Врата улазних станова: метална са звучном изолацијом, гвожђе, челик

С обзиром на прилично широк распон предњих врата представљених на тржишту, није лако покупити производ идеално у складу са омјером цијене и квалитете. Без сумње, сваки купац жели добити добар квалитет за мали износ. У већини случајева квалитетна улазна врата не могу бити јефтина. Међутим, елитни производи не испуњавају увек декларисане стопе. Стога, за правилан избор врата, потребно је пажљиво испитати све нијансе.

Главни критеријум за избор врата

Без сумње, главни услов за било који производ је пружање удобности, улазна врата нису изузетак. Прије свега, требала би бити њен будући власник и створити визуални осјећај удобности.

Осим визуелних предности, врата стана морају осигурати сигурност станара и имовине у свакој ситуацији. Стога су главне техничке карактеристике које треба размотрити:

 • дебљина и квалитет метала;
 • Изолациона својства;
 • Квалитет и принцип распореда прибора;
 • Екстеријер и унутрашња декорација.

Приликом подизања врата до стана важно је обратити пажњу на дебљину челичног лима. Ова цифра не сме бити мања од 1,5 - 1,8 мм. Најбоља опција је дебљина од 2 мм. Истовремено на производу мора се видјети спојни шав од заваривања. Производ овог типа лако подноси ударце ногу и песница. Треба имати на уму да квалитетна врата не могу бити лака. Тежина дизајна увек говориприсуство повећане чврстоће ребара за крутост.

У карактеристикама производа приликом избора врата, потребно је да се упознате са материјалом унутрашњег пунила. Најбоља опција је базалтна минерална вуна, која има високе карактеристике топлотне изолације. Осим тога, овај материјал је прилично приступачан и има ниску цијену.

Приликом одабира врата, посебну пажњу треба обратити на механизам за закључавање. Најбоља опција је присуство два различита система закључавања, који се налазе на удаљености од 300 - 350 мм. Браве су случај када је златна средина важна. Ни у ком случају не би требало да се чувају на арматурама, рад целог дизајна директно зависи од његовог квалитета. Међутим, није увек препоручљиво да купите производ високе сигурности за врата стана. Монтажа таквих бравица оправдана је у случају неинтензивне употребе, иначе може брзо да се поквари.

Када бирате дизајн производа, не морате да тежите живописном дизајну који чини спољашност платна. Најбоља опција је суздржано платно са минимумом елемената. Иначе, не само гости и сусједи, него и пљачкаши стана несумњиво ће цијенити обиље власника који су поставили елитна метална врата. У том случају, унутрашња декорација може имати било какве декоративне елементе, али углавном бира природне, еколошки прихватљиве материјале.

Класификација предњих врата

Улазна врата за уградњу станова најчешће су тренутно израђена од челика иметаллопластицс Дрвена врата и комбиноване челичне и дрвене конструкције су ретке. Ова тенденција се објашњава високом цијеном за високо квалитетно дрво. Међутим, без обзира на материјал, врата се могу условно подијелити према сљедећим критеријима:

 • Структура платна;
 • Отпорност на пуцање;
 • Ценовни сегмент декоративног дизајна.

структура платна

Оквир за отварање врата може имати облик П-облика и опремљен је одвојеним елементом у облику одговарајућег прага. Осим тога, улазна врата могу имати интегрални затворени правокутни оквир.

Платно може имати или лијеву или десну страну, или универзални смјер отварања. Дизајн је опремљен са једним или два ролета. Истовремено, повећање броја платних препоруча се само са широким отварањем врата.

На основу опште структурне чврстоће конструкција, улазна врата могу бити означена од М1 до М3. У овом случају, М1 је најпоузданији производ.

Корозија

Критеријуми отпорности на градњу за предња врата одређују 7 класа стабилности. Класа 1 укључује производе који се лако излажу кроз елементарне алате. Да би се оштетила таква структура, нема потребе за физичком силом. Таква врата се могу користити само као тамбура или као прибор.

Класа 2 обухвата чланке, чије зло подразумева присуство специјалних алата и коришћење незнатне физичке снаге. И овдеВрата класе 3 су већ опремљена компликованим системима закључавања. Захваљујући посебној технологији причвршћивања кутије врата, олош овог дизајна захтијева употребу снажних електричних алата. Таква врата се не могу отворити помоћу слајдова.

Врата са 4 врата су најповољнија у погледу поузданости и лакоће употребе производа. Платно таквих врата је оклопљено. Тако се оквир значајно повећава. Међутим, таква врата већ имају прилично високу цијену.

Артикли у класама 5 до 7 намењени су за уградњу у специјализоване институције и финансијске организације. У већини случајева, такве конструкције су опремљене електронским контролама.

ценовни сегмент

Најчешће се декоративни дизајн производа бира према врсти улазних врата с обзиром на његову цијену и поузданост. Оквири врата у економској класи имају блок у облику слова П и завршну обраду у облику боје или коже. У овом случају дебљина челичног лима не прелази 1,5 мм. Загревање производа се врши уградњом у празнину од валовитог картона.

Врата станова престижне класе су често производ друге класе отпорности на тучу. У овом случају дебљина метала је 1,5 мм. Као декоративни премаз се користе:

 • ПВЦ панели;
 • ламинирање;
 • Бојење са прашкастим премазом.

Врата која се односе на елитну класу обавезно су опремљена додатним елементима чврстоће у облику ребаракрутост Да би се такав производ украсио, у већини случајева користи се природни фурнир или МДФ плоча. Такве облоге имају висок степен поузданости.

Производи Вип класе укључују апартманска врата израђена од оквира високе чврстоће са дубоким постављањем оквира. Као завршни материјал таквих врата користе се вриједне врсте дрвећа. Врата ове класе имају не само луксузан изглед, већ и висок степен поузданости, као и апсорпцију буке и топлотну изолацију.

Типови металних профила

Да би се обезбедила висококвалитетна топлотна изолација, као и повећана издржљивост и трајност, крило врата има металне профиле. Ови производи се користе како у оквиру врата тако иу платну. У овом случају, врата апартмана могу бити опремљена сљедећим типовима профила:
угао;

 • савијени профил;
 • Профилна цев у облику квадрата.

Кутак је најчешћа опција. Из овог елемента налази се збирка оквира и оквира платна у стандардним вратима. У овом случају, везни елементи конструкције су ребра, јер је производ таквих профилних система прилично непоуздана структура.

Оквир врата, направљен од савијеног профила, у већини случајева има ширину од 50 - 80 мм. То омогућава уградњу браве на довољној удаљености од подручја вањске плоче. Ово обезбеђује веома поуздану заштиту од провале. У присуству двоструког система профилаТело платна је опремљено високом топлотном изолацијом и вратима за уклањање шума.

Употребом профилне цеви у облику квадрата, оптимална опција је пресек 40к25 мм. Уколико је потребно инсталирати снажну секцију браве секција ће бити 50к25 мм. Од ових челичних елемената, направљена су прилично квалитетна ребра која појачавају платно. Користећи профил за израду оквира, попречни пресјек је одабран исто као и за врата. Међутим, кутија је додатно побољшана постављањем попречне квадратне цеви.

Најбољи профил је савијен. Овај дизајн ће производу обезбедити максималну чврстоћу и висок степен отпорности на хабање. Значајан недостатак овог производа је његова висока цијена. Међутим, врата стана, израђена од профилисане квадратне цијеви, иако немају јако уочљив изглед, али практично не препуштају савијен профил на свим показатељима. Производ има много ниже трошкове.