Како направити властити овлаживач

Зими, многи људи размишљају о томе како да навлаже ваздух у стану. Чињеница је да са почетком грејне сезоне, ваздух у становима и приватним кућама постаје веома сух. Са собом доноси много неугодности. Недостатак свежине у кући, исушивање носа слузи, глава почиње да боли, отежава дисање. Није сватко у прилици да купи специјални овлаживач зрака, па остаје питање како можете самостално направити такав апарат од импровизираних материјала, или овлажити зрак без овлаживача.

Предности овлаживача који се прави у бочици

Предности оваквог овлаживача пред скупим уређајима за куповину са свим врстама звиждаљки су очигледне:

 • потпуно бесплатно (кошта новчић);
 • сигурно;
 • не репродукује буку;
 • је изузетно једноставна за производњу;
 • се лако инсталира;
 • штеди струју.

Свако ко може да рукује маказама и користи лепљиву траку може направити такав уређај. Принцип рада овакве јединице је једноставан: испарава воду која се налази унутра и обезбеђује влажан ваздух паром у просторији.

Овлаживач: потребни материјали

Листа потребних материјала је прилично кратка (сви се могу лако наћи код куће):

 • обична пластична боца испод било којег пића;
 • Јаке тканине;
 • оштар нож за писање или шкаре;
 • неколико метара газе;
 • широки виски.

Будите сигурни да нематене поставља се у нишу батерије централног гријања.

детаљне инструкције

Самоусисавајућа крема се производи у следећем редоследу:

 1. У боци, на једној страни, пажљиво одрежите рупу ширине 5 цм, дужине 10 цм.
 2. Поклопац се мора заврнути до граничника. Боца је обешена отвореним отвором на цеви од радијатора (хоризонтално) са тракама од тканине.
 3. Ове плетенице су додатно причвршћене лопатицом на боцу, тако да се не преврну или поплаве под.
 4. Марлеи се састоји од 3-4 слоја на такав начин да се ослобађа уски и дуги правоугаоник (довољно широк 10 цм и дужине 90-100 цм). Треба да направимо два таква дела.
 5. У отвору ниже један крај обратка ("фитиљ"), остатак се намотава на врућу хоризонталну цев. Од другог дела урадите исто, само ране у супротном смеру.
 6. У боцу нежно залијте воду. У овом случају, потребно је пратити да ли се газа не спушта испод нивоа воде. У супротном, ваш ће под бити мокар.

Уређај је спреман за рад. После неког времена, заборавићете шта је суви ваздух у вашем дому. У боцу морате повремено додавати воду, јер ће она интензивно испаравати. Ако требате смањити или повећати интензитет влаге, уређај се може спустити или подићи.

Уређај за боцу и хладњак

Да би се направила тако једноставна јединица потребна вам је велика пластична боца (не мања од 10 литара), компјутерски хладњак и широка лопатица. БоцуОбрежите тако да се хладњак може инсталирати у тренутни отвор. Због тога ће морати да сече врат и горњи део.

Хладњак мора бити осигуран траком. Да би били сигурнији и поузданији, под хладњаком је могуће ставити картон са великим отвором и причврстити га траком. Спојите хладњак на напајање како би уређај радио.

Израда украсне креме

Ако сте забринути да ће овлаживач за боце покварити ваш ентеријер, можете направити уређај са прилично декоративним и атрактивним изгледом. Требаће вам:

 • мали глатки камен;
 • било који декоративни контејнер (на пример, плетена корпа за пекарске производе);
 • одговарајући резервоар за воду;
 • лепак.

Капацитет за воду треба да буде мање декоративан тако да се лако задржава у њему. Шљунак је боље изабрати са заобљеним странама или равним.

Редослед акција:

 1. Поставите резервоар за воду у украсну корпу.
 2. Направите камење око ње. Да би их држали чврсто, потребно их је ставити на љепило. Камење треба деконтаминирати посуду за воду тако да се не види.
 3. Сачекајте да се лепак потпуно осуши.

Након сушења у посуди можете сипати воду и користити је за влажење зрака у затвореном простору. Поред каменчића, крема може бити украшена фигурицама или великим перлицама. Ваша фантазија у овом случају није ограничена ни на шта.

Дакле, ако немате прилику да купите добар моделОвлаживач, направите такав уређај својим рукама. Главна жеља. Време за производњу ће ићи мало, али овлаживач ће радити у кући, повећавајући влажност ваздуха и штитећи од проблема повезаних са сувоћом ваздушне масе. Такав уређај не троши електричну енергију, али помаже у регулацији микроклиме у просторији.