Вртни лукови, лукови у врту

Тешко је замислити барем једног јазавчара који не жели да има добро уређену зону. И сања да га види добро обученог и угодног за посао. Да је сам домаћин био изненађен његовом лепотом, а гости су једноставно били одушевљени. Једна од опција је да користите вртове у башти.

У својој функционалности је заиста јединствена. Села могу да пруже мистериозне и елегантне. Лукови ће постати одличан извор сенки на градилишту и биће у центру пажње.

Практично нико не зна да су нам вртни лукови дошли изДревне Мезопотамије . И данас су чврсто укоријењени у дизајн пејзажа. Постоји много варијанти његове употребе у башти, све оне боје једноставно немају смисла, јер сви знамо да фантазија човјека нема граница. Из тог разлога је потребно описати главне методе његове употребе у зависности од 2 параметра: 1 - по количини (појединачна или група вртних лукова), 2 - по намјени (за пројектовање, зонирање, засјењење).

Најчешћа варијанта -стварање једног лука , који ће фокусирати сву пажњу. Поготово ако је прекривена ружама, Цлематис или другим коврчавим биљкама и цвијећем. Његова предност је очигледна! Вртни лук не би требао бити одабран с обзиром на друге лукове, не би требао бити у складу с њима засјењивање, итд. Може бити било које величине и облика. Чак и мали такав дизајн може привући пажњу. И није битно ни његова локација. Може се инсталирати гдјеУ сваком случају, барем у кући. Велики украс може бити у овом случају и лук у врту у близини стазе. Изгледа мудро ако је стаза "обавијена" травњаком. Овај шарени нагласак на зеленој позадини сигурно ће привући пажњу.

Изненадите госте инсталирањем таквог дизајна на влаституна тераси ! Поготово ако живите на 1. кату! Могуће је комбинирати угодно и корисно постављањем лука изнад клупе. Под њим се можете сакрити од сунца које гори.

Наравно, лукови биљака и цвијећа заузимају водеће мјесто, међутим, ако одлучите да га направитеод камена , сигурно нећете изгубити у таквој одлуци о дизајну. За љубитеље целог Оријента могуће је саветовати да овај производ направите од дрвета. Лукови заиста изгледају паметно и спектакуларно.

Обратите пажњу!Вртни лук, као и сваки други елемент декорације, не само да му може додати боју, већ и сакрити различите недостатке у дизајну. Одвојено, треба истаћи и примену дизајна при пројектовању предњих врата или пешачке и ограде. Уосталом, слажете се да врт почиње од улаза, тј. Од капије до њега. Коришћење различитих лукова може да постигне жељени први ефекат и утисак.

Вртни дрвени лукизгледа прилично лепо у комбинацији са оградом за закључавање. Могуће је побољшати овај дизајн уз помоћ ружа, Цлематис и других грубих цвјетова.

Лук изнад пехара уз присуство испреплетеног грожђа, бршљан ће моћи 100% створити одличан утисак на улазу у вашу башту.

Обична дрвена конструкција са пролазом . Опционално то урадите одвојено од капије. Ова два важна елемента могу бити повезана! Такав дизајнерски потез дат ће врту шик украс.

Капа од камена, метална ограда и мала капија са луком оставиће вам утисак да ћете на улазу ући у праву бајку, ау дворишту се налази шармантна кућа.

Обрнути вртни лукови ће створити атмосферу сакрамента и магије. Али, нажалост, штета је да се такво умјетничко дјело брзо добије, а много ствари мора чекати. Али вреди!

Постоји још једна могућност -камени лук у облику полукруга . Изгледа посебно без капије. Наравно, може се допунити великим вратима са огромном дршком, која ће личити на улазак на трон Толкиениста.

Поред свега наведеног, желио бих додати да је овај дизајн на улазу - функционалан и лијеп, али у потрази за модом, не заборавите на основна правила хармоније. Слажем се са дрвеним луком - ово је, наравно, веома слатко, али неће изгледати као камен или бетонски зид. Природност је главни услов, и на њу се не може обратити пажња.

Као што сте приметили, употреба лукова у једној копији није велика потешкоћа. Могу се купити, а то можете и сами. Немојте се плашити да пробате нешто ново.

Користите групе лукова.

Веома је тешко преценити вредност ових структура. Али овде, поред декоративних проблема, они су у стању да реше и другепитање. На пример, постављањем пар лукова поред њега, можете креирати мали пролаз. Може се инсталирати и на улазу у врт, и на било коју стазу.

Уз њихову помоћ можете направити чак и дугачку уличицу. Овакво постављање објеката може значајно повећати простор. А ако додате фантазије комбинацијама испреплетаних биљака, можете створити необичан стакленик. У овом случају, уличица не само да ће сачувати топлоту, већ и разводњавати територију шареним композицијама. Мало је вероватно да би неко напустио шетњу на овако прљавом летњем дану. Ако још треба да додате клупе, онда ће бити одлична рекреативна зона.

Ако не желите да их инсталирате на читавој територији стазе, можете ограничити простор само на једној страни, стварајући тако необичан зид цвијећа.

Посебно пазитезонирање . Вештачка подела територије на одвојене парцеле је веома важна и делотворна. Наравно, стварање великих партиција или нешто слично не би било ни логично ни ружно, али територија мора бити подијељена. Затим се спашавају вртни лукови. Тако је лук способан да дијели цвјетни дио из врта. Изгледа веома естетски. Наведене опције нису ни пола од онога што су људи сада смислили. Надајмо се да вас такав мали излет у свијет лукова није јако уморио.

Вриједно је захвалити архитектима и дизајнерима Древног Истока због чињенице да у ризници уређења простора постоји тако необично и јединственоелемент Питам се који лукови имате?