Врсте дрвених степеница у унутрашњости куће: 3 начина причвршћивања степеница

Степенице до другог спрата природне дрвене лиснице су веома популарне и популарне, израђене су од природног дрвета, у великој је потражњи, јер се одликује изузетним декоративним изгледом, функционалношћу, јединственим стилом. Постоје многе могућности за кориштење таквог јединственог дизајна, међутим, често су за изградњу ладањских кућа или викендица потребне дрвене степенице. Овај дизајн обавља не само функционалну већ и декоративну улогу у унутрашњости куће. Фотогалерија ће омогућити потпуно уважавање свих профињености дрвених степеница у модерном ентеријеру, без обзира на стилско рјешење.

Које врсте степеница могу бити са дрвета: врх

Дрвене степенице сматрају се интегралним атрибутом мансардне или двоетажне зграде, која се може изводити у потпуно различитим стиловима.

Конкретно, као што су:

 • земљу;
 • класика;
 • Прованса.

Изградња дрвених степеница може бити потпуно другачија.

Лепе степенице у класичном стилу елегантно допуњују ентеријер

Наиме као:

 • марш;
 • завртањ;
 • Комбиновано.
Лестве марша се састоје од неколико маршева, вијци немају подјелу на одвојене маршеве. Комбиноване варијанте представљају комбинацију ова два типа степеница. У зависности од присуства пролаза, степениште може бити затворено и отворено. Поред тога, дрвене степенице се могу поделити на типове и степене причвршћивања.

У складу са таквом класификацијом, када се уграђују степени могу се користити:

 • змајеви;
 • Греде-коосури;
 • Стубови подршке.

Најраспрострањеније причвршћивање на косору, јер они подржавају кораке одоздо. Косонор може имати посебне троугласте резове или бити апсолутно једнак. Прилично оригинални и предивни узорци и примери готових дрвених степеница могу се видети у Чехову у приватним сеоским кућама, јер је Московска област привлачна за живот изван града.

Шта је потребно дрвеним степеницама

Ако приватна кућа има више од једног спрата или вишеетажног стана, биће потребно степениште од масивног дрвета. Неопходно је за успон на други спрат. Израда степеништа за стан или кућу неопходна је у почетној фази извођења поправних радова, јер ће то омогућити да се утврди карактеристика његове локације, као и карактеристика конструкције објекта.

Ако одлучите да инсталирате дрвене мердевине, онда морате да се побринете за његову безбедност и локацију унапред

Приликом постављања степеништа у приватној кући или стану, фактори као што су:

 • Локација степеница;
 • изграђен ниво сигурности;
 • дебљина зидова;
 • Унутрашњост ентеријера.

Степенице у приватном стану или стану - не само специјална зграда помаже у уласку на горњи спрат, већ и веома важан елемент који утиче на његову укупну спољашност.изглед, распоред намештаја и друге декоративне предмете. Пре него што изаберете сваки модел степеница, морате да донесете сву одговорност, процењујући све предности и недостатке сваког модела, као и материјал од којег је извршен.

Модерна конструкција дрвених степеница

Модерне сеоске куће и ладањске куће имају неколико спратова, због чега је овај елемент зграде као степениште у великој потражњи, јер је могуће осигурати удобно кретање између етажа.

Поред тога, можете украсити дрвене степенице лепим кованим шинама

Конструкција дрвених степеница у приватној кући може бити апсолутно било каква, све зависи од:

 • Слободни простор који се може користити;
 • Локација објеката;
 • Украсно.

Поред тога, веома је важно да се узму у обзир особитости конфигурације структуре, као и да се обрати пажња на пораст. Ако вам је потребно да водите степениште у кући, онда то можете урадити са искусним мајстором дизајнера који може да израчуна све потребне величине, као и да испуни све техничке услове. У овом случају, можете обавити елегантно и лијепо стубиште у кући апсолутно било које сложености. Током радова изградње и ремонта треба стриктно поштовати правила заштите на раду, као и припремити буџет за све обављене радове. Будите сигурни да сте примили трансфер, јер ће вам помоћи да се заштитите од непотребних проблема.

