Везивање зидова и плафона тапетама различитих боја

Међу огромном количином грађевинског материјала који се користи за уређење ентеријера, на модерном тржишту, тапете постају све популарније. Због велике потражње за овом врстом прераде, произвођачи се морају међусобно надметати и проналазити нове типове и начине лепљења. Дакле, метода комбиновања више врста тапета постаје све чешћа.

Одабир позадине олакшава каталоге са фотографијама које су представили произвођачи. Каталози садрже комбиноване материјале, одабране за сличну текстуру, схему боја и цртеж.

Када купујете жељене материјале, морате знати основне начине правилног лијепљења просторије с неколико врста тапета.

Основна правила приликом комбиновања позадине

Професионални дизајнери познају све замршености у раду у комбинацији са таквим врстама опремања простора, ствараће пријатну атмосферу и јединствен дизајн просторије. Али не треба очајавати, можете самостално покупити материјале за обраду собе. Да бисте то урадили, морате знати следећа правила:

 • Хоризонтално лоциране траке визуално проширују простор, а истовремено чине горњи плафон
 • Вертикално постављене траке повлаче собу, повећавајући висину стропа
 • За простране просторије станеће велика слика, велика површина мале слике ће бити досадна, такав узорак је боље купити за мале собе
 • У малим собама са недовољним осветљењем, бирају се јарке боје, оне морају бити светлије.сексуална покривеност
 • При куповини различитих врста тапета потребно је одабрати исту дебљину. Папир за лепљење папира у штапићу
 • Када бирате две нијансе за вашу удобност, користите специјални точак боја
 • Не наносити више од две нијансе, осим готових дизајнерских колекција
 • Светле нијансе савршено се комбинују са неутралним нијансама

С обзиром на основна правила, могуће је избјећи грешке при избору комбинације тапета, окретање просторије, скривање главних недостатака, наглашавање предности и стварање јединственог дизајна.

Начини лијепљења зидова тапетама различитих боја

Везивање са тапетама различитих боја које се користе за рјешавање различитих задатака: скривање недостатака просторије, фокусирање на одређени зид, подјела простора на различите зоне. Постоји неколико метода комбиновања:

 • Зидови гама различитих боја
 • Хоризонталне и вертикалне пруге
 • зидна дистрибуција
 • уметци за тапете
 • Метод патцхворк-а
 • Зонирање, избор избочина и ниша

При избору материјала за обраду различитих нијанси важно је одабрати праве боје. Обично се користи комбинација двају нијанси. Две блиске или сродне боје, као што су бела, сива, беж, црна. Два пастелно хладна - плава и мента. Унутрашњост можете додати бојама са двобојном позадином, од којих ће једна бити сјајна.

Изгледа лепо од глатког прелазатамније нијансе до упаљача. Када комбинујете две различите нијансе, потребно је одабрати сличне боје за засићење и температуру. Чести пријем је комбиновање две контрастне боје.

Када је обојен у двије боје, користите алтернативну технику. У овој методи, пруге могу бити једна и разликују се само по обрасцу, могу бити контрастне. Зидови у просторији су обложени тапетама са хоризонтално или вертикално постављеним пругама.

У хоризонталној подјели, доњи дио је обично једнобојан и таман, а горњи дио - свјетло помоћу слике. Ова метода није најбоља опција за собу са ниским стропом.

Широке вертикалне траке чине просторију визуелно ширем, а уске вертикалне траке проширују зидове и чине плафон вишим. Наизменичне светле траке смањују просторију за разлику од светлих пастелних трака. Често користе вертикалне пруге у кухињи или у дневној соби.

Преграда зида се такође користи комбиновањем неколико боја или цртежа. Ако је важно подијелити зид или се фокусирати на одређени његов дио.

Лепо декорисани у оквиру тапета изгледају модерно и погодно за дизајн било које просторије. Употреба уметака је посебно значајна у расаднику, где се стварају различити облици са сличним структурама материјала за зидну декорацију.

