Високи кревети својим рукама

За многе туристе, упркос доласку прољећа, напуштање земље је тужно вријеме. Пролеће је повезано са отпуштањем кревета, сузбијањем корова, тешким временом. Међутим, због технологије појаве високог распона бриге о поврћу, временски расходи и обрада земљишта су знатно поједностављени. Сав рад је већ сведен на једноставно отпуштање тла. Третман тла више не одабире толико напора, осим тога, високи кревети су релевантни за земље са лошим или неприкладним за узгој тла.

Стварање високих чинова драматично трансформише град. Са њима можете креирати дизајн по вашој жељи. Такви кревети су веома слатки и топли. Имају одличне парадајзе, краставце, бундеве, тиквице, зеље, цвеће, бобице, зачинско биље. Не препоручује се тамо садити купус и кромпир.

Како направити високе кревете властитим рукама из плоча. Упутство корак по корак, уређај

Дрвене даске се по правилу користе као ограде, које се зачепљују на костур. Претходно натопљен специјалном композицијом која успорава труљење.

Онда праве кутију. За вањску привлачност могу се бојати, бојати и бојати. Други начин заштите дрвета је употреба полиетилена, уљарица, филма. Не злоупотребљавајте здравље и здравље других људи тако што ћете направити баријере од материјала који садрже штетне материје (гуме, обрађени хемијски елементи).

Од дрвета, цигле, бетона

Осим дрва, високи кревети могу бити подигнути од шкриљца, бетона,цигле Шкриљевац је крхки материјал, а да не би дошло до његовог ломљења, неопходан је изузетан опрез. Ако се кутије могу уклонити како би се проширило подручје и инсталирали други, онда би у бетонским и цигленим оградама требало пажљиво размислити о величини, облику, локацији. Оптимална висина ограде износи до 40 цм и ширине 1 метар.

слојеви

У јесен, у организованим високим креветима, боље је попунити неколико слојева тла различитог састава. У основи потребе да се постави решетка од метала од глодара.

Мрежа од глодара

Други слој је постављање грана, картона, чворова. Такође, висок кревет може бити прекривен лишћем, травом, компостом. Поред повећања плодног слоја земље, они такође обезбеђују топлоту. Залијевање цијелог слоја воде убрзава процес разградње. И већ изнад ових слојева можете напунити плодну земљу до висине до 35 цм, подићи ће кревет на одређену висину, обезбједити одводњу, а распад ће дати топлину. Већ у прољетном периоду може се одмах почети слетати. У просијаном земљишту можете излити потребну количину земље.

За и против

Упркос чињеници да је средином априла земља хладна, на високим креветима топли ваздушни шетње. И као резултат тога, поврће и биље могу бити посађене у њима неколико недеља раније. Дане кревети у сеоској кући је боље формирати на освијетљеном сунцу и на мјестима заштићеним од вјетра. Боље је одабрати правац запад-исток тако да нијанса једне биљке не пада на другу. Ширина је направљена тако да можете доћи до средине. Ово се може видети на слици испод:

Не ходајте по наткривеном тлу у кревету. Ако постоји хитна потреба, онда је вредно ставити даску ширине најмање 20 цм, а пре слијетања, рахљање се обавља у вртним вилицама, које се морају кружити у различитим правцима на сваких 30 цм. Након бербе у јесен, земљиште се прска органском твари и пуни земљом. Да се ​​земљиште не осуши и не троши, треба га затворити филмом, затварати. На таквим креветима ће бити одличан за узгој грмља јагода и краставаца. Ако следите упутства, такав кревет ће вам послужити више од једне сезоне.

Висок кревет. Видео: