Врата у кади властитим рукама (44 фотографије): како направити, изолирати и инсталирати дрвене и стаклене дизајне корак по корак у парној соби

Купатило има много корисних својстава, има повољан ефекат на здравље, тако да је свако ко има приградски локалитет бар једном размислио о изградњи сопственог купатила. То је могуће учинити не само услугама градитеља и искусних мајстора, већ и властитим рукама.

Шта треба да буде домаћи производ

Улазна врата у блок сауну треба да буду изабрана једноструко, уска и ниска, не би требало да заузимају много простора. Улаз у сауну, по правилу, има металне шарке које се налазе унутар просторије и отворене. Поред тога, обавезан мали праг величине одговара горњој ивици подне површине. Улога потребног издувног гаса игра размак између прага и врата.

Банну врата је пожељно инсталирати са дрвета, јер се одликује ниском топлинском проводљивошћу, што резултира значајним смањењем губитка топлине и потрошње електричне енергије. Треба да буде покривен топлотно изолационим материјалом и мора се третирати дерматитисом. Осим тога, улазна врата у купатило морају испуњавати захтјеве, као што су отпорност на топлину, отпорност на трулеж и стварање плијесни, трајност, еколошка прихватљивост и, наравно, висока трајност и добар квалитет.


Приликом уградње врата у одвод, предност треба дати таквој структури у којој ће се парна соба отворити у самој тераси, а не обрнуто, што ће помоћи да се избјегне накупљање влаге. Врата треба да буду изабрана са референтним вредностима за отпорност на високетемпература и карактеристична отпорност на топлоту, што је један од најважнијих аспеката. Боље је прегријати грејачем који се не боји паре, како би обезбедио највећу издржљивост.

материјали

Врата за купке могу бити израђена од различитих материјала.

Стакло

Стаклена врата су позната по турским и другим купкама. Овај материјал се лако може поднети високим температурама, не боји се влаге и не значи хировиту бригу о панелима. Стакло које се користи за производњу врата треба да буде отпорно на топлоту, отпорно на ударце и каљено. За стаклена врата увек се додају силиконске заптивке, које су неопходне да би се осигурала чврстоћа при затварању.


Поред чињенице да су стаклена врата за купатило потпуно лијепа и одликује се својственом привлачношћу, има практички неограничен период употребе, што није карактеристично за дрвена врата. Стакло није инхерентно процесу распадања, деформације и алокације штетних материја, већ самостално инсталира стаклена врата тако да задовољава сигурносне стандарде, врло је тешко и прескупо.

дрво

Још један не мање популаран материјал који се користи за прављење каде и сматра се традиционалним и најфункционалнијим - то је дрво. Најбоље је да издржи било коју варијацију температуре и влажности. Најпоузданија опција при избору материјала за врата у сауни властитим рукама и пожељним искусним мајсторима - је добро претучена даске од јасенаи лимес Врата са посебном масивношћу се обично израђују од широких и подељених дасака.


За врата која су инсталирана на улазу у парну собу, попречне шипке или, како се често називају, кључеви потребни за поуздано причвршћивање дасака и спречавање њихове деформације сматрају се обавезним елементима. Препоручује се да се изаберу шипке и одлагалишта не од четинарских стабала, већ од листопадних, јер иначе, када се загреје, истиче се смола. Приликом обраде врата фурниром, обратите пажњу не само на његову потпуно прихватљиву цијену, релативну лакоћу облагања, већ и на малу отпорност на влагу. Као резултат тога, периодично третирање заштитним премазима лака је неизбежно.


