Загријавајте се испод пломби властитим рукама: инсталација, фото и видео упуте

Недавно су популарне монолитне грађевинске конструкције за унутрашњост. Једна од ових сорти је подни под - топли под. Лак је за негу, а површина је издржљива и практична у свим условима употребе.

Посебно се његови позитивни квалитети осјећају у вансезони, када хладноћа извана не може негативно утјецати на угодну атмосферу куће. Додатна предност је могућност добивања жељене слике на површини.

 • Извођење радова
 • Класификација премаза

  Због чињенице да премаз формира глатку површину у мирном стању, често технологија подразумијева да се самонивелирајући самонивелишући подови. У неким случајевима можете чути термин "течни линолеум". Међутим, крути под властитим рукама је да ради за беспријекорну технологију, што не значи о линолеуму.

  На домаћем тржишту постоји неколико врста материјала:

  1. Употреба епоксидних смола

  Пуњење се врши како у индустријским интеријерима, тако иу стамбеним зградама. Пре него што направите подове својим рукама, кухајте површину, јер се најчешће бирају за собе са високом влажношћу: купатила, базени, кухиње.

  1. Метил метакрилат

  Примењен у већој мери за индустријске зграде и просторије. Код куће, овај флуидни под властитим рукама може се ставити у гаражу или радионицу. Добро га подносимеханички утицај који може да издржи велике промене температуре. Поуздана фактура је савршено супротна утицају агресивних хемикалија.

  1. Самонивелишући под испод топлог пода са полиуретанском подлогом

  Овај тип се односи на универзалне материјале. Уз то је лако радити за формирање необичних дизајнерских одлука. Ове особине омогућавају да се слој испуни буквално неколико милиметара у дебљини.

  У присуству таквих разноврсних конструктивних материјала и политике цена, сваки власник може самостално да бира како ће попунити под са сопственим рукама, и који покрити да покупи за то.

  Избор система за грејање

  Одабир пода или естриха, који је бољи, власници станова више воле први, јер је у течном поду, пре него што га напуни, потребно инсталирати гријач по цијелој површини. Такви самонивелишући подови, чак и израђени властитим рукама, не само да ће изгледати естетски, већ ће имати и високу практичну вриједност.

  Простор ће постати независан од хировитости природе, подови се не деформишу због учестале употребе, високе влажности, редовног прања, укључујући употребу хемијских или пилинг материјала.

  електрични грејачи

  Ови системи су дозвољени чак и за употребу у вишестамбеним зградама, према СНиП-у 1. јануара 2003., за разлику од прскања водом. Постоји неколико варијанти овог топлог пода:

  • филм;
  • инфрацрвено;
  • кабл.

  Прве две врсте су сличне једна другој, у којима су радни елементи уграђени у танки филм полимера. Њихова предност је једноставност и једноставност инсталације. Међутим, њихов степен загревања је нижи од степена грејања каблова или водених система.

  Уређај за пуњење каблова топлог пода је сличан систему за воду, али се уместо текућег расхладног средства испод површине грејања врши електрично ожичење кабла.

  Приликом формирања ожичења, по правилу, не врши се у оним просторима гдје се намешта намјештај или великим декоративним конструкцијама. С једне стране, смањује буџет, с друге стране - намјештај се може деформирати вишком топлине.

  бојлери

  Размишљајући о томе како направити самонивелишући под са властитим рукама у приватном сектору, власници имају шири избор да га загрију. На располагању им је систем са расхладним средством за воду. Радни флуид у овој ситуацији је топла вода.

  Он циркулише кроз бакарне или метално-пластичне цеви. Треба имати у виду да се под греје водом, да се инсталира сопственим рукама, а базира се на бакарним цевима, трајаће дуже од других сорти. Међутим, пластичне конструкције имају повећану топлотну проводљивост због мање дебљине зида.

  Неки мајстори користе полипропиленске цијеви како би уштедјели новац, али су врло брзо изван мјеста, што ће поткопати све финанцијске трансакције.

  полистиренског бетона

  Постоје и друге врсте попуњавања подова, како направити властите руке,идемо даље. Ово ће захтијевати попис материјала:

  • решетка са прикључцима;
  • ролна од полиетиленског филма;
  • кламерица за градњу;
  • мегаспан;
  • самонивелишуће мешавине за под, са сопственим рукама;
  • довољна количина каменца.

  Основна поента је да се при састављању подних дасака припрема композит пјенастих сфера, а решетка се прекрива припремљеним материјалом.

  Композит је састављен од мешавине:

  • песак - 12 литара;
  • вода - 8-10 л;
  • цемент ознаке која није нижа од "400" - 10 кг;
  • полистирен у довољној запремини.

  Слој керамичких плочица је положен на грубу површину. Негативна својина у овој ситуацији је да, за разлику од, примјерице, самосталне инсталације топлог електричног пода, ова опција нема могућност регулације. Све се догађа природно. Напетост је само тампон или баријера између спољашњег окружења и унутрашњости.

  ВИДЕО: Како направити самозагреване подне даске

  Извођење радова

  Пре него што урадите правилну подну облогу, морате правилно приступити избору типова микса. Зависи од врсте завршне обраде. Раније су све компоненте произвођача распрострањене у различитим пакетима. Мешање се врши непосредно пре главних радова.

  Јастучићи се израђују ручном мјешалицом или млазницом за бушилицу с малим окретањем. Пожељно је да сви дијелови буду од једног произвођача, тако да можете бити сигурни у токоначни резултат.

  Пуњење се врши помоћу игличастог ваљка, који спречава стварање ваздушних мехурића. За украшавање вањског слоја израдите елементе дизајна. Стандардно време вађења је 24 сата. Важно! Препоручљиво је да се грејање након инсталације не укључи 2-3 недеље да не би дошло до раслојавања или бубрења на било ком месту.

  ВИДЕО: Како правилно затегнути корито пода