Квадратни ламинат (36 слика): ламинат квадратна велика 60к60 цм, карактеристике форме

Сватко је видио и знао како изгледају класични паркетни панели и плоче од пуног дрвета, али не замишљају сви да је такав квадратни ламинат, који има своју структуру, у које предности и недостатке, технологију инсталације.

Карактеристике

Ламинат у облику квадрата је умјетничка разноликост правокутних трака које имају посебан цртеж за слагање. Широк асортиман модела омогућава вам да изаберете шаблон за сваки стил ентеријера - класични, паласки, ренесансни, барокни, сеоски, модерни, минимализам. Такво покривање се може полагати и комбиновати са другим врстама декорација на различите начине. Привуците пажњу околне комбинације квадрата правоугаоних облика у облику оквира по ободу просторије.

Квадратни ламинат се одликује великим избором боја, а нијансе су много светлије од керамике. Мат текстура горњег слоја је практичнија од сјајне. Готови производи су покривени воском отпорним воском тако да влага не улази унутра и не квари панеле.Већина квадратних производа од ламината произведених од реномираних европских произвођача имају димензије 60к60 цм или 62 к 62 цм. Наравно, на тржишту можете наћи квадратне ламинате и друге димензије, али је вјероватно да ће то бити декор кинеских мајстора, који су одувијек били различити нетрадиционални приступ производњи ламинатних подова.

Са квадратним ламинатомможете ефикасно направити под у свим просторима стана, окрећући собу и дајући му јединствен ентеријер.

Предности и недостаци

Начин израде квадратног ламината омогућава стварање производа који имитирају било који декоративни материјал: керамичке плочице, природни камен, дрвна поља и тако даље. И геометријски исправан облик омогућава да се панел монтира на различите начине.

Практично нема посебних разлика у типичном ламинату, једина значајна разлика је у облику. Али овај фактор чини овај премаз тако популарним, јер многи бирају квадратни ламинат, јер сличи керамичким плочицама по физичким својствима, и визуално имитира дрво. Као и сваки други под у згради, квадратни ламинат има своје предности и недостатке.
Међу предностима су:

 • антистатичка површина, због чега се прашина и прљавштина не накупљају на производу;
 • производња трајних материјала. Квадратни ламинат је погодан за слагање у стамбеним, уредским, комерцијалним и јавним просторима;
 • лакоћа бриге;
 • нијансе задржавају своју дубину и не бледе у дужим периодима рада због стабилности ламината и ултраљубичастог зрачења;
 • слика на квадратним панелима није избрисана ни након вишегодишње службе;


 • високе термичке и акустичке особине чине слој популарним међу њимакупци: на таквом поду је угодно ходати на рачун акумулације топлине и смањења буке;
 • пуна еколошка компатибилност подног декора, више од 90% квадратног ламината је од природног дрвета;
 • систем закључавања омогућава да се инсталација изврши корисницима без искуства слагања;
 • отпорност на пожар;
 • широк спектар материјала за завршну обраду различитих произвођача и степена стабилности омогућава вам да одаберете најбољу опцију за слагање у одабраној просторији.Недостаци укључују синтетичност употријебљених сировина и релативну несигурност од влаге. Посљедња нијанса се не односи на горњи слој, већ на спојеве плоча које остају рањиве током цијелог радног вијека. Из тог разлога обложени премаз може почети да се раслојава.

Немогућност поправке. Ова тачка се не може назвати достојанством декорације, ако је панел оштећен, потребно га је у потпуности заменити.

Како изабрати?

Да бисте исправно одабрали завршну подну облогу, морате почети проучавањем одакле долази.

Овај тип ламината је скуп од четири различита слоја вредности:

 • Први је филм направљен од меламина и акрилне смоле, који штити панеле од лома интегритета премаза и утицаја хемијских састава средстава за чишћење. Што је дебљи, то дуже неће изгубити своје одличне перформансе.
 • Други слој је декоративан. Ово је обичан папир који је одштампан на њемуимаге
 • Трећи слој је основа, која се састоји од плоче од влакана или иверице. Лопта ствара отпорност и издржљивост на панеле.
 • Четврти слој - стабилизатор. Има водоодбојна својства.


Да би се премаз завршио дуги низ година, задовољан је својим изгледом и одличним карактеристикама перформанси, у процесу куповине морате знати класу ламината.

На пример, ако желите да украсите подове у ходницима, изаберите класу 33. Када се ламинат купује за складиштење у спаваћој соби, дневној соби, изаберите 31, а за пословни простор - класа 32.

Приликом куповине вреди обратити пажњу на густину, отпорност на УВ зрачење, сазнати о антистатичким својствима, термичкој стабилности и како се ламинат понаша под утицајем агресивних супстанци. Обично су све ове карактеристике назначене на паковању.

Откривено класом, ламинатни квадрати треба узети у обзир из других карактеристика:

 • Произвођач. Познати брендови увек прате квалитет производа који се производе, тако да предност треба дати квадратном ламинату водећих брендова. То је гаранција квалитета и гаранција добре среће.
 • Сертификат. Документ који потврђује или одбацује информације о безбедности производа које је дао продавац.
 • Тип везе за закључавање. Постоје два најчешћа типа: Закључавање и клик. Први смањује цену готовог производа; други је квалитетнији спој који одређује дуги вијек трајања подне облоге и могућностдемонтирати /монтирати једну оштећену плочицу без разбијања сусједних.


 • Присуство воштане заштите дворца. Обезбеђује густоћу приањања платна и штити спојеве од утицаја влаге.
 • Поновљивост обрасца. Ако је имитација створена под паркетом или низом дрва, тада ће се појавити мањи узорак понављања, тако да декоративни елемент изгледа природније.
 • Величина. Оптимална дебљина панела се сматра параметром од 7-8 мм. Ова особина ће осигурати потребну чврстоћу ламината и топлинску изолацију.Популарни произвођачи

Највећа потражња међу произвођачима, под називом чија је квадратна ламината, је следећа:

 • Флоор Степ је кинеска робна марка. Серија панела украшених именом Арт постала је лидер продаје широм свијета. Ова компанија производи нестандардне ламинате, способне да засенче све старе интеријере, чак и савремене; • Белгијска компанија Куицк Степ са колекцијом Арте освојила је љубав према купцима, захваљујући високом квалитету и приступачном броју купаца по цијени ламела. Арте плоче су широког формата, производи имају дебљину од 9 милиметара и уски урез; • Уник Степ - немачки квалитет, стил и лепота. Имрериал колекција је постала најпознатији бренд у линији; • Кинеска компанија Зигарт је покушала да оствари све најважније особине ламината у колекцијизове Палаце.Квадратни ламинат, заснован на горе наведеном, је лепа и удобна подна облога, која ће дуги низ година задовољити своје власнике естетској привлачности, трајности и поузданости.

О томе како ставити квадратни ламинат десно, погледајте сљедећи видео.