Сензор протока: 3 потребна елемента круга

Спречити цурење воде помоћу посебног сензора.Ванствене ситуације, када вода испуњава цијелу кућу, могу се догодити свима. За спречавање поплаве може се користити посебан аларм. Сензор ради на утврђивању проблема и блокирању довода воде до стана или куће.

Потребно је инсталирати сензор цурења

Онда се то може догодити у свакој кући или стану. Разлози могу бити у пробијању цеви или у проблему са одводом. У овом случају, не само да може патити водовод и намјештај у кући, него и стан на доњем кату. Спречавање непријатне ситуације помоћи ће сензору пропуштања.

Аларми за поплаве раде много лакше него други сензори. Систем је довољно брз, не само да идентификује проблеме, већ и блокира воду. Ова опција је добра када власници нису код куће.

Многи више воле да инсталирају детектор цурења воде, јер не само да сигнализира цурење, већ може и аутоматски блокирати воду

Узроци поплаве:

 1. купатило или судопер који цури;
 2. ломљена цев за снабдевање водом;
 3. зачепљење одвода, што доводи до опструкције дренаже и прелијевања воде кроз руб санитарног инжењерства;
 4. пробој цеви када течност удари у фонтану;
 5. Пробој топлотних цеви.

Проблеми са системом грејања су посебно опасни када се ради о централном систему. Вода се креће кроз цеви са високим притиском и карактерише је висока температура грејања. Чак и када се нађевласници куће, да заустави вруће испирање је веома тешко.

За само неколико минута, кућа може напунити 5 кубних метара вруће текућине.

У том случају, хитно је потребно напајање расхладног средства. Али, да не би изложили своје животе опасности, лакше је инсталирати сензор за поплаву. Он не паничи, за разлику од људи, и обавља своје дужности.

Принцип система против пиотипа и његова класификација

Рад система је разлика између електричне проводљивости воде и ваздуха. У конструкцији било ког сензора постоји пар електрода. Када ударе у течност долази до смањења отпора и затварања круга.

Да се ​​познајете с класификацијом система Антипотопе могу бити независно на Интернету

Информације о контролеру се дешифрују. Затим контролер сигнализира затварање електромагнетног вентила. Инсталира се на улазу у успон.

Време затварања траје од 2 до 30 секунди. На то утиче тип изабраног система.

Улазна дизалица ће бити заустављена док не открије узрок цурења. Након подешавања контролера, систем ће се вратити на свој првобитни изглед. Стационарни аларм ради самостално. Само ако постоји проблем треба интервенисати у систем.

Класификациа на систем "Антипот":

 • по броју кранова са електричним погоном;
 • Методом информисања о проблему;
 • Опција за размену података између сензора и регулатора.

Нормално, број кранова са електричним погоном је најмање два. Ово је због инсталацијесензори за топлу и хладну воду. Али по жељи, број дизалица се може повећати.

Дијаграм круга цурења воде

Можете користити различите верзије извршења система од цурења. Најпопуларнији су Нептун, Акуариус, Ардвино и Гидролоцк. Они раде на сличном принципу. Инструменти се уграђују на електричне мешалице са лопатицама. Сигурносни елементи не само да блокирају воду, већ и сигнализирају корисника о проблему уз помоћ звука или свјетла. Ови механизми савршено коегзистирају са системом "паметна кућа".

Дијаграм тока сензора протока воде укључује регулатор, сензор и кугласти вентил

Елементи дијаграма мерног тока:

 • контролер;
 • детектор цурења воде;
 • Куглични вентил са електричним погоном.

Регулатор се користи за дешифровање сигнала који долази од сензора и напона електричног погона. Елемент даје друге детаље дизајна и сигнализира проблем. Инсталација контролера се може обавити било гдје. Главна ствар је да уређај не удара у воду.

Сензор цурења реагује на влагу и шаље сигнал контролеру. За његово повезивање користе се само сигурни извори енергије, тако да није било ванредних ситуација приликом случајног додира плоча. Монтира се на местима са могућим цурењем: у близини водовода.

Рад сензора укључује брисање влажних спужвастих плоча свака три месеца. Ово је превентивна мјера.

