Како направити властити штанд за пса из дасака

За омиљеног четвороножног пријатеља треба вам добра кућа. А можете направити штанд за пса из дасака својим рукама.

За његову производњу, борове плоче ће требати дебљине 3 центиметра. У почетку, плоче се саде на машински алат, а затим се возе кроз осовину ваљка да би се постигла иста дебљина дуж читаве дужине. Након тога, унапред, израчунајте величину кабине, уклоните плоче за дно кабине. У том случају њихова дужина мора бити строго иста, као што је приказано на фотографији.

Ако је дужина плоча различита, онда у будућности да бисте добили раван зид, кабина неће успети. Да не би дошло до пукотина, на ивицама плоче бира се четвртина, једнака половини дебљине плоче. На дну дна, као што се види на слици испод

... шипке су подељене на 45 до 45 милиметара. Ове шипке играју улогу причвршћивања дна и додатно подижу кабину изнад земље. Ово је неопходно како би се осигурало да се дно не заледи зими, а не залити водом за вријеме кише, није подлегло труљењу. Осим тога, на овај начин, кабина ће имати мање прашине и прљавштине.

На крајеве дна заврните плоче које чине бочне зидове кабине. Причвршћују се обичним дрвеним вијцима. Пре него што се затегну, потребно је за њих избушити отворе. Пречник отвора је око 3 милиметра. Ако то не урадите, онда је ивица плоче када повлачите вијак готово сигурно пуцање.

Након склапања бочних зидова сакупите задњи зид кабине. Нема ништа компликовано у томе, само су плоче чврсто усидрене једна од друге и причвршћене вијцима.

За нагиб кроваподуприте бочне зидове пиљења под правим углом. На исти начин причврстите и предњи зид.

После тога идите на производњу крова кабине. Израђује се на исти начин као и зидови. Плоче су сложене једна на другу и вијци су причвршћени на предњу страну зидова.

Кров кабине је направљен од израчунавања ширине кабине плус десет центиметара на свакој страни. Такође је израчуната дужина крова. Такве избочине омогућавају да се кишна вода одводи не на зиду кабине, већ ван њених граница. Након изградње зидова завршена је затворена кутија.

Да бисте псу дозволили да уђе у кабину, морате одрезати лаз. Учините га најбољим округлим обликом и на удаљености од центра предњег зида. Избор овог облика је због очувања топлоте унутар кабине. Положај лизе за пса није ни цент због чињенице да ће се зими сакрити од снијега и хладног вјетра у затвореном дијелу кабине. У исто време као и летње врућине, животиња ће спавати ближе литици, где је свеж ваздух и хладноћа. Поред тога, травњак треба да буде на висини од тла, једнак дужини псећих стопала. То је неопходно да би у кабини био што чистији. Ако је плафон на нивоу пода, све смеће из дворишта ће на крају повући у кабину. Такође, високи положај литица смањује промају, која се може појавити у кабини под јаким ветровима.

Након израде кабине, оне су прекривене слојем прајмера напољу и затим обојене. Примарирање је неопходно да би слој боје лежао равномјерније, јер је квалитативанВеома је тешко обојити укљештено дрво без претходног прајмера. Покријте кров папиром, покривач на врху.