Изгледа као зид залијепљен фрагментима различитих нијанси и цртежа. Са овом методом, тачност и тачносттачности Крпе би требале бити сличне структуре. Постоји могућност куповине готових материјала за обраду просторија имитацијом "деке" у радњи.

У просторији неправилног облика са пројекцијама и нишама потребно је залијепити разнобојне или тамне материјале зидне декорације. Они крију недостатке просторије. Нишке се украшавају једном бојом, изведбе са малим узорком, под увјетом да их треба нагласити. Слика ће привући пажњу.

Широко распрострањена подела простора на зоне, у којима се у свакој од зона користе најповољније одлуке о бојама. Честа добродошлица је употреба цветног отиска у рекреативној области. Велики тамни цртеж учинит ће зид одрживим и смисленим, мали свјетлосни узорак ће додати лакоћу.

Традиционална подела просторије на радно или рекреативно подручје остварује се употребом двије различите боје. Дистрибуција зона се често налази у пространим собама, у малој просторији, неће произвести такав ефекат, али декоративни елементи могу се додати унутрашњости.

Правила за комбиновање материјала различитих боја или текстура

Пре него што почнете да лепите, морате да узмете у обзир особине материјала од којег су направљене. Ти или други материјали можда нису погодни за дизајн кухиње, али ће се савршено уклопити у унутрашњост дневне собе или дјечје собе.

Најчешћи типови текстура:

 • папир
 • текстил
 • винил
 • бамбус
 • течност

Достојанство папирада се комбинују са било којом другом врстом, лако се користе на тешко доступним местима због своје флексибилности.

Текстилне тканине - врло добар дизајн зидова, али скуп, тако да је најбоље мјесто за њихово лијепљење - спаваћа соба или дневни боравак. Када се комбинују материјали од текстила, боље је ставити их папиром или флизелиновим.

За ходник или кухињу погодан је довољно чврст и јак винил. Винил се добро комбинује са папиром.

Бамбус има посебну текстуру, лако ће помоћи да се сакрију мале мане зидова. Савршен тандем са винилом или папиром.

Течност погодна за било коју просторију, комбинована са флизелиновими.

Потребно је да користите точак боја да бисте правилно изабрали комбинацију две боје. Да бисте створили удобан, миран ентеријер, најбоља комбинација ће бити сусједне боје. Да би се створио светао нагласак, супротно ће бити боље.

Избором двије нијансе исте боје важно је да је њихова боја у једном стилу (велики цвијет или мали). Уз комбинацију различитих узорака за стварање занимљивог и складног интеријера помоћи ће вам боја и текстура.

Комбинација два различита типа - монофоних и са узорцима - изгледа као складна.

Како закрпити плафон тапетама различитих боја

Тапета је уобичајени облик завршне обраде не само зидова већ и стропова. Лепљење стропа је погодно за собе са строповима било које висине. Широк асортиман завршних материјалашема боја и текстура ће вам омогућити да преведете занимљиве идеје у комбинацију.

Лепљење плафона има две предности у односу на друге материјале за декорацију: код каљења се скрива низ дефеката, опција је финансијски повољна.

Да би се утврдили материјали и сазнали како лепо обојити таваницу са двобојним тапетама, потребно је запамтити следеће карактеристике:

 • Скала плафона у боји треба да буде у складу са укупном схемом боја просторије
 • Понекад су плафони наставак акцентног зида
 • Са две боје, можете одабрати зоне на плафону
 • Ако су плафони у просторији ниски, онда је боље користити два светла тона
 • Велика слика изгледа боље у пространим собама

Одлична опција за лијепљење стропа - тапете за сликање. Метода вам омогућава да лако освежите ентеријер, користећи комбинацију две или више боја. Практичан начин за могућност обнављања плафона.

С обзиром на све особитости материјала за обраду просторија, избор потребног материјала неће представљати никакве посебне потешкоће, познавање правила комбинације нијанси помоћи ће у стварању јединственог дизајна просторије која дуго задовољава власнике.