Улазна врата са терасом

Улична врата су прва препрека између вањског свијета и вашег дома. Стога, прије избора, намећу се посебни захтјеви. Осим заштите од неовлашћеног приступа, врата морају заштитити унутрашњост од уличних звукова и хладноће. Ријеч је о посљедњој функцији која ће бити разматрана у овом чланку. Овде ћемо погледати дизајн као што су улична врата са тер. Хајде да причамо о његовим карактеристикама, за и против.

садржај

 • Захтеви за улична врата
 • Шта загрева?
 • Шта је топлотна разградња?
 • закључак

Захтеви за улична врата

Сваки стручњак пре куповине уличних врата препоручује да пажљиво питате продавца о карактеристикама производа. Таква брига није бескорисна. Чињеница је да врата улицеморају задовољитиприлично високе захтјеве. Наиме:

 • бити довољно јак. То ће ометати неовлашћени улазак странаца у ваш дом;
 • имају довољан степен заштите од провале. То значи поузданост дворца тако да се не може отворити посебним средствима, а још више страним кључем;
 • имају поуздану заштиту од дјеловања агресивних медија. Врата улице ће бити опрана кишом, на њих ће утицати директна сунчева светлост и ветар. Сва ова конструкција треба да буде лака за одржавање;
 • имају атрактиван изглед. Врата улица су на најистакнутијем месту, а по изгледу ће је процењивати власници

Па, наравно, такви нацрти би требали поузданоштитити унутрашњепросторијеод продора буке са улице и хладноће. Ови квалитети одговарају изолационом материјалу који се налази унутар кутије врата. Али врло често он не штеди од смрзавања, онда долази до топлотног распада. Овај модерни изум поуздано штити кућу од продора хладноће, а сама врата од смрзавања.

Шта је загревање?

Да би се задржала топлота у кући и спријечила продор хладноће у унутрашњост, као и да се изолује пут улице, унутар кутије за вратапоставља се изолациони материјал . У овој хипостази се може користити:

 • ПВЦ уметак. Из пластике у унутрашњости врата направљене су двије коморе, унутар којих се налази сухи зрак. Као резултат тога, губитак топлоте се значајно смањује. Такав поступак је најјефтинији, међутим, у тешким мразима, ПВЦ уметак се не носи са својим задацима;
 • је ефикаснији слој минералне вуне или пене. Али са ненормалним мразом и није у стању да обузда продор хладноће;
 • стаклена вуна савршено ће се носити са сваким мразом. Једини минус - када загрејани материјал избаци токсичне емисије;
 • дрвени слој је еколошки и најефикаснији. Мање такво грејање може се сматрати његовом високом цијеном и великим дизајном тежине.

У зависности од врсте производа (и тачније његове вредности), уграђен је један или други грејач. Али без обзира на то који се изолациони материјал не користи, потпуна гаранција смрзавања може дати само топлотни прекид.

Шта јетоплотни пробој?

Многи власници приватних кућа, тако да становници станова у приземљу, могу примијетити такву слику. У јаком мразу улазна врата се буквално замрзавају. Поље се појављује на унутрашњој ручици врата, уметнутом кључу или другим детаљима. Зашто се то догађа?

Одговор лежи у самом дизајну. По правилу, то је затворени челични профил. Унутар њега се налазе ивице крутости и разне друге компоненте. Сви су израђени од метала и међусобно повезани заваривањем или механичким средствима.

Метал, као што је познато, има високу топлотну проводљивост. То значи да се температура околине брзо преноси на металне конструкције. Према томе, каданапољу је јак мраз , врата улице брзо губе топлину. Температура пада и унутар структуре, а на њеним вањским дијеловима настају кондензат и полиестер (мраз). То значи да је хладноћа практично неометана у кући. Овде чак ни грејач у вратима можда неће помоћи.

Како би се избјегли сви ови проблеми, елементу као што је топлотни лом додан је конструкција уличних врата. Шта је ово? Топлинска разградња је вена специјалног материјала, која има ниску топлотну проводљивост. Ово је врста грејача, који се налази на чеоној страни крила врата. Улична врата су поуздана препрека за хладноћу.

Ова технологија се не користи само у уличним вратима. Термичка разградња се такође користи уза производњу алуминијумског остакљењаиостали елементи. У сваком случају, такав дизајн ће поуздано заштитити склониште од хладноће.

закључак

Врата улица морају поуздано штитити дом од неовлаштеног приступа, буке и хладноће. Ако прва одговара јачини челичне конструкције и поузданости браве, онда се бука и топлотна изолација узимају специјални материјали. Они су постављени унутар врата. Али понекад грејачи не могу да се носе са продирањем хладноће унутар куће. То је због високе топлотне проводљивости металних врата. наспречавање смрзавањаи спречавање продора хладноће у унутрашњост, на крајњој страни крила врата се успоставља термички прекид. Овај специјални слој материјала ниске топлинске проводљивости ће поуздано заштитити ваш дом од хладноће.