потребни материјали

Да би се властитим рукама изградило купалиште снова, прва ствар која је потребна су алати, без којих ниједно пословање не може бити скупо у изградњи:

 • Питцх хаммер, официр да би се опекао цигла, као и чекићи.
 • Кирочка. Разлика између игле и чекића је да су оба краја оштра и да служе за гурање цигле.
 • Лопатица је оштрица са различитим облицима платна која су потребна да би се покупио и положио раствор, дајући му најгушћу конзистенцију и, ако је потребно, хомогеност.
 • Четка за косу. Користи се за брушење зидова, као и за мерингуе и даје површини глаткији изглед.
 • Нагиб, који чини терет на себи у облику близу цилиндра. Овај алатКористи се за проверу вертикалног зида. Поред тога, нагиб се користи за проверу величине помоћу посебног кабла. • Ниво. Овај алат има облик дрвене, металне или челичне шипке. За руковање нивоима треба бити изузетно опрезан, будући да се доступне стаклене цијеви, односно визири, који су саставни дио цјелокупног дизајна, могу лако разбити.
 • Дрвена весла се користи за мешање раствора.
 • Дрвена лопата се користи, пре свега, за припрему раствора глине.
 • Челична лопата је углавном потребна за чишћење од смећа и мешавина.
 • Циклус. Овај алат је направљен од челика, једна од страна плоче је добро уземљена, након чега овај оштри крај окреће чврсти материјал попут гуме и коже како се не би повредио.
 • Стрњика је комад округлог челика. За њих је погодно да ударе нож уместо чекића да би искључили могућност квара.
 • Бетонска мешалица ће бити одлични асистенти за рад темеља.
 • Моторна пила - је обавезна и незамјењива у раду с трупцима.
 • Одвијач - не мање важан алат у сваком случају који се односи на конструкцију.одредити димензије

Одредити димензије - један од првих и најважнијих корака у изградњи купки. Важно је напоменути да не постоји универзална величина. Све зависи од ваше маштејош више према вашим жељама. Ово укључује и број соба које вам се чине најоптималнијим, јер се купатило може израчунати не само за породицу, већ и за цијелу велику компанију или за једну особу.Фораминнер не мора да издвоји велики простор за њега, јер боравак у овој соби није дугачак, али свлачионица је највећа соба у цијелој купки, која често траје скоро пола, а можда и више. Од укупне површине прања најчешће траје око једне трећине, али не заборавите да величина просторија више зависи од укупне површине цијелог купатила.

Парна купељ ће бити довољна 2 к 2 метра тако да лако може да прими 3 или чак 4 особе.

степ-би-степ продуцтион

План на којем је купатило изграђена је сљедећи.

 • Свака конструкција, као што је познато, потиче од изградње темеља, који је темељ. Када су потребне величине кадица већ израчунате, ровови су направљени и испуњени са свим потребним, након чега можете већ помијешати отопину.
 • Сљедећи и једнако важан корак је подизање зидова, материјал за који често служи као дрво. Трупци су постављени један на други тачно док се не достигне планирана висина зграде. • Затим можете направити кров. Ријеч је о сложеном процесу који започиње инсталацијом стропних греда, након чега је потребно монтирати сам кров који укључује облогу, у коју је потребно причврстити даске, даске за укрцавање, парне баријере,изолација и, на крају, хидроизолација.
 • Након тога можете почети с уградњом пода и пећи за гријање. Уградња пода, као и израда крова, врши се на гредама. На крају изградње пода вријеме је за одлазак на уградњу пећи. Најбоље је унапријед одредити мјесто инсталације котла. Да би се поједноставила контрола температуре, потребно је зауставити избор на сусједном зиду између сензора и топлине.


Како инсталирати стаклени производ?

Инсталирање стаклених врата у каду није процес који захтева много посла, што захтијева велику количину знања потребног за то. Потребно је подићи платно и уметнути га, изрезати га на вратима, причврстити клинове, заврнути вијке до врха кутије за врата са стране шарки. Да се ​​шрафови не распадају, можете их сакупити на магнет. Тако да ће сви детаљи бити на једном месту.

Када је крило врата осигурано у отвору, размак између зида и врата мора бити испуњен пјеном, која има својство отпорности на влагу. Темељито стисните комаде, а да им не дозволите да вире ван. Међутим, ако то нисте могли да избегнете, једноставно прекините вишак.

