Завршна обрада стропа полистиренским плочицама

Модерни материјали за украшавање плафона значајно се разликују у погледу сировина, изгледа и практичних карактеристика. На пример, веома интересантна опција је употреба полистиренских плочица. То је завршни премаз који се издаје у облику правоугаоника или квадрата различитих величина. Увек можете узети материјал који ће имати одговарајуће параметре. Али како се носити са полистиренским плочицама? Важно је знати више о начину његове уградње на површину стропа.

Припрема стропа за полагање полистиренских плочица

Полистиренске плочице су у извесној мери у стању да прикрију недостатке који се налазе на површини плафона. Али ипак, прво ћете морати да уклоните стари завршни премаз нанесен на радну површину. Остаје под тим загађењем и потпуно је уклоњено. Ако постоје замјетне неједнакости на плафону, морате их се ријешити. За овај плафон је покривен гипсаним раствором или кити. Коначна акција у припремној фази је примена прајмера на плафону.

Лепљење полистиренске плочице на површину

Велика предност полистиренске плочице је у томе што има малу масу. Због тога се материјал може лако причврстити чак и са најједноставнијом адхезивном композицијом. На пример, можете користити обичан ПВА лепак. Боље је да почнете да залијепите плочице из средине стропа. Овим начином слагања обрада испоставиће се да је највише естетска.

Лепљива композиција се наноси на задњу страну плочице,након чега се притисне на површину и држи око 40-50 секунди. То је довољно да се љепило ухвати. Суседни елемент се примењује близу претходног. Ако су спојеви лепљиви, треба их одмах уклонити. Када се плочица не уклопи у потпуности на површину, може се резати помоћу клерикалног ножа.

Дополнение на плафони

Занимљива карактеристика полистиренске плочице је да се лако обоји. Због тога се материјал након лепљења може третирати конвенционалном бојом на бази воде. Такав рад се понекад изводи и након неколико година рада. Ова једноставна акција вам омогућава да брзо трансформишете ентеријер. Као што можете видети, полистиренска плочица - практичан и једноставан материјал за декорацију плафона. Због тога се може користити без икаквих брига.