Висококвалитетни намјештај за купатило има практичну и естетску функцију

У уређењу купатила важну улогу игра не само ергономски водовод, већ и квалитетан намјештај за купање, који може рачунати на десетак или чак више предмета. Међутим, да ли овај сет или једини комад намјештаја у унутрашњости, овиси о величини собе. Постоји довољно опција: можете направити купатилски намештај властитим рукама, купити готов сет буџета или наручити ексклузивни сет намјештаја за купаоницу.

Општи захтеви за намештај за купатила

Купатило је најинтимнија соба у кући, тако да намјештај у купаоници мора бити удобан и практичан, процес његе не би требао узроковати посебне потешкоће и иритације. Због тога, морате одабрати све ставке са посебном пажњом.

По правилу, у већини наших станова, купатило је веома мале величине, а не само да се обављају водне процедуре, већ се и кућни предмети чувају, тако да се приликом преузимања предмета за малу купку то мора узети у обзир.

Пре него што изаберете намештај за купатило, морате знати да ли испуњава минималне захтеве за рад у овој просторији:

 • намештај за купатила треба да буде отпоран на влагу и да издржи агресивно дејство влажног окружења;
 • Све предмете треба брзо и лако опрати и очистити тако да се плијесни и бактерије не размножавају на површини, што може покварити не само поправке већ и оштећење здравља;
 • намештај за мало купатило треба да будезгодан, практичан и функционалан, тако да може бити доступан и компактно складиштити много различитих ствари;
 • Сваки ноћни ормарић, ормар или полица мора бити модеран и лијеп тако да је соба била угодна и радосна.

Поред тога, сви предмети би требало да буду димензионисани да би намјештај у купатилу био лак. Зато, када идете у продавницу, запамтите како да изаберете прави намештај за ваше купатило.

Правила за постављање намештаја у купатилу

Распоред намештаја у купатилу зависи, пре свега, од величине собе. Ако је простор мали, врло је важно да се не савија цијели слободан простор помоћу разних ормарића. Овај простор ће учинити простор још уже, и изгледат ће као остава. Боље је да покупите неколико практичних предмета у којима можете организовати компактно складиштење.

Намјештај за малу каду обично се састоји од столице испод судопера и оловке или ормарића са шаркама. Боље је поставити моделе са клизним вратима. У исто време је непожељно да се намештај постави близу судопера или купатила, јер ће од сталне интеракције са водом ормарићи ускоро постати непогодни.

Савет! Ако је купатило подно гријање, пожељно је да намјештај буде на ногама.

Комплет намјештаја у купаонском простору може читати много јединица: ормари, ноћни ормарићи, кутије за оловке, широке плоче, полице, врећице итд. Уредите намјештај у овој соби је задовољство. Чак и ако не долази са једном слушалицом, важно јеелементи међусобно усклађени. Правилно одабран и уређен сет предмета може учинити купатило правим кутком за опуштање и медитацију.

У свему осталом, постављање намештаја у одређено купатило зависи од личних преференција чланова породице.

Материјали за производњу намештаја у купатилу

Сви предмети у купаоници, на овај или онај начин, изложени су влази, детерџентима и температурним колебањима. Сваки материјал на свој начин одговара на такав утицај. Због тога је важно знати шта ради намештај за купатило да би одабрали најприкладнију опцију:

 1. Дрво (гума, бреза, јавор, орах, трешња) је традиционална опција. Такав намјештај ће додати купатилу природност, природност и хармонију, хармонију. Дрвени производи могу бити обојени било којом бојом или лакирани како би се очувао природан изглед. У овом случају, за употребу у купатилу, све елементе треба третирати посебним средствима која одбијају влагу. Недостатак: високи трошкови.
 2. Од метала - ови модели су идеални за креирање ентеријера у стилу минимализма или хи-тецх, а уз употребу кованих производа доћи ће и купаонски намјештај у стилу Провансе или земље. Модерни метални производи обрађују се тако да ће дуго трајати иу влажној просторији. У исто време за купатило је боље изабрати објекте са аеродинамичним облицима. Недостатак: хладноћа материјала.
 3. Из стакла - такав намјештај за купаоницу властитим рукама не ради баш онако како су сви елементи направљенифабрике Стаклени производи се заглађују веома елегантно, подсећајући на безлежну смрзнуту водену површину. За креирање таквих комплета користите специјално каљено стакло, које је веома снажно, и веома га је тешко разбити. Врло погодна за мале купаонице. Недостатак: потреба за посебном пажњом.
 4. Из пластике - ова опција је веома погодна у смислу монтаже. Пластични производи се не оштећују дјеловањем влаге, а дуго времена остају њихов изглед. Они су јефтини, лаки и практични. Недостатак: изложен високим температурама.
 5. МДФ /ДСП - такав намјештај ће бити врло лијеп и презентабилан, али ће коштати много мање од природног дрвета. При избору намјештаја од МДФ-а или иверице за купатило, посебну пажњу треба посветити премазу. Може бити самолепљиви филм, акрил, фурнир, лак или емајлиран. Најбоље опције су лак, емајл или акрил. Недостатак: изложен влажном окружењу.

