Прунинг грапе спринг стартер цирцуит

Све најважније дешава одједном. То се догодило са грожђа. Када похриз своје дупе, али се испоставило да је учинио велику услугу. Жетва ових жбуња је био бољи. Пошто су прекинуте грожђе. Током времена брига удосконаливсиа жбуње. А сада, знајући како резидба грожђе се одржава у пролеће за почетак баштовани никакав проблем да се постигне добру жетву. Жбуњу се налазе у готово сваком врту, али ви треба да власници могу да постигну укусан и богат жетву.

Зашто обрезивање грожђе?

Цроп младе биљке има неколико циљева:

· Обезбедити бусх форме (можете чак и монтирати штап за позадину);

· Реши непотребних делова;

· Упоредите количину раста и плодова гранама;

· Сазнајте рад о грм цветних пупољака;

· упоредите развој корена и биљних делова жбун.

Прунинг грожђе у јесен и прољеће састоји из две фазе:

1. Прва фаза се сматра препаратори. Наступао је након жетве, када су листови изгубили своју природну боју.

2. Друга фаза се одржава неколико недеља касније сезонског скривања. Онда сви хранљиви састојци делом потичу из лозе до кореновог система, тако да се сматра најуспешнијим време за процедуру.

Која средства су потребна за орезивање винове лозе у пролеће?

Пре обрезивање лозе (Ектра Флигхт), треба да се пронађу средства и укаже време. НајосновнијаАлати су: стругач, пила и нож који секу резнице. Боље је да се ножеви за резање претходно орезу, морају бити довољно оштри да не секу полове приликом сечења. Тиме ће се омогућити квалитетно резање лозе у једном покрету. Ако нисте сигурни у озбиљност сечива, онда морате да предузмете такве радње као: узмите парче папира, држите га уз оштрицу. Пратите лакоћу резања влакана. Ако се то не мора много трудити, оштрица је оштра. Користите вртни нож да очистите ране које су велике.

Пила за грожђе има танку оштрицу и мале зубе. Тако да грмље неће бити потресено и процес резања ће постати много лакши. Помоћу којих је лако уклонити дебеле гране и припремити резнице за слетање.

Вишегодишње гране морају бити одсечене секуритором тако да рез пролази под правим углом. Ако исправно држите исјечак, онда ће грожђе имати ране које ће се брзо повући. Пре него што почнете са обрезивањем младог грмља, треба да погледате стање раста. Прво морате уклонити сухе и оштећене гране. Ако постоје велике клице, оне се такође уклањају.

Обрезивање грожђа у пролеће

Украси грожђа у прољеће се одржавају у априлу. Овај период је погоднији за такве акције, јер у мају почиње саподификација постројења. Млади грмови грожђа, који нису улазили у плодоноше, одсечени су у пролеће, јер су необрезани грмови најбоље зимовање. Важно је запамтити да рано обрезивање грожђа, потиче рано пупљење бубрега. Касније резање грожђа доприноси вишеКасни пупољак бубрега - 7-10 дана, а понекад и касније.

Да би се грожђе правилно подрезало у пролеће, морате бити у стању да направите разлику између оштећења узрокованих зимским мразом - то може бити оштећење дрвета или оштећење прозора. Скала оштећења ока се одређује помоћу тачке за резање ножа. Тиме се ствара одређени износ компензације, јер се након таквог резања грожђа грожђа број тачака знатно повећава. Али такво занимање не треба привлачити, јер велики број тачака доводи до повећања обима зелених операција које се јављају као последица образовања из спавања и бочних бубрега младих, бројних изданака. Ако, међутим, због јаких мраза у зимском периоду, костур грожђа и рукави буду уништени, онда се младим плантажама може покушати сачувати тако што ће се пресећи надземни део грожђа. Као и код младих садница, стварање новог скелета грожђа могуће је у присуству Волцхкове јаке растуће младице.

Дужина уклањања винове лозе зависи од њене дебљине - што је побјећи тањи, то је краћи одрезан и обрнуто. При скраћивању једногодишње јеле, рез је 2-3 цм виши, тако да у прољеће сок не тече кроз око. У случају потпуног уклањања дуготрајног бекства, оставите пањ висок до 10 мм. Ако оставите велики пањ, након сушења ће исцурити и озлиједити се испод тканине.

Приликом уклањања дама, да не би оштетили око, пањеви остављају на висини до 5 мм. Резање грожђа треба да буде глатко. Плодна веза језнатно оптерећење. На куји, која се формира испод стреле или фетуса, са добро очуваним наочарима, оставите два бода. Ставите лук и стрелицу на различите стране рукава.

У случају значајне смрти бубрега у формирању ојачане линије воћа, дужина чвора се повећава на 4 бода. У случају недовољно формираног оптерећења услед раста главних изданака, употребите изданке и шаблоне. Централни бубрези на њима практично не пристају на остварење тачака основних вожњи. Исто се може рећи и за пасторке. Користите капаљке и изданке за формирање рукава.

Препоручујемо читање наших других чланака

Видео лекција о формирању пролећа грожђа

Обрезивање грожђа на јесен не значи да у прољеће неће бити потребно радити. Напротив, прољеће је најбоље вријеме за формирање правих грмова грожђа. У овом тренутку је видљиво, који избојци су преживјели након зиме, а који се и даље могу уклонити. У видео упутству испод је јасно показано уклањање додатних изданака који ће спречити грм у грожђу да награди свог власника богатом жетвом. Видео приказује примере не само за велике већ формиране грмље, већ и за младе. Визуелно, приступачно објашњење ће вам помоћи да брзо савладате процес чак и за почетнике.

Општа технологија резања (по годинама)

  • 2. На свакој сеји се одређује најразвијенији бег. Постаће основа осовине будућег грма. Резидба се врши тако да преостала 2 бубрега (+ један резервни, у случају, ако не и сви буду пребаченизима). Друга, такође снажна паљба је изабрана као резерва. Одсечен је са очувањем од 3 до 5 бодова. Све остале клице треба уклонити.
  • 3. Ослобођен из прошле јесени, пуцају годишње добијају снагу и расту. Они формирају рукавце, који уочи мраза остају и на 2 најразвијенија привјеска. Треба их сећи, али не мање од пола метра.
  • 4. У ствари, ово је последња година када се формира грм грожђа. Горњи изданак на свакој лози је подрезан на нивоу 7 или 8 тачака, а дно је краће до 2. Ово је замјенски чвор. Треба објаснити да једина препорука за наредбу јесењег резања да се формира грм не може бити. Сама вила одређује потребне параметре (ширину, број грана и тако даље). Али ако се технологија схвати у принципу, онда је лако обавити посао у било којој шеми.

Спринг Грапе Прунинг Стартед Видеос