Зашто ти треба чешаљ

Изгарање чешља омогућава коришћење система цевовода за максимално ефективноРешење овог проблема - инсталацију сагоревања чешља. Потребно је дистрибуирати цјевоводни систем у вашој кући и користити га што је могуће ефикасније. Чешаљ ће такође омогућити одвајање проблематичне површине грејања без потпуног искључења. Ово је неупитна корист за цијелу кућу.

Шта је чешаљ или сакупљач

Систем гријања би прије свега требао правилно загријавати воду и створити угодне увјете унутар просторија сеоске куће. Грејање треба да буде безбедно и да истовремено може да се поправи у случају квара.

Чешаљ за грејање је аналогни разводник, који омогућава подешавање нормалног рада система грејања. Присуство чешља ће вам помоћи да решите проблем ако имате проток радијатора. Да бисте то урадили, нећете морати да искључујете цео систем грејања. Можете једноставно затворити потребан вентил у систему да бисте искључили топлотну пумпу или само покварено подручје гријања.

Дистрибутивни колектор вам омогућава локално решавање проблема без потпуног искључивања грејања.

Чешаљ за грејање омогућава регулисање нормалног рада система грејања

Разводник има 3 главне функције:

 1. контролише процес загревања;
 2. Подешава температуру у засебној просторији;
 3. Омогућава локално онемогућавање делаводоснабдевање.

Све наведене функције колектора или чешљева указују на потребу да се ова ставка користи у вашем дому. Његово присуство ће вам омогућити да избегнете велики број проблема у случају квара система грејања.

Потребно је имати чешаљ за гријање у свакој сеоској кући, гдје власник жели брзо ријешити проблеме с гријањем и контролирати температуру у свакој засебној просторији куће. Правилан рад система гријања је кључ вашег комфора.

Како да направите полипропиленски сакупљач својим рукама

Земљани често желе да сачувају додатни пени и покушају да направе ручно сакупљени полипропилен. Ако имате минималне вештине у области водоводне инсталације, онда прављење колекционара неће много отежати.

Да бисте направили овај уређај својим рукама, морате купити све потребне елементе за његов правилан рад. Да бисте то урадили, морате одабрати само квалитативне елементе. Не купујте јефтино, што може пропасти за два или три месеца. Осим тога, систем гријања је важна компонента у животу вашег дома.

Всак колектор има своите елементе:

 • вентил за мешање;
 • Пумпа (кружна);
 • Аутоматски;
 • запорни вентили и вентили за балансирање;
 • Сензор температуре;
 • Манометар.

Сакупљач полипропилена, многи сељани су направљени сами од себе

Такође је неопходно имати прикључке, брадавице и адаптере зацеви За инсталацију је потребно спојити све дијелове чешља са лемилицом, намијењеном за пластичне цијеви. Затим спојите излаз за зрак и испусни вентил. Други кран, заједно са излазом за ваздух, налази се на другом делу колектора. Затим, ставите пумпу у котао.

Да би се потрошило мање горива, препоручује се да се након пумпе постави трокраки вентил.

Након монтаже на круг грејања, морају се спојити два колектора. Завршни део је прикључак котла на колектор.

На овај начин, направит ћете полипропиленски сакупљач својим рукама. Ово ће помоћи вашем дому да ефикасно користи систем грејања. Купите све потребне дијелове за дизајн колектора, исправну инсталацију и онда ћете направити квалитетан колектор. И систем дистрибуције воде ће постати много ефикаснији.

Ми то радимо сами: чешљајте се својим рукама

Чешљеви нису тако сложени елементи у систему грејања. То можете урадити својим рукама, ако укључите памет и пратите упутства корак по корак. Ово је важан елемент у грејним јединицама, што вам омогућава да дистрибуирате топлу воду у својој кући.

Сваки чешаљ има свој дизајн. Постоји и парни чешаљ за велики пречник цеви. Она се, наравно, разликује од чешља за кућу. Међутим, у већини случајева, они су представљени у основном облику. Чешаљ је једноставно потребан за регулисање температуре у кући.

Цомбс се състои от:

 1. колектор;
 2. манометра;
 3. Субверзијавентил;
 4. серво погон.

Сваки од ових елемената је неопходан и обавезан за конструкцију чешља.

Сваки чешаљ, направљен властитим рукама, има другачији дизајн

 • Сакупљајте чворове из Т;
 • Сипајте чешаљ од полипропилена.

Да бисте саставили чешаљ од Т, требат ће вам помоћни елементи. На пример, вентили. Заваривање је поузданији метод, али је потребно имати искуства са апаратом за заваривање како не би покварили цијеви.

Чешаљ је засебна јединица у вашем систему грејања. Прије производње потребно је пажљиво и савјесно приступити да се у будућности цијели сустав гријања није покварио. Користите само висококвалитетне материјале и онда ће вам гријање у кући донети једно задовољство.

Уређај за грејање (видео)

Комбинација чешља са разводним колектором игра виталну улогу у целом систему грејања вашег дома. Помажу у дистрибуцији топле воде у одвојеним контурама. То су главни елементи јединице за дистрибуцију воде. Захваљујући широкој примени у сеоским кућама, многи власници су ценили предности ових елемената и већ сами праве чешаљ и сакупљаче.