Приликом уградње стаклених врата, потребно је спустити доњу чистину на 5 мм. Посебан силиконски заптивач је саставни дио уградње врата ако очекујете добру подршку за топлину.

Да би се избегао ризик од механичких оштећења на ивицама чврстих стаклених врата, треба имати на уму дрвене траке које треба да се монтирају да би се поправило стакло.стране

Како инсталирати стаклена врата, погледајте следећи видео:

Топлотна изолација купатила од хладноће

Изолација изнутра - обавезан аспект при изградњи купатила. Овај корак ће помоћи у смањењу трошкова гријања, одржавању жељене температуре и убрзавању загријавања просторије.

Материјали за топлотну изолацију су подељени у два типа:

 • органског порекла;
 • неорганског порекла.

Не само да су изолациони материјал и његове карактеристике изолације и влаге, већ и његова еколошка прихватљивост веома важни фактори. Да би се спријечио излаз топлине извана, чахура је често прекривена плочама од пјене, причвршћеним љепилом. За загревање зидова купатила користи се чипка од шипки. Ако је потребно, грејач се понекад не налази у једном слоју, већ одједном у више слојева. Облагање плетеницом је посљедња фаза, на којој се оставља мали зазор, који спречава труљење материјала.Не би требало занемарити изолацију стропа, иначе ће се изгубити 15% укупне топлине. Плафон у сауни је изолован помоћу Пенолек плоча, што значајно смањује губитак топлоте. Након полагања шавова специјалном пјеном и кориштеним материјалима за заштиту од паре, можете прећи на плоче за облагање.

опције обраде

Када се уређује купање, није потребно заборавити на његову обраду и одјенути га.

Материјал на који пада ваш избор може бити различит и задовољити бројне захтјеве:

 • хигијена;
 • снага;
 • трајност;
 • Сукоб токсичних емисија при високим температурама;
 • Добре вањске карактеристике.


Многи више воле облоге јер имају многе позитивне особине, на примјер, терапеутске особине и потпуну материјалну сигурност. Такође, шперплоча се често користи за обраду купки. Поред неоспорне атрактивности, овај материјал има и низ предности. Веома је издржљив, издржљивији суви зид, има ниску цијену и не удара у новчаник, а има и звучну изолацију и није битан. У листу шперплоче, један од параметара је разред, подељен на 4 врсте. Ако је унутрашња шперплоча правилно изведена, онда то неће изазвати никакве проблеме дуго времена.


Шта и како правилно фарбати?

Приликом одабира боје, морате бити свјесни да одабрани производ испуњава одређене критерије оцјењивања. Боја треба да штити површину дрвета од агресивних механичких ефеката одржавајући интегритет, издржавајући преовлађујуће високе температуре, и штавише, пружајући естетски изглед површина. Такође, при избору боје потребно је узети у обзир и врсту дрва које се користи.

 • Прије бојења припремите простор за рад, припремивши потребне четке, љестве, столице и друге потребне ствари за ту сврху.
 • Заврши дрво до те мјере да, радећи то дланом, површина је тако глатка да се твоја тетива не озлиједи.
 • Нанесите танки слој одабране боје и, након што сте чекали комплетно сушење, поново брусите површину брусним папиром.
 • Сада можете прекрити зид другим завршним слојем, који ће боље користити пиштољ за прскање.


Уместо боје, можете користити и специјални лак који има своје особине и предности. За љубитеље текстуре дрвећа, ова опција ће бити боља јер се површина лака одликује наглашеношћу. Осим тога, ако користите лак за покривање зидова, онда се могућност појаве плијесни, гљивица и бактерија значајно смањује. Додатна погодност је да се може нанети на нови слој без претходног чишћења од претходног.

Типс

Специјалисти су припремили неке корисне препоруке.