Условно, све степенице се могу поделити на вијке и маршеве.Варијанти вијака се користе изузетно ријетко, посебно у ограниченом простору или на основу користи власника куће.

Међутим, треба напоменути да степенице дизајнера шрафова нису функционисале. Осим тога, ова верзија степеништа карактеризира чињеница да је тешко саставити конструкцију, те је потребно строго поштивати све захтјеве ГОСТ-а и узети у обзир различите нијансе.

Најраширеније се сматрају маршни модели степеница, које се могу извршити властитим рукама. Међутим, прије наставка производње потребно је направити све основне прорачуне, саставити схему будућег дизајна, узимајући у обзир расположиви слободни простор, као и предвиђену тежину коју љестве морају издржати.

Оптимални угао дрвених степеница: отворене и затворене врсте

Приликом изградње степеништа у приватној кући или двоетажном стану, један од најважнијих задатака је способност тачног идентификовања и израчунавања потребног кута нагиба. Боље је да све потребне прорачуне и инсталационе радове поверите стручњацима који ће моћи да пронађу најзанимљивије и најтрајније опције.

Приликом постављања степеништа, неопходно је размислити не само о његовом изгледу, већ ио степену ширине

.

Скоро све степенице имају нагиб од 45 степени, а ширина једног корака треба одговарати 45 стопа. Ово је стандард за апсолутно било које степенице, али могу постојати различита одступања, све зависи од карактеристика изграђене конструкције. Тако да током операције степеница није билонема неугодности, рачунајући угао нагиба, потребно је узети у обзир висину плафона и ширину једног корака.

Постоји неколико варијанти степеница које се одликују сопственим углом нагиба, као што су:

 • Кућне степенице у приватној кући - нагиб од 30 до 45 степени;
 • Рампе, степенице - 30 степени;
 • Обавезне, стрме степенице - 45-75 степени;
 • Евакуација - више од 75 степени.

У почетку је направљена шема у којој су сви главни додаци видљиви на дуге стазе, као и сви основни параметри чврстоће су узети у обзир, јер то може гарантирати потпуну сигурност када се користи. Након што су степенице постављене, неопходно је тестирати, јер вам омогућава да знате која тежина се може одржати у дизајну и колико ће трајати у најнеповољнијим условима.

Важно! Посебан угао нагиба може бити када градите нестандардне степенице које имају оригинални облик.

Обичне дрвене степенице у приватној кући: цртежи

Многи људи су заинтересовани за избор степеница за приватну сеоску кућу, сеоску кућу, двоетажни стан, купатило, вртну сјену, надстрешницу и друге зграде. Прилично необични и оригинални типови степеништа за кућу могу се покупити у тржном центру Руског села, који се нуде у најширем асортиману. Прилично интересантна опција могу бити производи компаније Лоцкхарт, као и Икеа. Осим тога, можете покупити улазна врата и прозоре исте фирме. РедЕксклузивно ручно израђено степениште за кућу је могуће и посматрањем огласних табли у различитим градовима, на примјер Кашира или Крим.

Степенице могу бити унутарње, за монтажу унутар куће и вањске, које се користе за уређење веранде.

Оригинална унутрашњост просторије ће изгледати као једноставна модуларна степеница

Степенице у приватној кући могу бити потпуно различите, као што су:

 • монументално;
 • модуларни;
 • једноставан;
 • Елите.

Најчешће коришћене обичне љестве за приватну кућу, које могу бити равне или урезане. Поред тога, постоје и друге варијанте сличних производа, које су веома тражене. Ту су и прилично оригиналне, унутрашње скупоцене степенице направљене од скупих материјала, укључујући метал, дрво, стакло и мермер према властитом дизајну. Ако користите метал за степенице, онда вам је потребан кит, а онда морате урадити следећу слику, јер ће вам помоћи да буде оригиналнија и модернија.