Кугласти вентили се користе за закључавањерад система за водоснабдевање или грејање. Предузимаће се заштитне мере како би се елиминисала неугодна ситуација када је обезбеђен одлив течности. Инсталација уређаја се врши након вентила за воду. Инсталацију треба да обављају професионалци, јер је за повезивање потребно користити посебан кабл за напајање.

Инсталација сензора поплаве од произвођача

Прикупљање система заштите није компликовано. На зиду је инсталирана контролна јединица. Затим су батерије постављене. Ако је потребно, направите храну за ручак.

Инсталирајте сензор за поплаву самостално или контактирањем специјалиста

Локација сензора:

 • Под кадом или тушем;
 • испод судопера и тоалета;
 • Под машинама за прање и машине за прање судова;
 • За радијаторе;
 • Одмах на мјесту увођења и уградње бројила.

Затим изведите кабл за полагање каблова. Затим прикључите сензоре на контролер. Ако је систем бежичан, онда се догађа акција са сваким сензором.

Кугласти вентил је инсталиран на топлу и хладну воду. Такође се очекује на улазу у сваки успон или на излазу из котла, ако је систем аутономан. Серво погони су повезани са контролном јединицом. За сваког од њих наведите свој број и програм.

Затим идите на подешавање система. Претпоставља се да су сензори и актуатори у складу, подешавања аларма, начин сигнализације.

Овај процес инсталације је завршен. МожешСигурно је ићи на одмор без страха од поплаве ваших сусједа. Систем је прилично поуздан, његова ефикасност не мора бити сумњива.

Нијансе локације сензора воде на поду

Постоји доста опција за коришћење сензора. Постоји много задатака које мали уређај може да обради. Али сам систем је прилично једноставан.

Инсталација сензора на поду ће помоћи да се спријечи цурење воде у подрум

Употреба на сензори:

 1. Откривање поплаве купатила;
 2. Спречавање цурења у подрумима, где је висок ниво подземних вода;
 3. контрола кухињског водовода;
 4. Постављање у подручјима гдје постоји висок ризик од поплава зграда;
 5. Отклањање грешака у систему грејања.

Инсталација сензора одвија се на најопаснијим местима. То су углови под водоводом, батерије. Али у овом случају случајно продирање воде у уређај треба да буде сведено на минимум. У супротном, аларм ће радити без прекида.

Прикупљање сензора протока воде властитим рукама

Због једноставног механизма, могуће је изградити проводни сензор властитим рукама. Детектор цурења састоји се од једноставних елемената који могу бити при руци. Можда ће неки морати да купе, али цена уређаја је и даље тривијална. Вриједи схватити да домаћи сустав сигнализира само проблеме, не може блокирати воду.

Ако припремите неопходне материјале за рад, онда је могуће сами сакупити сензор пропуштања

Потребни материјали за рад

 1. 3В батерија - користи се ЦР1632;
 2. Транзистор БЦ816 или БЦ517 са НПН компонентом;
 3. Отпорник на 1-2 МΩ;
 4. Пиезоелектрична пумпа у комплету са генератором;
 5. Пластична боца.

Процес монтаже укључује инструкције корак по корак. Прво се морате упознати са дизајнерском схемом. Тада је отпорник лемљен на пиезоелектрични уређај. Затим спојите транзистор. Круг се повезује са батеријама користећи плаву изолациону траку.

Овај Акварностоз ће радити само када вода удари у тело. Због тога ће батерија трајати дуго.

Велика боца, из које се изрезује врат, биће потребна да се направи кућиште. Дно је изведено са једне стране боце, које се фиксира помоћу лепка. Морате имати 2 рупе за уметање трупа. Отвори су такође направљени за пиезо у поклопцу. Причврстите поклопац на врат и проверите перформансе система.

Избор сензора протока воде (видео)

Детектор цурења воде је поуздана заштита од пламена у кући. Укључивањем и искључивањем можете да контролишете његов рад. Сам механизам може да варира у зависности од произвођача, али главни елементи остају непромењени. Занимљиво је да се примитивни сензор може самостално изградити. Да бисте то урадили, не морате имати посебна знања и материјале.