Зидне полице у купатилу са својим рукама

За оне који су почели да поправљају купатило и одлучили да је ограда у купатилу својим рукама добра опција, следеће информације ће бити корисне. Овај грађевински материјал је одличан за просторије са високим садржајем влаге и високим хигијенским захтевима. Плафон, направљен од шина, отпоран је на утицај гљива и штетних калупа, не боји се корозије и влаге, добро фиксиран на површини и лако се може третирати средствима за прање и дезинфекцију.

Независна уградња шине у купатилу ће бити одговарајућа опција како из породичног буџета тако и из унутрашњости индивидуалне просторије. Уосталом, монтирање висеће конструкције испод стропа неће бити тешко, јер не захтијева комплициране припремне радове на површини, што ће бити фиксно.

Типови трачница

Као и све врсте грађевинских и декоративних текстура, конструкција пруге има неколико варијанти. Систематизирају их углавном на материјалу из којег су направљени:

 • пластичне шине;
 • Алуминијумске конструкције од лаког метала.

Алуминијумске плафонске плоче се пак разликују по врсти површине:

 • сјајна и рефлексивна;
 • мат и полу-мат.

Рефлектујући или сјајни плафони визуелно ће проширити обим купатила, најмање - 1,5-2 пута. Поред тога, сјајна површина стропа ће створити ефекат дизајнерског ремек-дела - утисакбезтешкоће, наравно, под условом да је купатило правилно осветљено. Независна монтажа плафона у купатилу са зрцалном површином која је савршено прилагођена декорирању собе у стилу хи-тецх или модерног супермодела.

Ако има довољно простора у купатилу и потребно вам је пригушено позадинско осветљење, онда би мат или полу-клизни строп требао добро радити са овим задатком. То ће додати купатилу не само солидан и ригорозан изглед, већ ће створити и визуелни осећај смирености из ентеријера, декорисан у меким, суздржаним нијансама.

Значајни разлози који утичу на избор жељезничке плоче у купатилу

Наравно, оградни плафон у купатилу - веома оригинална и практична ствар. Уосталом, као што је познато, највише непријатељски агресор, посебно снажно утиче на стање било које зграде и материјала који се суочава, на њега утиче влага. Управо због тога је неопходно у купатилу одабрати тако важне декоративне варијанте компоненти (укључујући и за спуштени плафон) у купатилу, тако да је подигнути систем плафона накнадно служио његовом власнику.

В този въпрос, важни разлози за избор на алуминиум кабинет за железата за каде:

.
 1. Апсолутна отпорност система на дејство високе влажности, јер алуминијум није подложан корозији, не апсорбује и не оксидује. Можемо рећи да је такав плафон - вечни, са само једном слабом тачком - галванизовани челични привјесци. Међутим, чак и са овом нијансом, оградни плафон за купатило није у стању да служимање од 15-20 година.
 2. Лака за негу. Плафон од алуминијумских шина у купатилу, из свих делатности неге за себе, понекад захтева брисање влажном крпом до степена загађења (приближно 1-2 пута годишње).
 3. Релативно ниска и веома приступачна цена, која ће, у аналитичком поређењу са другим плафонским завјесама, коштати много мање него, на пример, напонски плафон.
 4. Ненаметљива инсталација. За уградњу оградног плафона у купатило потребно је само разумјети дизајн уређаја и разумјети принцип његове монтаже. У већини случајева, могуће је сами инсталирати инсталацију, без укључивања стручњака за такве поправке.

Сви ови важни предуслови, који се препоручују да би се предност дала алуминијској пећи, помоћи ће да се у вашем купатилу створи лијеп изглед с различитим нијансама боја, чак и са сложеним, радијалним обликом.

Израчунавање потребног материјала и поступних поступака уградње горњег стропа

Пре него што почнете са уградњом трачнице у купатилу, потребно је одредити боју будућег премаза и израчунати стварну запремину материјала. Дакле, да би се стекао потребан обим грађевинског и обложног материјала, потребно је пажљиво измерити границе просторије, тзв. будуће дужине профила у облику слова П. Овај зидни профил ће, са своје стране, бити причвршћен на зидове купатила и створити тачну монтажу површине стропа на зидове просторије.

Затим ћете морати израчунати укупну дужинуносећи профили или чешаљ. Узимају се у кораку до 100 цм, окомито на вероватни правац распореда украсних панела. И на крају, израчунавајући укупну површину плафона у купатилу, израчунава се квадрат самих декоративних панела.

Затим, након купљеног стропног комплета који се састоји од профила, жица и панела, подесивих висећих елемената, причврсних траверза за трачнице, као и типле - чавле и вијке, морате обавезно добити одговарајуће алате:

 • са бушилицом или електричном бушилицом;
 • одвијач;
 • ниво градње;
 • владар;
 • мерна трака;
 • ножем или маказама на металу;
 • клијешта;
 • маркер.

На основу израчунатих калкулација и обима материјала, безбедно је прећи на следећи корак по корак упутства за уградњу шине у купатилу:

 1. Нанесите помоћу ознаке нивоа на зиду, што ће указати на положај водилица, а затим их фиксирати на местима означавања дуж обода зида.
 2. Поставите на ниво суспензије на одговарајућој висини, вођени профилима водилица. Суспензије се обично фиксирају на удаљености од 70-150 цм.
 3. Причврстите греде или гуме на профиле (касније и шине ће бити фиксне).
 4. Подесити попречне путеве затезањем опруга свих окрета наизмјенично и спуштањем или подизањем носача тако да се подигну изнад коридора зида за око 0,1 цм.жице ће бити постављене већ за време монтаже профила шине.
 5. Размислите о локацији рефлектора тако да можете скинути профиле и трачнице на жељену дужину. Отвори за лампе морају бити третирани и припремљени за уградњу електричних уређаја.
 6. Припремљене шине причврстите одвијачем на водилице и траверзе, при чему је нужно уклонити заштитни филм са шина.
 7. Маскирајте фуге помоћу чеона лица или лајсне (ако је потребно).

Закључци

По правилу, естетски и повољно је користити рефлекторе заједно са шином. Они неће украсти додатни простор и савршено ће се носити са задатком.

Међутим, обичне лампе или лустери се такође могу користити за дизајн дизајна купатила. Не занемарите благи нијансу - строп ограде у просјеку краде висину собе за 100-150 мм. У том смислу, ако су плафони у Вашем купатилу ниски, предност је најбоље дати уграђеним уређајима.

У сумњи у самосталној монтажи конструкције не можете ризиковати и учинити инсталацију шина у купатилу уз помоћ стручњака. Сретно вам!