Како одабрати ламинат

Постоји огромна количина подних облога које грађани дају предност занемаривању ламината, али још не знају која је врста материјала довољно атрактивна ако је правилно одаберете. Многе компаније широм света производе овај популарни производ. Међу најпопуларнијим произвођачима, при избору ламината, потребно је зауставити се на висококвалитетним производима, међу којима су популарни Кронотек, Балтерио, Фаус.
Оптерећење на површину

Параметар оптерећења одређује колико ће материјал бити стабилан прије ношења, да ли ламинат може издржати велика оптерећења, иу том случају ће његове перформансе бити смањене. Оптерећење је назначено у облику двоцифреног броја, а чврстоћа материјала зависи од повећане класе оптерећења. Неопходно је обратити пажњу на ову карактеристику. Како изабрати прави ламинат за собу? За кућу ће се уклопити најмања класа, у канцеларији иу кафићу је већа, ау ходнику средња класа ламината.
Дебљина и густина материјала

Цена производа зависи од тачности премаза за ламинирање. Што је ламинат дебљи, то скупљи кошта, а за стамбене просторе ће бити потребна дебљина од минимално 8мм, у неким случајевима се могу користити панели дебљине 7 мм, а врло танки производи се не препоручују за купњу. На амбалажи најчешће се наводи густина, она је једнака специфичној тежини, у зависности од волумена, о чему говори овај индикаторчврстоће материјала. Ако ова вредност није присутна, површина плоче се множи са дебљином, након чега се број производа у пакету преведе у кубне метре.
ламинат отпоран на влагу
Вода је да су површине за ламинирање изложене врло негативно, али постоје специјални водонепропусни узорци који се савршено продају. Главна веза има спојеве између два панела. Посебна мастика, која четкице зглобове, омогућава вам да задржите влажност. Између влаге и материјала отпорног на влагу постоје одређене разлике. Плоче отпорне на влагу могу издржати процесе високе влажности и испаравања, тако да се користе у кухињи и купатилу. Водоотпоран може доћи у директан контакт са водом, тако да је боље руковати загрејаним воском, неки произвођачи праве пластичне премазе, док ће продаја на производу стајати "акуа".