Замена тоалета сопственим рукама: инструкција

Замена тоалета је потребна када стари производ не ради. Најчешће демонтажа старог тоалета и инсталација новог су тражени у зградама античке зграде, где је потребно ажурирати све комуникације. Независна замена ВЦ-а и других делова није проблем. Међутим, то укључује овладавање основним вјештинама рада с алатом (бушење, бушење, итд.) И могућност попуњавања и стављања плочице. Како инсталирати тоалет у приватном дому властитим рукама, читати и гледати видео туториал на.

Демонтажа старог тоалета

Демонтажа и инсталирање тоалета у приватној кући или стану је уобичајена појава за водоинсталатере, али за обичне становнике такав поступак може постати прави проблем.

Често се поставља питање како уклонити тоалет који није у реду. Демонтажа тоалета укључује:

 1. Одвајање воде.
 2. Одвојите од кошуљице за снабдевање хладном водом. Демонтажа флексибилног напајања се врши помоћу сплит-кључа. Ако метал: просијте комад цијеви и одврните га, причврстите флексибилну кошуљицу.
 3. Раставите стари уређај: отпустите стари производ из причвршћивања (завртњи вијци, цемент је срушен).
 4. Затим треба да исушите воду из тоалета, лагано га нагнете назад.
 5. Одвојите уређај од набора и бушилице, за које је последњи исечен до жељених величина, и поставите ново наборање.

Генерално, демонтирање тоалета може се сматрати комплетним. Демонтирање старог тоалета није лако, јер нијебило који производ се искључује. Догађа се да се уређај већ лелуја и да се може једноставно уклонити одвајањем од узлазног вода канализације и снабдијевања водом. Али у "Хрушчову" најчешће је све много компликованије.

Сантецхприбор се често налази на поду. И готово је немогуће да га добијемо одатле, па је на почетку сломљена. Овако се замењује тоалет у стану Хрушчовљеве ере. Многи власници кућа до сада долазе на исти начин. Дакле, често се поставља питање како замијенити тоалет властитим рукама?

Замена тоалета властитим рукама захтијева одређену акцију и опрез. Расклапање тоалета, које је служило његовом мандату, подразумева уклањање челика од ливеног гвожђа. Потоњи је опремљен са две славине: 10 цм - испод самог уређаја, за 7,5 цм за остале канализационе цеви. Пошто ће се комплетна замена цеви на пластици обавити, потребно је отворити размак од 5 цм како би се избегло смањење у металном троуглу.

Демонтажа т-комада је корисна због својих великих димензија. На крају крајева, пластични производ је много компактнији. Демонтажа постојећег Т-рачве се ради са максималном прецизношћу, опрезним отпуштањем и тако да нема оштећења другог правног т-уређаја који се налази у вертикалном делу канализационог система. Сада знате како да раставите тоалет или сами промените производ.

Напомена: није свако цурење уређаја подразумева његову замену, често је довољно да се промени само валовита плоча или резервоар.

Замена посебне опреме

Пре уклањања старог тоалета и заменепроверите, не може се потпуно раставити. Понекад је довољно промијенити само неке од неисправних елемената: за промјену одвода, валовитих цијеви, спремника или фитинга.

Размотрити како инсталирати одводни спремник на тоалет ако је потребно замијенити га:

 1. Прво снабдевање водом.
 2. Затим спустите воду из резервоара.
 3. Након тога, одврните црево од вентила или резервоара, а затим уклоните вијке за причвршћивање вијака за ВЦ шкољку.
 4. Растављамо стари тенк.
 5. Место постављања новог дренажног резервоара са трагова рђе је темељито очишћено.
 6. Сада је нови резервоар са вијцима причвршћен за ВЦ шољу и запечаћен бртвилом.
 7. Када је замјена старог дренажног резервоара тоалета завршена, поставља се причвршћивач који је такође затворен.
 8. Коначно, флексибилно црево је причвршћено на пловни вентил и довод воде је активиран.

