Загревање пене својим рукама

Како да се изолује база Пенолек сопственим рукама треба решити у фази његовог дизајна. Изградња и реконструкција куће захтева разматрање великог броја питања везаних за независну изолацију разних објеката. Наш сајт је посвећен питањима изолације, а ми ћемо вам помоћи са препорукама о изолацији основе зграде споља екструдиране пене полистирена Пеноплек. Погледајте и детаљан видео туториал на ову тему на крају овог чланка.

Зими, под недовољном изолацијом темеља траке и подножја куће морат ће се преплатити за прекомјерно загријавање куће. Погледајмо овај чланак, како правилно изолирати пјенасти штап како би вас заштитио од грешака. Пре него што се изгради кућа, подрум ће бити ваша кућа или не. Полазећи од тога, технологија изолације зидова подрума Финоплек ће бити различита.

Када зграда није изграђена, али само реконструисана, треба узети у обзир многе факторе прије почетка радова. Вриједно је обратити пажњу на функцију подрума, врсту темеља, грађевински материјал зидова базе, климу регије итд. Пошто су темељ и сокл у додиру са земљом, неопходно је користити издржљиву и отпорну на влагу, као што је екструдирана полистиренска пена.

Шта треба знати о Пеноплеку

Ако се жели користити подрум куће, потребно је квалитативно загријати његове зидове како би се спријечили губици топлине. Пипе-пиксел има високу отпорност на влагу, механичку чврстоћу и дуг радни век. Материјал има нулуЗбог тога, екструдирани пјенасти полистирен не губи своје одличне особине топлинске проводљивости, чак иу влажном окружењу.


Поређење о топлотне проводљивости грађевинског материјала

Изолација подлоге екструдираном пјеном од полистирена

Да производи радове изнутра и споља. Предност унутрашње изолације чепа Фооплек је у томе што је облога зидова израђена изнутра и не захтева додатне трошкове за куповину и уградњу облоге базе са спољне стране (споредни зидови, подрумске плоче, термопанели, итд.). Међутим, постоји опасност од кондензације и појаве гљивица између плоче гријача и зида куће.

Изолација подлоге, фасаде и темеља је важна фаза у поправци или изградњи приватне куће. Али, са овим задатком је могуће да се носи и сам. Потребно је тачно израчунати дебљину топлотне изолације на калкулатору изолације, а тек онда почети да се пена Пенолек загреје сопственим рукама. Затим дајте упутства за извођење свих радова и видео лекција на крају чланка.

Загревање базе куће са самим Финоплексом

Припрема поклопца за изолацију

Изолација конструкција треба увек да се врши са улице, тако да их штитите од смрзавања, повећавајући животни век њихове употребе. Укратко размотримо припремне радове на изолацији од улице. Ако одлучите да обавите посао изнутра, редослед извршења акција ће бити сличан, осим завршне обраде. Заврши нешто Пиноплек у подруму или не - то је по твом нахођењу.

Дакле, за почетакНа ободу куће је одабрано земљиште. Ако већ нисте изолирали изолацију и темељ куће, онда можете комбинирати рад. Тада се површина чепа чисти од прљавштине и остатака земље, ако је потребно, поравнати са цементним малтером. Хидроизолација подлоге је обавезна, јер је објекат константно изложен негативном утицају влаге из тла и падавина.

Хидроизолација може бити направљена са битуменским мастиксом у 2 слоја или у мјешавини дубоког продирања, нпр.

Постављање фолијских фолија на подлогу

За рад ће вам требати материјали и неки алати: Пенолек плоче, монтажна пјена, пјенасти лепак за пјенасти полистирен, пластичне лутке, тиквице, мјерне траке, грађевински нож и ниво, четка за зупчанике и гладилица. Почиње монтажа гријаћих плоча с рога куће. Плоче означавају и режу до потребне величине. Причврстите плочу на зид помоћу канала или монтажне пене.


Изолација изолационе пене и темељ куће

Приликом полагања гријача на љепило, нанесена је мјешавина за лијепљење на постоље постоља са назубљеном лопатицом. Затим нанесите грејач на зид, нежно га стишћући док мешавина не зграби. Све пукотине између плоча треба пропенил или затворити композицијом љепила. Након полагања неколико листова, треба их причврстити типлама, бушити неколико рупа у утичници кроз грејач.

Такође је могуће користити Тецхноплек, екструдирану полистиренску пену из компаније ТецхноНИКОЛ, да изолује базу.

Приликом полагања топлотне изолације на пену, плоча Финоплек се реже у величину и наноси на зид, који се монтира унапред пена. Није потребно држати лист довољно дуго за неколико секунди. Ради поузданости, ФоилПлек се може подићи до базе цигле или даске. Пожељно је уметнути изолационе плоче заједно са спојним елементима да би се искључило пухање.

Шема изолације темеља и подножја куће Пеноплек

Довршавање базе након изолације

За руковање базом можете користити винилов споредни колосијек, термалне панеле или базне плоче. За монтажне завршне радове боље је инсталирати вертикалне водилице из дрвених шипки. Ако је база и предњи дио куће изолиран пјенастим полистиреном под гипсом, онда је гријач залијепљен ојачаном мрежом. Након стврдњавања љепила, прећи на завршну обраду зида помоћу фасадног малтера.

Видео. Загревање базе ФоилПекс