Загријана улазна дрвена врата за приватну кућу или стан, топлинска изолација властитим рукама

Када се љето заврши, многи почињу размишљати о загријавању својих станова. Али често, даљње лијепљење прозора (ако су дрвене) не долази на десно. Прозори, чак и модерни, са високим степеном уштеде енергије, не могу у потпуности решити проблем. На крају крајева, већина топлог ваздуха из просторије пролази кроз улазна врата. Да би се спречило цурење топлоте, многи људи размишљају о куповини изолованих дрвених врата. Дрво је еколошки и топао материјал. Осим тога, таква врата се разликују атрактивним изгледом.

Изолација станова или кућа

Улазне рупе у традиционалним кућама и становима имају прилично велике димензије у односу на зидове и стропове. Када се врата отварају, сваки пут када прође топлотни ток из унутрашњости просторије. Поред тога, топли ваздух пролази кроз горње, као и бочна осветљења између стуба и врата. Са дна јединице врата долази хладан ваздух са улаза или улице.

Природно цурење топлоте је тешко спречити. Међутим, могуће је ријешити ситуацију са пукотинама и ниском топлинском проводљивошћу крпе за врата. Изолована врата неће дозволити да хладан ваздух изађе из улице и задржи топлоту у затвореном простору.

Дрвена изолована врата

Данас, модерни произвођачи нуде потрошачима неколико стандардних типова конструкција врата. То су тканине за завршну обраду дрвета које имају топлотну изолацију изнутра или споља. Обрађене су и металне крпедрво Унутар таквих врата постављен је гријач. Поред таквих модела су и оклопне конструкције са изолацијом.

Основна карактеристика изолованих дрвених улазних врата је повећана звучна изолација и одсуство пукотина кроз које може проћи топли зрак. Још једна предност је отпорност на лом. Дизајн се разликује од осталих производа са повећаном тежином и ширином. Што се тиче декоративних својстава, оне су веома атрактивне захваљујући завршној обради. Платно се може обрађивати дебелим слојем фурнира, или МДФ-ом са гломазним цртежима, стакленим, умецима за огледала са различитим кованим металним елементима.

захтјеви

Платно мора бити стабилно на различите температуре. Врата треба да буду слободна да издрже хладан и сваки мраз. Такође је важно да тканина буде отпорна на влагу.

Дизајн би требао бити хигијенски и непретенциозан у њези. Безбедност животне средине није последње место. Механичка чврстоћа и естетске карактеристике су такође веома важне за улазна врата.

врсте конструкција

Производи могу бити произведени или празни или чврсти. Облачна врата су углавном израђена од монолитних плоча од природног дрвета, које је претходно прошло све фазе прераде. Ово је низ. Добра постељина је направљена од чврстих и скупих стијена, а јефтинија - од бора.

структура

Спољна контура крила врата се често завршава посебним изолационим материјалом, који омогућава максимално густо покривање. Он такође штитисоба од скица. Унутар платна налазе се изолациони материјали у облику плоча. То вам омогућава да задржите топлину у просторији.

Да би врата омогућила спољашњу заштиту од хладног ваздуха, користе се различите декоративне облоге. Њихова дебљина може досећи 19 мм. Фурниране плоче се разликују у танком слоју - углавном храст, буква, граб, крушка или орах. МДФ плоче се могу глодати или глатко. МДФ, упркос свим недостацима, савршено се супротставља оштрим температурама.

изолациони материјали

Још једна карактеристика уграђених улазних врата је висок ниво звучне изолације. Унутар врата се могу користити различити материјали. Најчешће је то валовита плоча, пјенаста пластика, минерална вуна, полиуретан.

целулоза нитрид

Ово пунило се назива ћелијско пунило. Међутим, у ствари, ово је најобичнији валовити картон. Али он је сложио саће. Да би се постигле високе карактеристике слагања, израђује се у три слоја. Средњи слој је решетка са великим прозорима.

Одабир улазних врата, модели са таквим пунилом је боље не купити. Не разликују се по високим топлотним изолацијама. Често се таква платна могу наћи у улазима у куће. Такође, у новим јефтиним апартманима ова врата су постављена као улаз.

Пена од полистирена или пене

Међу моделима представљеним на тржишту за изолована улазна врата, многи од оних који су изоловани пјенастом пластиком. Овај материјал језатворени мехурићи ваздуха. Материјал савршено штити од различитих звукова, и наравно, од хладноће. Памук такођер даје тканини додатну крутост. Одликује се својом малом тежином и ниском цијеном.

