Унутрашњост купатила је комбинована са примерима фото-тоалета

До недавно, многи су били заинтересовани за питање како подијелити заједничку купаоницу на двије просторије. Али тренутни трендови у купатилима, којима недостаје простор, позивају на уједињење функционалног простора. Дизајн комбинованог купатила захтева поштовање одређених трикова приликом поправљања, поновног планирања или обраде мале просторије.

За и против комбинованог купатила

Многи дизајнери током обраде собе могу открити све предности и мане комбинованог купатила. Хајде да наведемо главне.

Предности купатила комбиноване са тоалетом:

 • третман комбинованог купатила је лакши него када су ВЦ и купатило одвојени;
 • повећава се укупна корисна површина комбинованих просторија, омогућавајући постављање машине за прање или судопера;
 • инсталирање и одржавање водоводних и сродних комуникација је знатно поједностављено због њихове локације у истој згради;
 • трошкови обраде, због смањења трошкова завршних материјала због недостатка одвајања зида, знатно ниже;
 • све тоалетне процедуре се могу обавити без напуштања исте просторије.

Комбиновано купатило у Хрушчову такође има неколико недостатака:

 • Такво планирање је погодно само за мале породице;
 • потребу за додатним вентилационим отвором;
 • релативна влажност у просторији.

Али правилан дизајн мале комбиноване купаонице може максимизирати наведене минусе, претварајући их у још значајније плусевекомбиновано купатило у Хрушчову. Зато добро размислите да добро повезан или одвојен тоалет с кадом.

Где почети поправку комбинованог купатила?

Прије свега, потребно је рушити зид (у случају реконструкције) и инсталирати све комуникације, додатно полагање цијеви, вентилацију. Онда је потребно сакрити све комуникације у сухозиду или пластичној кутији што је више могуће повољно и естетски.

Након тога можете почети са пројектовањем и дорадом зидова, пода и плафона, тако да изглед купатила у комбинацији са тоалетом изгледа елегантно и естетски. Типично, керамичке плочице или подови се користе за подне облоге.

Плафони су обрађени сухозидом са накнадним бојањем, пластичном или дрвеном облогом, а однедавно и врло важним напонским стропом, који може учинити унутрашњост купатила пространијом, а поред тога ће спасити од поплава сусједа одозго.

Али за облагање зидова комбинованог купатила са заходом, може се користити један или више завршних материјала:

 • керамички или керамички гранит - врло практичан и лијеп, али скуп;
 • пластичне плоче - лијепе, јефтине, али слабије од чврстоће плочица;
 • тапете - брзо и јефтино, али не и практично;
 • Боје на бази воде - јефтине, практичне, али захтевају савршено равну површину.

Међутим, ако правилно користите ове материјале у унутрашњости купатила у комбинацији са тоалетом, можете створити веома згодан, практичан ијефтин заједнички дизајн малог купатила.

Како самостално уредити собу?

Када је у комбинацији са лепим и практичним дизајном тоалета може бити опремљен са специјалистом који ће преузети сав посао на пројектовању. Али услуге дизајнера ентеријера су велико задовољство.

Стога, већина власника купатила са тоалетом у Хрушчову самостално развија дизајн и постављање водоводних инсталација и намештаја у затвореном простору. Искусни дизајнери често користе прецизне прорачуне када пројектују пројекат за коришћење сваког центиметра слободног простора. Међутим, ова техника се може лако користити са самосталном опремом кадице и тоалета у малој соби.

Да бисте то урадили, потребно је да исцртате обим просторије на скали од 1000: 10, тј. 1м = 10 цм. Затим морате измерити величину водоводне инсталације и намештаја (купатило, тоалет, туш, умиваоник, веш машина, бојлер, итд) . Затим на другом листу папира, нацртајте њихов поглед одозго, на основу истих прорачуна, и исеците сваку ставку будућег ентеријера.

Сада, само поставите исечене фигуре на обод насликане собе, испробавајући различите опције све док један од њих не буде најоптималнији и ставите објекте на лист папира како не бисте заборавили њихову локацију. Затим измјерите удаљеност између објеката и пребаците их у право купатило.

И ако водовод и намештај још нису купљени, онда, наоружани овим прорачунима, купите ствари од тихвеличине које су коришћене у прецизним прорачунима. Успут, ако мала комбинована купаоница не прелази 3-4 м кв, онда је боље одбити купатило и направити купатило у комбинацији са туш кабином.

Још једна могућност уређења комбинованог купатила је тражење фотографије комбинованог купатила које одговара стилу планирања и дизајна. Али купатила су у комбинацији са тоалетом на фотографији - то је само оријентир, идеја која се може узети као основа. Фокусирајући се на примере фотографија, креирајте свој јединствени интеријер купатила у комбинацији са тоалетом.

Пхото Галлери