Унутрашња пластична врата (73 фотографије): ПВЦ профилна конструкција, шта је то, за и против, критике

У посљедњих неколико година, предстојећи дизајни градских трговина претрпјели су огромне промјене. Уместо дрвених платна дошла су пластична врата. Власници индивидуалних станова нису остављени сами. У почетку, само богати људи су могли приуштити нову технологију, а сада је доступна свима.

Шта је ово?

Пластична врата су производ који се, по правилу, састоји од алуминијумског профила, чији је врх украшен пластиком. С обзиром на функционалност и изглед готовог производа, врата овог плана су постала популарна код многих.

Ова технологија је дошла из земаља бившег Совјетског Савеза из капиталистичких земаља. Многи се вероватно сећају тих речи, популарних крајем прошлог века, као што су: "обнова евра" и "евроизвони". И интуитивно разумију њихов садржај.


До изградње фабрика за производњу пластичних конструкција на територији ЦИС-а, најновији трговци су наручили производе у Европи. Због тога је коначна цена била тако висока.

Али као производња сопствене производње, цена је пала. Ово је узроковано економијом у логистици и развојем конкуренције на домаћем тржишту.

Стране компаније током овог периода стекле су огромно искуство. Још увек су на ушима профила еминентних произвођача - КБЕ, Века, Тхиссен, чија је производња добро успостављена у нашој земљи.

За данас, не само прозори и врата раде пластику, већ и балконе, па чак и читаве трговачке павиљоне. И то није изненађујуће, јер је технологија последњих деценијаније стајао мирно.Специјалисти обраћају посебну пажњу на пластична врата, која сваке године нуде крајњим корисницима различите иновације.

врсте

Прихватљиво је да се пластична врата раздвоје по начину отварања - клизним, склопивим, клизним, окретним. А на локацији - улаз, спаваћа соба и балкон.

Пластична врата у становима просјечног грађанина земље, у правилу, најчешће се налазе у балконским блоковима. То је прије свега због чињенице да при инсталацији троструког двоструког окна и петокоморног профила, постоје "топла" врата, односно врата која не пуштају хладноћу из улице.

Осим тога, таква врата су и даље звучно изолована, што је веома важно када је балкон окренут према улици са живим покретом.

) 8 фотографија

Рјеђе се налазе унутрашња пластична врата у стану. Они су више тражени у канцеларијским центрима и тржним центрима. Поготово зато што их опремимо механизмом за закључавање - није тако велики проблем.

У колибама ради сигурности прихваћено је постављање пластичних врата без прага. Ово је посебно важно у породицама са малом децом. Када праг физички не постоји, ризик од повреде од пада је елиминисан.


Још једна важна карактеристика врата овог материјала је да су отпорни на влагу. Управо због тога се често уграђују у базене и затворене просторе са непокривеним балконима. Пластика и стакло одбијају воду, не пуштајте јеуђите у собу

Глува врата се најчешће постављају у техничким просторијама - у подружницама или у сигурносним кабинетима. У овом случају постоји замена стакла на пластику, што гарантује "заштиту" од очију треће стране.

Сложена пластична врата била су мање тражена. Углавном се инсталира у малим просторијама. Врата таквог плана не задржавају топлоту и не спречавају продор буке. Они служе као подјела између једне и друге просторије. Али вриједи платити данак, у отвореном стању не пренатрпати простор и њихова цијена је прилично ниска.


Иначе, варијанте клизача такође штеде простор у соби. Што се тиче отварања, они имају нешто заједничко са ормарима. Нажалост, оне се више користе у иностранству, у оним земљама у којима практично нема ниских температура, а не у земљама са оштро континенталном климом.

Млечне патке (које се називају и двоструким) пластичним вратима погодне су за готово сваки ентеријер. Зато што као декорацију можете користити широк спектар решења, у распону од компоненте боје, завршавајући са стајлингом за класични дизајн.

материјали

Већ дуго времена не гасимо спор, што је боље - фурнир или пластику. Заговорници првог тврде да је дрво - еколошки материјал. Заговорници другог преводили су овај плус у минус. Уосталом, то је због природног поријекла таквих производа које треба пажљиво збрињавати, од којих се годишње третираштеточине и боје.

Али када се користи ПВЦ профил у боји, можете постићи не само жељени резултат у просторији, већ и заборавити на сликање као на ужасан сан. Истовремено, са предње стране зграде, боја може бити било које боје. По правилу, ако се ради о стамбеној згради, онда се користи универзални бијели профил.


