Врсте грађевина "Теплице Дацхна": 4 ​​типа конструкција

Поликарбонатни пластеници који заслужују посебну пажњу, постају све популарнији и популарнији, а данас је немогуће замислити било који дворац или љетниковац без стакленика. Земљани и вртлари воле да инсталирају пластенике и узгајају биљке током цијеле године. Међутим, тешко је одабрати квалитетан и поуздан стакленик, јер тржиште представља велики број различитих врста. Велико интересовање су стакленици из серије "Лето". Они су веома тражени и имају позитивне повратне информације.

Гаража "Дацха-Двусхка": за и против

Овај стакленик се разликује од осталих врста из ове серије у свом облику. Ово је мали дизајн, испружен. Њена висина - само 2,2 м, а ширина - 2 м, отуда и име ове стаклене баште. Због своје мале величине, може се користити у подручјима са малом површином. Али, упркос својој скромној величини, може нарасти прилично пристојна количина различитих врста биљака.

Топлинску серију "Дацха-Двусхка" развио је домаћи произвођач прије три године

Гаража "Дацха-Двусхка" је врло једноставна у збирци. Може се сакупити за неколико сати без посебних алата и властитим рукама. Пошто су сви њени делови нужно нумерисани, треба их једноставно спојити. Приручник је такође приложен.

Овај стакленик, као и сви други, има своје предности, они имају много више од недостатака.

Предности овог стакленика:

 • приступачна цена;
 • јака;
 • поцинковани профил;
 • Не захтијеватемељ;
 • Заузима мало простора.

Будући да је стакленик мален, врло је брзо способан да се загреје и истовремено одржава топлину унутра дуго времена. Не боји ли се јаког вјетра и снијега, може се поставити директно на тло. Ако пратите сва правила за рад овог стакленика, он ће вам служити дуги низ година.

Одлична опција за приватну парцелу: стакленик "Дацха-Троика"

Ова зграда је напреднији модел пластеника. Има много позитивних особина. Оквир је израђен од врло издржљивог поцинкованог метала. Не захтева бојење и трајаће много година без потребе за поправком. Висина изградње - 2 м, ширина - 3 м, а дужина му може бити од 4 до 8 метара. Врло је пространа и удобна конструкција.

В зеленате "родниат-Тројка" по први пут се користил широк ојачен профил, којто издържа големите събирни съхранениа

.

Гаража "Дацхнаиа-Троика" је веома јака и поуздана. Веома добро осмишљен цео систем причвршћивања, предвиђен за вентилационе отворе и врата за удобну вентилацију просторије.

Изградња стакленика је једноставна, пошто су сви детаљи нумерисани и постоји приручник. Покривајући га од издржљивог, 4 мм поликарбоната, који је отпоран на различите температурне варијације, може издржати максимално оптерећење и штити биљке од штетних ултраљубичастих зрака.

Позитивна својства:

 • јака;
 • Метални оквир од поцинковане жице;
 • Не захтева оснивање;
 • заптивач;
 • Повољна цена.

За покривање овог стакленика можете користити исти полиетиленски филм. Онда ће бити јефтиније, али неће бити могуће користити га зими. Такви пластеници припадају економској класи. За економичне стакленике могу се приписати и такви дизајни као: љетниковци 2Д или љетниковци 2ДУ.

Шта је еко-стакленик "Лето": 5 главних предности

Еко-стакленик вам омогућава да узгајате многе врсте усева током целе године, водећи рачуна о квалитету усева. Заштитит ће ваше биљке од прекомјерне сунчеве свјетлости, од пада температуре и од штетних утјецаја околине.

Еко пластеник је дизајниран посебно за климатске услове наше земље. Израђени од еколошки прихватљивих материјала

Стакленик сеоске куће еко је јединствена зграда за коју се користе најбољи материјали. Ови материјали могу пружити поуздану заштиту биљака у стакленику.

Најбољи еко-стакленици су они од поликарбоната. Оне су ефикасније и поузданије. Користе их многи земљаци, који брину о квалитету жетве.

Про еколошки стакленици из поликарбоната:

 • Висока снага;
 • Правилна пропустљивост;
 • Поуздана заштита од штетног утицаја околине;
 • Конструкција је отпорна на различите механичке утицаје;
 • Дуг радни век;
 • Добра топлотна изолација;
 • Нема кондензације;
 • Монтажна конструкција.

Еко-стакленик ће додати врт или градсофистицирани изглед. Његов правилан облик ће изгледати веома лијепо на било којем дворцу или у викенд насељу.

Карактеристике стакленика "Дацхнаиа реинфорцед"

Добар стакленик, по правилу, направљен је од квалитетних и врло издржљивих материјала. Од поузданости каркасе и издржљивог премаза, животни вијек стакленика зависи. Што је материјал јачи и бољи, мање ће бити проблема. Гараже неће бити деформисане и уништене. Ово се посебно односи на оне зграде које се користе у зимском периоду. Ојачана изградња ће бити корисна за оне области у којима је зима веома сњежна и оштра.

Добар стакленик мора бити јак

Гараже "Дацха реинфорцед" су веома поуздане и издржљиве. Погодни су за сјеверне крајеве, гдје су најјачи вјетрови и јаки снијег. Стога је оквир од дебљег метала него у конвенционалном стакленику, његова дебљина није мања од 1,2 мм. Само прекријте овај стакленик из чврстог, 8 мм поликарбоната.

Ојачани стакленици се разликују од уобичајених структура са многим позитивним квалитетима. Постоје неки недостаци. Једна од главних је висока цена. И ове структуре су теже него обично, тако да би требало боље инсталирати на темељ, тако да тло не потону под тежином.

Карактеристике ојачане конструкције:

 • Материјал за оквир.
 • Изградња лукова. У армираним конструкцијама, лукови су увек двоструки;
 • Присуство скакача. Смјештени на врху, чине оквир јачим и поузданим.
 • Удаљеност од лука до лука. Што је мањи, оптерећење је равномерно распоређеноповршини стакленика. Ојачане конструкције имају удаљеност од 40-60 цм
 • Дебљина и густина превлаке. Поликарбонат се користи у дебљини не мањој од 8 мм.
 • Има посебне конекторе. Користи се веза са раковима.
 • Дебљина сваког лука нужно мора бити 20 мм и не мања.

Популарни модели ојачаних стакленика су: "Бисер Кремља", "Дацха-Оптима", "Рајска башта", "Уралочка Ентенсе" и многи други.

Збирка пластеника "Дацха-Двусхка" (видео)

На приватним парцелама користе се различити дизајни пластеника. Постоје врло занимљиви облици или необични стакленици, са крововима који се могу скидати. То су пластеници "Дасхниа Зироцхка" или "Матриосхка". Присутност кровног поклопца је погодна вентилација, као и могућност узгоја неких усева на отвореном тлу.