Загревање канализационе цеви

Да ли је неопходно извршити изолацију канализационих цеви, ако се комуникације не могу поставити испод дубине замрзавања тла или се ваши сусједи у том подручју жале на замрзавање канализационих цијеви од њих. У овом случају, потребно је само направити изолацију. Излазне цеви од земље до улице, не само да треба да се загреју, већ и да се стави топли кабл. Како урадити праву ствар - прочитајте у овом чланку.

Потребна је заштита канализационог система, како би се спречило пуцање на хладном од мраза. Према технологији, све комуникације треба да буду положене у земљу испод тачке смрзавања тла. У приватним кућама, канализација се већим дијелом не пуни канализацијом. Када цеви пролазе кроз одводе, оне дају своју топлоту и температура се подиже изнад нуле. Али није све тако јасно.

Да ли је потребно изоловати канализациону цев

Дубина замрзавања тла може постати прилично велика у зависности од климе и тла на локацији. Но, руска зима увијек може дати изненађење у облику мраза, због чега је тло врло замрзнуто. У том случају цеви без топлотне изолације ће се једноставно сломити. Тада морате копати земљу и мијењати је у најстрашнијем мразу који ће донијети много невоља и финанцијских трошкова.

Додатни проблеми могу настати ако је отклон одводне цеви недовољан. У том случају, одводи ће полако исцурити и доћи ће до опасности од смрзавања комуникација. Пре постављања комуникација најпоузданија опција је да питате комшије, посебно које преживео више од једне зиме на овом месту. О томе како су успоставили канализациони систем и није било проблема са зимском експлоатацијом.

Шта урадити да се изолује канализациона цев


Материјали за изолацију канализационих цеви

Данас на тржишту постоји много грејача. Главне карактеристике које треба узети у обзир приликом избора - отпорност на влагу, трајност и лакоћа уградње. У основи, цијела топлинска изолација цијеви може се подијелити у двије групе: изолација на бази полистирена и на бази минералне вуне. Топла изолација од минералне вуне боље се користи за изолацију цијеви у подруму куће.

пјенасти полистирензадовољава захтјеве високе отпорности на влагу, издржљивости и трајности. Пјенасти полистирен је пјенасти материјал који се састоји од великог броја легура гранула. Екструдирана пена полистирена Тецхноплек ТецхноНИЦОЛ је водоотпорна, садржи стиренске грануле, заварене под утицајем високе температуре и притиска.

Тецхноплек има низак коефицијент топлотне проводљивости, отпорност на механичка оптерећења и није подложан разградњи.

шкољка од полиуретанске пене- лагана и јака топлотна изолација. Најчешће се материјал користи у уређењу великих канализационих система. Шкољка је направљена у облику цилиндара, подељених у две половине, које су повезане са изолованом цеви у земљишту. У приватним кућама, шкољке од полиуретанске пене се ријетко користе због високих трошковаматеријал

Базалтна вуна , како смо раније навели, погодна је за подруме и грејне просторе. Минвата је израђена у облику ваљака и цилиндара, његова употреба је дозвољена само са инсталацијом додатне хидроизолације. Ролл Базалтна вуна Изовере - јефтин грејач, али употреба материјала у земљишту је неприхватљива. Базалтна вуна ће одмах упити влагу и изгубити своје карактеристике.

Како изоловати канализационе цеви својим рукама

Да ли је неопходно изоловати канализационе цеви на улици? Ако се питање постави озбиљно, онда на квалитетној подлози, у додатној изолацији није потребно. Међутим, са немогућношћу полагања цеви дубоко у земљу, у јаким мразима, комуникације се могу замрзнути.

Како изоловати канализациону цев у земљи

У припремљеном рову, треба направити јастук од пијеска како би се заштитиле комуникације од могућих оштећења приликом кретања тла. Након полагања, цијеви би требале бити прекривене пијеском дебљине 20-30 цм. Најлакши начин за изолацију канализације на улици - закопати га испод разине смрзавања. Али ако то није могуће - оне морају бити загријане.


Загријавање уличне комуникације властитим рукама

Најпоузданији али најскупљи начин за заштиту каноизације на земљишту је употреба модерних грејача. Специјални гријачи, који се данас производе, стављају се директно на цијев. Дакле, изолација комуникација боље функционише у процесу њихове инсталације. Већ је постављен гријач канализације у земљубиће теже покрити слој топлотно изолационог материјала.

Како изоловати канализационе цеви на улици

Други начин за изолацију канализационих цеви на улици је сам - употреба електричног кабла се загрева. То ће осигурати константно загријавање канализацијских цијеви у било којем мразу, без обзира на временске прилике. Али будите спремни да се ваши рачуни за струју значајно повећају, а ако се струја прекине у приватној кући, онда кабл неће радити.

Пхото Канализациона дренажна цев са грејним каблом испод грејача

У пракси, изолација уличног комуникацијског система се често комбинира на различите начине. На пример, цев је закопана у земљу, изолујући је уз помоћ грејача. Оне канализационе површине које излазе на улицу, заштићене су бртвом испод гријача електричног кабла. Правилна комбинација технологија ће омогућити да се печати што више заштите на улици.

Како изоловати канализацију у приватној кући

Распоредите изолацију канализације у приватној кући, треба имати на уму да подрум може бити прилично влажан. Користећи стаклену вуну или рукете од минералне вуне, заштитите изолацију од влажења водом. Шкољке од пене су практичније за употребу у кући, гријач је издржљив, лако се монтира, а животни вијек пластичне шкољке је око 50 година.

Видео. Како изоловати канализациону цев