Прије извођења уградње сталне конструкције, проводи се привремена монтажа стубишта, што помаже да се одреди колико ће бити прикладна и која ће одговарати цјелокупном пројекту куће. Врло занимљива могу бити степенице економске класе, које имају приступачну цијену и савршено се уклапају у унутрашњост куће. Намјештај би требао бити у тону.

Дрвене степенице: структурне карактеристике и захтеви за подове

Често правити степенице за приватну кућуКористи се природно дрво, као и метал или стакло.

Да би мердевине биле практичне и безбедне, боље је одабрати само квалитетне материјале за његову производњу

.

Различне врсте дрва се лахко упорабљајо за производњу степеница, зласти:

 • Асхвоод;
 • Букова плоча;
 • Бела бреза;
 • Аришни масив.

Све ове врсте дрва имају веома лијеп дизајн, тако да ће се једноставно савршено уклопити с намјештајем, посебно ако има свијетлу боју. Поред тога, можете одабрати боју дрвета близу нијанси тепиха. Пре монтаже производа, потребно је да исечете и уклоните вишак смоле, јер то може да поквари укупан изглед степеница. За степенице у кући је служио један вијек, могуће је направити спој низа природног дрва, као и метални дио стропа.

Овај тип степеништа има многе предности, јер има одличне карактеристике и не морају сами да тестирају.

Обезбедите добар квалитет дизајна и профињеног изгледа гледајући узорак. Осим тога, такав дизајнер љестава се лако обнавља.

Разноликост степеница од низа дрвета: облици

Украсне модерне степенице су веома тражене, јер имају различите сорте.

Учините унутрашњост оригиналном и занимљивом помоћи ће вам стилске вертикалне степенице са дрвета

Конкретно, могу бити:

 • вертикално;
 • Т-облик;
 • Угао.

Ако је тимдрвене степенице се изводе на косоарима, онда чворови морају бити врло јаки и поуздани. Свака јединица трупаца, дасака и шипки мора бити добро причвршћена, иначе се конструкција може врло брзо срушити.

Поред тога, приликом састављања степеница, потребно је осигурати да се поштују све норме и захтјеви, као што су ослонци, прекривачи на гредама стропа, степенице и друго. Сви захтеви за мердевине знају искусни мајстори. У степеницама се може користити специјално постоље за каљење. Ово ће бити нека врста заштите. Могу бити резбарени, унутрашњи, угаони, светли или тамни.

Дизајн модерних степеница за кућу може бити потпуно другачији, посебно могу бити отворени, садрже елемент као што је посебан лук, као и шведска ограда. Ограда може бити било која према акту.

Модерне комбиноване дрвене степенице на веранди и друге: карактеристике

Прилично оригинална опција може бити решетка украшена лавом, која је причвршћена на врх ограде. Овај украс је одличан за сеоску кућу, направљену у класичном стилу. Многи више воле да у унутрашњости куће користе не само дрвене степенице, већ и комбиноване опције за производњу којих се користе одређени материјали.

Многи више воле да бирају дрвене степенице, јер их карактеришу снага, природност и сигурност.

Наиме:

 • шума;
 • метал;
 • Стакло;
 • камен;
 • Бетон.

Након прегледа погодности и описа сваке верзије степеништа, можете одабрати најпогоднији облик за себе, који је у потпуности погодан за све параметре. Комбинације различитих материјала могу дати јединствен ефекат. Избор материјала за израду степеница у приватној кући је неопходан узимајући у обзир стилску одлуку сваке куће. Врло лијепо изгледају дрвене степенице с металним елементима, украшене кованим елементима.

Нијансе са причвршћивањем равних дрвених степеница (видео)

Опште дрвено степениште у приватној кући или вишестепеном стану привлачи пажњу својом префињеношћу и јединственим стилом, најважније је компетентно приступити подизању овог елемента. Примена и поштовање правила морају се поштовати.

Дизајн дрвених степеница (фотографија у унутрашњости))