Зидни панели ПВЦ: уградња властитим рукама

Пластичне плоче - популаран материјал за зидну декорацију. Многи људи уживају у чињеници да овај материјал омогућава стварање глатке, бешавне површине. Инсталација зидних ПВЦ панела властитим рукама - то је лако. Главна ствар је исправно израчунати све величине и уредно радити према датој инструкцији.

Пластичне плоче: предности

Пластичне плоче имају много позитивних карактеристика:

 • да су безопасни, јер не садрже токсичне и штетне нечистоће;
 • одликују се лепотом, атрактивним дизајном и разним изборима;
 • уклапају се у сваки ентеријер;
 • лако је руковати сложеним нишама и угловима;
 • се разликују по стабилности и трајности;
 • лако се одржава.

Али пластика не може да поднесе све просторије.Не можете инсталирати такве панеле у дјечју собу и кухињу. Могуће је обрезати пластичне зидове дневне собе или дјеломично спаваће собе. Овај материјал се препоручује за употребу на балкону, лођи, купатилу, купатилу и ходнику. Погледајте поправку тоалета са пластичним плочама својим рукама: фотографија јасно показује да овај дизајн изгледа одлично.

неопходни алати

Да би се обезбедило да инсталирани панели изгледају лепо, потребно је да припремите следеће алате и материјале:

 • лепак;
 • шипке или профили за везивање;
 • вијци и ексери;
 • ниво зграде;
 • одвијач;
 • нож са малим зубима;
 • угао;
 • обична оловка;
 • дуги металвладар;
 • силиконска заптивна маса.

При избору панела обратите пажњу на њихову ширину. Инсталација уских панела ће потрајати дуго, али ће количина отпада значајно опасти. Лакше је инсталирати распрострањене плоче, али више отпада. Ако случајно дозволите нетачност у калкулацијама, потребно је да знатно трошите новчаник. Поред панела још увек морате да купите углове и лајсне.

Пре почетка рада потребно је одредити како ће се изводити уградња делова:

 1. Лепакје боље користити за савршено равне зидове. Али ако треба да скинете панеле са зидова, то ће бити веома проблематично.
 2. Вијцису лак начин, али је мало времена.
 3. мерачи лепка- многи стручњаци препоручују овај начин. Ове спојнице панела су брзе, али сигурно причвршћене на решетку.

решетке

Уградња пластичних плоча може се обавити независно. За почетак, морате направити мрежу. Иако постоје изузеци од овог правила: ако су зидови савршено глатки, а углови једнаки, онда се панели могу фиксирати директно на бетон помоћу љепила.Али ово је ретко. Фурнир се често прави од дрвених греда (1 к 3 цм) или од металних профила. Размак између промјера не би требао прелазити 30 цм, док се мора имати на уму да се доњи криж треба односити на основу пода, а горњи - на плафон. Без тога неће бити могуће постићи чврстоћу и трајност конструкције.

Али пре почетка инсталацијепопречне шине, потребно је означити зид, не заборављајући на тај начин провјеравати једнакост градитељског нивоа. Најмањи поремећај ће поништити све напоре и резултат рада. Ако не морате да говорите о једнаким зидовима, онда се трачнице морају поравнати на било који начин. За ово можете користити комад дрвета. Ако је летва направљена од дрвених трачница, фиксирају се ексерима (као опција - вијци). Метални профили се причвршћују само вијцима.

Лајсне и углови

Након монтаже савијања можете наставити с уградњом водилица и фитинга. Скривају угаоне спојеве панела. Да бисте затворили подни спој, користите лајсну (ако је потребно, можете купити опцију са специјалном кутијом за ожичење). Да бисте фиксирали вођице, користите завртње, чавле или посебне спајалице за папир у зависности од материјала који одаберете.

Редослед монтаже пластичних панела

Технологија постројења не представља ништа компликовано. Инсталација треба да почне из угла. Задатак је да се панели одсече по величини и убаце у водиче. Након постављања сваког дијела, бочна пројекција причвршћена је на решетку чавлима или вијцима. Пре сваког монтирања, препоручљиво је проверити поравнање панела и по потреби га подесити.

Дакле, корак по корак робот се помера даље до угла супротног зида. Практично нема таквог да се последњи детаљ тачно уклапа у преостали простор, дакле, без резидбе не може.Потребно је прецизно измерити величину и изрезати жељену ширину панела оштрим клерикалним ножем испод дугачког метала. Степенице браве, ако је потребно, заптивање купатила се полаже силиконом. То вам омогућава да заштитите зидове калупа.

Као што видите, нема ништа компликовано у инсталацији ПВЦ панела. Мало стрпљења, пажљивости и прецизности - и све ће изаћи из вас.

Поправак купатила пластичним панелима властитим рукама: видео

Опремање панела купатила са ПВЦ панелима, занимљиве идеје: фотографија