 • За најудобније купатило треба обратити пажњу на препоруке искусних мајстора. На пример, боље је подесити купатило на јужној страни, јер зими, када други жели да се смочи, биће лакше отићи на улаз због најбржег топљења снега на страни ближе југу. Осим тога, бит ће боље да прозори иду на запад, јер ће у вечерњим сатима соба бити много дуља да буде прекривена зракама.
 • За сталну циркулацију ваздуха и одличну топлотну подршку препоручује се изградња дрвене столице. Приликом изградње темеља, боље је дати предност конструкцији траке, јер она има највишевисоке чврстоће, може издржати не само лагане, компактне већ и масивне конструкције.
 • Ни у ком случају не треба покривати дрво лаком или бојом, иначе ће бити непријатан мирис.

Да бисте избегли ризик од опекотина, покријте нокте одозго тако да су дубоко посађени. У том случају, када се самозагревање загрева, нећете горити.

Занимљиве идеје за купање

Унутрашњост купатила је комплексна, захтева посебан приступ и добру машту. Најпопуларније идеје за пројектовање купатила укључују чисто руски стил са масивним столом и округлим дрвеним трупцима. За декорацију зидова прибегли су се разни ковани елементи или храст, метла од брезе. Ово ће додати значајну боју унутрашњости купке, приближавајући је лицу антике. Љубитељи садашњости могу поставити биљарски стол, организирати "собу за пушење" или чак базен, који директно овиси о укупној површини купке.


За купање постоји читав низ материјала који морају испуњавати сљедеће захтјеве:

 • Отпорност на флуктуације температуре и влажности, што је најважнији аспект приликом одабира било којег материјала за изградњу и уградњу купаоница.
 • Хипоалергеничност, безбедност за здравље. Материјали треба да изаберу оне који не остављају опекотине на кожи, изазивају штете и емитују токсичне супстанце.
 • Привлачност. Естетски дизајн простора и компетентноодабрани ентеријер ће привући очи, задовољити очи.
 • Хигијена. Одабрани материјал треба лако подвргнути дјеловању средстава за чишћење, а да се при томе не укључе у кемијске реакције.
 • Чврстоћа и трајност. Материјали треба да буду скупи и висококвалитетни, тако да је купатило у одличном спољашњем и функционалном стању дуже време.

У случају парне купељи, препоручује се, пре свега, да се листопадне тврде ложе спаљују тако да се лако могу добити опекотине. Осим тога, они брзо пресуше, што резултира гљивицом на површини која се не развија.

  Добар пример је липа. Овај материјал карактерише релативно низак топлотни капацитет и, као резултат тога, брзо се загрева, али када је изложен кожи није могуће спалити.
 • Аспен - јак, издржљив и висококвалитетан материјал, који се одликује бактерицидним својствима.
 • Много је врло пријатно у тактилном смислу, отпорно је на воду различитих температура - и хладних и врућих. Овај материјал није склон да реагује ни са алкалним ни са киселим детерџентима, па је сасвим могуће да се у отпаду назива непретенциозан.
 • Други препоручени материјал је Абасх. Ово дрво је из Африке, из тропа. Абасх практично није склон топлини чак и на врло високим температурама и постаје тамнији под утицајем различитих фактора.

За врата од дрвених трупаца у фораминанду, одличне црногоричне врсте ће служити као добар материјал, јер је просторијанезгодно, али задржава топлину.

 • На пример, један од најпопуларнијих материјала који је коришћен за израду резбарених врата у башти - бор. Чак и ако је у стању да промени боју током времена, њене предности ће остати исплативо, висока трајност и еколошка прихватљивост.
 • Јела и јела - практично се не разликују по карактеристикама материјала. Једна од заједничких особина, осим дуговјечности, је и чињеница да се из њих не ослобађа смола.

Унутрашњост сељачке купке добро ће се уклопити и са обложеним вратима, која су један од најпопуларнијих типова врата. Филлер је део крила врата који је различит по ширини или материјалу. За израду оваквих врата није прикладно било које дрво. Неопходно је користити брезу, храст или јавор, које се одликују најквалитетнијим дрвеним материјалима.