Уз све своје предности, материјал савршено упија влагу. У вратима са пјенастим полистиреном током хладне сезоне може се акумулирати кондензација на гријачу. То може довести до замрзавања пјене, појаве гљивица и плијесни. Такође, овај материјал је веома запаљив. Ако се на неки начин упали, горење је праћено отровним димом.

Поред тога, кондензација, заједно са активним радом конструкције, доводи до малих размака између плоча. То значи да ускоро може доћи до поремећаја високе термичке заштите хладним мостовима.

Минерална вуна

Карактеристике овог материјала су углавном сличне пенастом полистирену. Такође, вату карактерише добар ниво буке и топлотне изолације. Минерална вуна не гори. Хигроскопна је, не труну, не ствара плијесан и гљивице. Али ако влага стално утиче на њу, онда се калуп и даље формира. Цена памука је већа од пене, али је и даље доступна.

Чини се да је ово одличан изолациони материјал, али је погоднији за вентилиране системе, фасаде, таване и друге објекте, гдје након уградње плоче неће имати директан контакт са особом.

Али за загријана улазна врата, вата није прикладна. Врата су стално затворена и отворена. Они такође куцају на њих - врата често пљују. Из овогаБелци се могу померати са својих седишта, стиснути и распасти се. Као резултат, формирају се мостови хладноће. Вуна је остала на најмањем удару у прашину.

Производи са таквим грејачем се такође боље не купују.

полиуретан

Овај материјал је потпуно погодан за изолацију. Често се у ту сврху користи формулар пуњен плином. Пену карактерише одлична адхезија. Ако су врата напуњена пјенастим полиуретаном, онда испуњава све празнине. Материјал брзо замрзава и претвара се у густу масу. Полиуретан није отрован и није штетан, а такође не гори.

Као што студија показује, слој материјала од 2,5 цм штити од хладноће и буке на исти начин као зид од цигле у дебљини од 65 цм. Трајање полиуретана је око 50 година. Он је тај који користи произвођаче квалитетних врата.

Финска врата

Такви производи уживају велику популарност међу потрошачима. Ово је практично и истовремено елегантно решење. Раније су ови производи били прилично скупи. Али данас постају приступачније.

Међу важним карактеристикама корисника, вреди напоменути одличне изолационе особине, као и високу поузданост и сигурност. У овим вратима, снага је складно комбинована са естетским изгледом.

Ови производи се производе по специјалној технологији. Резултат је веома топло платно. Дизајн подсећа на сендвич. Унутар платна су скривени различитиматеријали који међусобно комуницирају стварају поуздана и врло топла дрвена врата.

Оквир овог дизајна састоји се од врло издржљивог дрвета од пуног дрвета. Унутрашњи изолациони материјал је пјенасти полистирен.

Произвођачи нуде велики избор различитих модела са различитим завршним обрадама. То је потпуно залепљено платно са текстуром и остакљењем. Ово је одличан избор за хладне регионе. Таква врата су одличног квалитета по веома приступачним ценама.

Најтоплија врата

Чак и најбоље изолована улазна врата у соби могу бити хладна. Да бисте добили максималну топлоту, потребно је инсталирати два врата. Дакле, долазни спољашњи ће бити одговоран за сигурност, а други ће задржати топлоту.

Између двију врата формира се зрачни слој који ће побољшати топлинску изолацију. Данас тржиште нуди специјална термо врата. Ови модели су заштићени од вањских фактора и имају најбоље карактеристике за одржавање топлине.

Загревање сопственим рукама

Није увијек могуће набавити потребан дизајн, али можете направити нови и загријати се од старих хладних врата. Са неким вештинама то неће бити тако тешко. Као резултат, платно ће помоћи да преживе хладне зимске месеце у врућини.

Ако је потребна висока сигурност, препоручује се куповина металних или чак блиндираних врата. Међу њима су и изоловане конструкције које могу да одрже собу безбедном и топлом.

Ако је потребно изабрати одговарајући модел међу неколико изолованих врата, препоручује се да се повери произвођачу чија је производња провјерена временом. Важно је проверити сертификате пре почетка рада и прочитати рецензије, пошто ова куповина није за једну сезону.