5 једноставних корака за промену наборавања на тоалету:

 1. Прије свега, потребно је испумпати воду из цијеви, лагано је подићи на страну туша.
 2. Затим морате уклонити стару валовиту картицу, уклонити осушену масу, цемент и старо отпуштање у длето с длијетом.
 3. Након тога, потребно је темељно очистити канализацијску цијев и испразнити било коју прљавштину и остатке.
 4. Обришите унутрашњу ивицу звона сувом чистом крпом и нанесите раствор за заптивање.
 5. Затим нанесите заптивач на једну ивицу ребра и поставите га до краја у канализациону цев. Још једна ивица се ставља на одвод ВЦ-а и запечати све прикључке.

То је сведетаље монтаже валовите цеви на тоалет. По жељи, сваки може самостално водити до његове замјене, додајући овом случају мало труда и марљивости.

Погледајте видео туториал о томе како заменити вентил у одводу:

Припремни радови прије уградње

Без обзира на то што ће покрити под (плочица или обичан естрих), морате чекати да се смјеса суши на површини пода. Ово ће трајати око недељу дана. То је због чињенице да се причвршћивање тоалета врши помоћу спојних елемената и клинова, што захтева чврсте и чврсте темеље. У овој ситуацији, солидно решење ће послужити као основа.

Следеће треба да буде спремно да учествује у инсталацији комуникације. Локација на којој ће се одвијати одводни прикључак мора се претходно очистити од различитих загађивача и сланих наслага. Иначе неће бити могуће комбинирати ВЦ шкољку са канализационим подизачем као што би требало. То јест, угао или набор у стаклу за пражњење неће сједити чврсто и нужно ће изгледати као да тече.

На мјесту спајања одводног резервоара потребно је поставити дизалицу тако да је могуће извести поправке и третман са дјелимичним искључивањем воде.

Инсталирање тоалета властитим рукама

Инсталација, замена или монтажа тоалета се састоји од следећих корака.

 1. Пре уградње тоалета, уградња пластичног Т-комада се врши у одводном одводном воду. Ова радња не би требало да проузрокује потешкоће ако је стакло за пражњење темељно очишћено. Са прегустим насадомПрепоручује се да се подмазују било којим детерџентом.
 2. Затим, уградите тоалет у почетни положај и повежите га помоћу углова или ребрастог црева на одвод. У овој фази, потребно је процијенити колико ће се у таквом положају уклопити у сантехузлову собу: да ли има довољно простора за отварање унутар врата или удобно сједење. Ова одредба је приложена оловком или ознаком. Означавањем тачака причвршћивања производа на површину пода, ВЦ је уклоњен.
 3. На означеним местима избушите рупе за учвршћиваче за ВЦ шоље. Типично, њихове димензије су 10-12 мм. Често се дешава да сет не детектује бушилицу за 12 мм (у исто време типла - само 12 мм), онда је безвредна, без размишљања, безбедно је променити типлу за 10 мм. Користите бушилицу пречника 10 мм. Вијак за тип 12 мм је такође погодан за мању количину делова.
 4. Постављањем типле кроз отворе, спојите уређај на успон. Направите мали тоалетни ролни са стране. За претходно изведену линију нанесите силиконску заптивну масу, а инсталација тоалета завршава њено постављање назад.
 5. Инсталирана водоводна инсталација је врло прецизно притиснута вијцима како би се спријечило превртање. Након тога вијци су прекривени украсним шеширима.
 6. Затим је резервоар причвршћен за тоалет. Директно спремник не захтијева монтажу, као што је већ учињено у творничким увјетима. У исто време, не заборавите да користите гумене јастучиће који се налазе у комплету.
 7. Заједностезни вијци у ВЦ шкољци. Први је био толико стегнут да је осетио јасну косу. Затим притисните руку одозго и у равни, повлачећи други вијак.
 8. За спајање резервоара на довод воде користите висококвалитетно црево. У ове сврхе се не препоручује одабир гумених производа са металним плаштом. Љуска може оштетити рђу, узрокујући пуцање црева на овом мјесту. Најповољније је купити поуздани металлопласт или производе у металној ребрици.
 9. Након спајања уређаја на довод воде, одврните славину и сачекајте пуњење резервоара. Контролирајте одвод.
 10. Када се спој одвода хидрира, цријево или углови се уклањају и бришу. Након обраде силикона, поново се стављају.

Ова инсталација или монтажа тоалета са својим рукама се сматра завршеним.

Сада знате како да промените детаље сантецхприбор или како замијенити тоалет властитим рукама.