавите да решетку треба покрити емајлом. Ако је ПВЦ мрежа, онда то не можете. Цлематис се потом засади око цилиндара и они почињу да га пуне.

3. Подршка од различитих ужади.Биљке се лако ошишају танким жицама. Да бисте направили потребно је да купите: точкове од бицикла, металну цев, ужад и кукице из жице. У средини точка, цев (4 метра) је затегнута, укопана је у земљу за пола метра. Куке се носе на волану (десет комада). Онда за сваког од њих висите на каблу са истом куком на крају. Они су причвршћени за земљу тако да су конопци чврсто затегнути. Главни плус ове подршке за Цлематис је да се цвет уклања врло једноставно, посебно прије почетка хладноће. Да бисте то урадили, куке су постављене испод дна, а конопци почињу да се повлаче.

Ови типови потпора за Цлематис су најчешћи и није их тешко обавити. Али такође вреди поменутитапете . Они представљају оквир, на чијем су врху засуни фиксирани у облику решетке. Ако повежете неколико позадина, можете добитидрвени троугао . Састоји се од секција, најчешће три. Ако можете да радите са металом, можетеукрасити лук . На крају крајева, фалсификоване куповине коштају веома скупо, а тимови су јефтини - могу се разбити у кратком временском периоду.

Који год избор изабрали за Цлематис, водите се чињеницом да би требали бити савршениуклапају се у стил вашег врта.