Припрема зидова под тапетама

Припрема зидова за тапете - важан и напоран посао. Прије лијепљења тапета важно је припремити зидове: уклонити старе тапете, поравнати и оправдати зидове, поравнати површину с китом, поновно јамчити зидове. Важно је знати да не можете отворити прозоре прије сушења љепила.

Непобитна чињеница да је пре полагања тапета потребна пажљива припрема зидова испод тапета. На први поглед изгледа да је то сасвим једноставно. Међутим, ово је потпуно погрешно. Да би се спријечило да тапет испада у угловима који нису помакнути и увијек изгледају свјеже - чека се буран рад, који може потрајати више од једног дана. Осим тога, не можете отворити прозоре након што залијепите позадину за око један дан.

Прво, пре наношења тапета морате обавезно процијенити почетно стање зидова:

  1. Шта је стари покривач?
  2. Има ли пукотина у зидовима.
  3. Да ли је површина гљиве контаминирана?
  4. Колико је зидова једнако.

Дакле, ако на зидовима постоје старе позадине, онда их дефинитивно морате потпуно уклонити. Да би се то урадило квалитативно, потребно је започети уклањање "сухих" већине комадића. Тада се остаци тапета који се тешко уклањају могу намочити спрејом или само мокром крпом, и дати води натопити зид. Затим, уз помоћ танке металне лопатице или конвенционалног ножа, веома је лако очистити зид од остатака тапета.

Када су зидови очишћени од старог премаза, онда је време за спровођење следеће фазе да се гарантују зидови првог премазадубоко продирање да би се спречила гљивична инфекција зидова. За обраду зидова требат ће ваљак. Неопходно је сачекати потребно време за његову апсорпцију и вреди започети следеће процедуре.

Сада се ради о уклањању пукотина и изравнавању зидова зидова. За то ћете морати купити кит и велику (широку) лопатицу. Сада са модерним материјалима, специјална грађевинска паста савршено ће се уклопити у брзу и квалитетну припрему зидова. Може се представити у облику праха или у облику готове мешавине. У ствари, то није фундаментално.Дакле, уз помоћ широке лопатице и гитице, зидови се доводе у једнако стање. Лопатица такође мора дати времена да је осуши.Опет, зидови се морају поново гарантовати: третирају се отопином прајмера и ваљком за фиксирање ефекта. Због такве секундарне обраде, тапете на зидовима ће се боље држати.

Ево само краја припреме зидова испод тапета! Могуће је започети малтерисање зидова тапетама. Љепило за тапете је потребно одабрати одговарајући материјал (папир, флизелин, винил, итд.). У супротном, тапета можда неће остати на зиду него што је требало, али ће се највероватније одмах срушити.Запамтите да након тапетирања зидова, прозори на зиду не могу да се отварају у овој соби, тако да нема скица. Ово је неопходно за боље сушење лепка.