Занимљиви обрасци узорака везног крижа: 4 правца и њихов карактер

Везени орнамент не само да украшава готов производ, већ ће додати и оригиналност и удобност вашем дому.Националне одлике сваке земље одразиле су се у обрасцима везова који су постали један од националних симбола. Посебан је тренд у умјетничким студијама које се баве везом за укрштење. У том смислу, мајстори са великом стрепњом и пажњом су дошли на посао.

Избор исправне основе

Да би се створиле лепе композиције, потребно је почети да се интересује за слику. Може бити о пејзажу, мртвом животу или различитим апстрактним формама. Најспособнији мајстори ће креирати вез, а почетницима ће бити разумније да почну са малом композицијом њене величине. У зависности од изабраног концепта, израђује се шема рада.

Препоручује се да се тачно узму у обзир жељене боје, прелази, шавови и тако даље. Што је то прецизније, лакше је одредити потребну количину материјала за рад. Плоча се односи и на боје, и на оне које се изводе у монохроматском стилу.

Пре него што започнете везење, подигните базу - платно

Във връзка, има и пълно предложението:

 1. Платно високе густине захтева минималну употребу шавова и пролаза да би се створио образац.
 2. У већој мери, шаблоне треба лупати на танком платну. На пример, свака постављена нит је допуњена још једним, што га снажније притиска.
 3. Говорећи о обрасцима,треба запамтити материјал нити. Ако ткање укључује неколико пролаза дуж једне и исте линије, онда је техника везења у том погледу либералнија. Довољно ће проћи само 1 пут.

Узорци узорака за криж за везење: естетски део

Основа рада је украс - редовно понављање одређених образаца на платну. Као таква стоји бијела или црна. У зависности од сложености везења, слика се понавља у групама или одвојено. Његова функција - не само да украшава одећу или материјал, већ доноси и одређено значење. Да бисте правилно изабрали основу за везење, морате се упознати са типовима узорака.

Прва класификација се заснива на садржају:

 1. вегетативни- у основи, мали цвјетни аранжмани. Често се користе слике дрвећа и траве. Такве стилизације наглашавају лакоћу и спокојство, тако да се обрасци често налазе на дечјој одећи и ћебадима.
 2. животиња- наглашава снагу, агилност, храброст и брзину. Свака животиња која се налази на тканини има свето значење. На пример, слика зебре међу саванама ће нагласити храброст и лукавство човека.
 3. антропоморфна- слика особе може бити приказана на квадрату који симболизира неповредивост зидова домаћег огњишта.
 4. геометријски- оригинални облици и садржаји кривих линија формирају кохерентну слику. На пример, везени дијаманти говоре о близини мудрости предака. Често се праве ромбовидодатни обрасци. Други уобичајени облици су квадрати.

Схеме шаблона за везење уз крст сада се могу наћи веома занимљиве и разноврсне

.

Свака од ових тема има своје обрасце за даљње везење. Не брините превише о понављању сваког увијача. Они немају мистично значење. То је, прије, естетска компонента. Ако човек ипак обезбеди свето значење везења са крстом, онда се у том случају мора тачно репродуковати технологија предака.

Типови узорака за криж за везење: садржајни део

У зависности од специфичне сврхе реализоване на шеми, могу се везати различите врсте композиција. На примјер, жеље доброг здравља, заштита од "зла ока" и болести, за дјечака или дјевојчицу, заштитник обитељског огњишта, храброст и храброст, за снагу тијела и тако даље. У мањој мјери, кривудав узорак је испуњен детаљима.

Карактерише га присуство вишеструких линија са израженом ломљеном геометријом. Једноставни, на први поглед путеви, глатко се трансформишу у нове форме. Боље је научити пријем у мајсторским часовима или из тематских новина.

Постоји неколико типова шаблона који се могу разликовати по садржају

.

Нека помоћ при избору пружиће следеће савете:

 1. Узорци мушког типа увек се налазе у подручју рамена, чиме се наглашава храброст и снага духа.
 2. Женски тип је слободнији у смислу локације.Често се користи за стварање флизелина марке ФЦ-007.
 3. Дечији образац карактеришу бројне траке које симболизују мајчинску његу.

Карактеристике укрштеног узорка за једнобојни вез

Најједноставнији облик и садржај је једнотонски образац. У њему нема значајних трикова и замршености, што му даје одређени степен шарма.

Равномјерне слике на платну су разноврсне. Невбиес ће створити метричку слику без потешкоћа, или поновити једноставан узорак животињског или геометријског типа.

Шаблон за цртање монокромног везења чак и за почетнике

За искусније новинске чланке посвећене везењу, увијек постоји нешто добро:

 • Различите слике које одражавају важне догађаје у животу одређене особе;
 • Композиције које укључују мешање животињског, птичјег и антропоморфног типа;
 • који се састоји од цеви и квадратних апстрактних слика.

Вез за криж за почетнике (видео)

Избор обрасца за будућу композицију - задатак није лак за професионалца и почетника. Прво морате одабрати оптимални материјал који може издржати оптерећење. Затим, узимајући у обзир карактеристике цртежа, бирају се нити. Треба имати на уму да се сваки следећи бод налази на истом месту као што је дефинисано у дијаграму. У овом случају, резултат ће задовољити чаробњака.