Запамтите карактеристике ових материјала приликом избора намештаја за купатила.

Како одабрати намјештај за похрану?

Да би се ускладиштиле различите ствари и ствари у купатилу, може се изабрати једна од следећих опција:

 1. Ивичњак је одлично место за складиштење кућне хемије, пешкира, сапуна, шампона и других ствари које не морате често да добијате. Може се израђивати у облику полица иза врата или у облику склопљених ормара. У овом случају, ноћни ормарић не би требао ометати слободнокретање по просторији и постављање на место где ће се лако отворити врата или клизни ормари.
 2. Отворени ормарићи се постављају на ниво очију изнад судопера или машине за прање, тако да је у сваком тренутку погодно доћи до предмета личне хигијене. Према томе, боље је да ормарић није био веома широк, јер би било тешко добити шампон или гел са кадом или туш кабином. Често је на вратима уграђено огледало, што је веома погодно.
 3. Изврсна опција ће бити отворене полице са шаркама, које су постављене у углу или на зиду директно у туш кабини или преко купатила. У овом случају, потребе за узимањем водених процедура ће увијек бити на дохват руке. У овом случају, важно је да су сви предмети на отвореној полици веома лепи, како не би нарушили естетску функцију ентеријера.
 4. Оловка - најбоља опција за чување разних ствари и предмета у купатилу. Заузимајући прилично мали простор, то вам омогућава да ускладиштите све што је веома компактно и практично. Може комбиновати и полице и увлачиве ормариће, као и хангар за кућни огртач.

Шта изабрати или ставити све одједном - одлучити за вас, на основу његових предности и димензија просторије.

Предности намештаја по мери

Ако нисте задовољни било којим моделом купатилског намештаја у радњи, онда га можете наручити. Такво задовољство неће бити јефтино, али ћете се савршено уклопити у унутрашњост и непотпуно се комбинирати.међу собом је сет намештаја за купатило.

Међутим, пре него што са купцем разговарамо о дизајну намештаја, немојте заборавити тачно да кажете где намеравате да га користите, будући да материјале за његову производњу треба третирати на одговарајући начин. Дрво је средство које одбија влагу, а метални производи су антикорозивне формулације.

По појединачној наруџбини могуће је опремити сет намјештаја са свим потребним интерним организаторима за складиштење. У купатилу у купатилу по наруџбини постоји још једна веома важна предност - прво ће бити посебно за све избочине и цијеви, што ће вас спасити од непотребних проблема.

Препоруке дизајнера

Поново ћемо споменути важне тренутке приликом одабира намјештаја који ће се користити у влажној просторији:

 • Купујете само намештај намењен за употребу у купатилу. Такве ствари коштају мало више од, на пример, кухињских гарнитура, али су дизајниране да испуне одређене захтеве за намештај за просторије са високом влажношћу.
 • Димензије комплета морају одговарати димензијама просторије, то јест, што је соба мања, то је компактнији намјештај. У пространом купатилу ће се изгубити преуски и мали предмети.
 • Пре почетка поправке треба да размислите о дизајну и величини намештаја, да покупите одређене моделе. Комплет намјештаја треба хармонично комбинирати с водоводом и унутарњим уређењем у текстури и боји.
 • Није неопходно потпуно закрчити чак и најпространије купке.Оставите само најосновније и најфункционалније елементе намештаја. Уживајте у слободи кретања и простору собе.

Послушајте препоруке професионалаца за избор и постављање намјештаја у купаоницу.