Како би се овај спор делимично ријешио, дизајнери су, заједно са произвођачима, недавно представили посебну варијанту, на чијој се вањској страни користила бијела пластика, а изнутра - ламинат под МДФ. Такав производ није ни страшан ни киша нити ултраљубичасто зрачење, а соба ствара осјећај да су врата потпуно израђена од дрвета.

Када купац не мора да сакрива собу од чудних очију, више воли потпуно стаклена пластична врата. Иако су мало скупљи, али транспарентност је загарантована.


У супротном случају, стручњаци препоручују уградњу техничког производа (уз комплетну замјену стакла на сендвич панелу). У овом случају, поред рјешавања задатка, још увијек је могуће уштедјети новац.

Запамтите да, ако су безбрижни инсталатери били лењи да откину посебан заштитни филм након уградње пластичног производа, морате то учинити сами. И то је пожељно за мјесец дана, иначе филм и уопће може покварити изглед прозора или врата. Ово је посебно уочљиво на великим конструкцијама.

Димензије

У совјетским временима, током изградње вишестамбених зграда, био је вођен ГОСТ. Државни стандард односио се не само на грађевински материјал, већ и на висину плафона, број прозора у једној или другој серији, присуство или одсуство балкона. Немогуће је замислити да је са кутијом за врата било проблема са отварањем врата или ширина прозорских отвора није одговарала стандардима. За такву кривицу се строго кажњава.

Данас, када је изградња стамбених насеља прешла на приватне структуре, куће су подигнуте посебним пројектима. Негде су мали прозори негде мали. Исто важи и за балконе и унутрашња врата.Стандардне типичне микроподручје постепено нестају. Али ако се у новим кућама у почетку инсталирају пластичне врећице, онда власници секундарних станова у том смислу нису имали среће. Замијените их на властити трошак, али се боја може подићи по властитом нахођењу.

цолорс

Бела пластична врата су свестрана за било коју врсту просторије. И није важно да ли је то обданиште, школа или мали павиљон на улици. Међутим, суштински недостатак беле је то што је веома изражен. Ако се повремено не брише прашина, онда се она поједе на површину од пластике. Готово је немогуће вратити производ у његовом изворном облику.

Алтернативно, можете савјетовати тамне нијансе. Ако погледате около, долазне групе многих продавница су смеђе боје. И то се ради без потешкоћа. Осим та браон враталако пере, такође је погодна за класичног дизајна просторије у којој углавном доминирају дрвеним намештајем.


директно у домове у последњих неколико година постали су широко популарне собна врата направљени од низа дрвета. Спрат тканина обложена ПВЦ фолија по узору дрвета обрасцу. У дијелу, ова врата се могу сматрати пластике, јер филм штити тканину од агресивне средине.

Најпопуларније боје у овом сегменту се сматра Миланесе и италијански ораха. Прва је погоднији за светлих области, други - за мрака. Али запамтите да ове боје нису лек, увек можете наћи нешто по свом укусу, или да се консултује са специјалистом.

Како изабрати?

У старим данима, када није било много избора, људи купују само оно што нуди у продавници. Већина унутрашњих врата су направљена од дрвета. Стаклене плочице само претпоставити на вратима, који су инсталирани у дневној соби или кухињи. У свим другим случајевима обично иду глув тежак платно, бијеле боје.


Данас, када постоји довољно да бирају, можете показати машту и инсталирати га ПВЦ врата. С једне стране, може се препоручује за салу, посебно у облику плуга, а други - изгледа велике и мале пролазе.

Узгред, стакло на вратима може бити и без зидова, и са њом. Већина верзија поделемонтирани су у просторијама, гдје је потребно осигурати производе отпорне на ударце. Ако постоји нека препрека на путу отварања врата (нпр. Прозорске клупчице), у овом случају се успоставља додатна заштита - импост. Користи се и за ограничавање висине крила врата. Према стандардима, пожељно је да не прелази 240 цм


Пластична врата су релативно лагана и њихова тежина се може повећати употребом додатног стакла. Али ако стакло пружа топлотну изолацију, онда гумена бртва ствара услове за звучну изолацију и спречава улазак разних мириса у просторију.

Већа количина разматраних варијанти погодна је за викендице или пословне просторе, могуће је препоручити сјајна унутрашња врата директно за станове. Они се не уклапају само у сваки ентеријер, већ и визуелно повећавају простор.


Није вредно тржишта спотова и окова, што годишње нуди велики број различитих рјешења. Ако су инжењери испрва били изненађени микровлаком, онда се нуде и производи са електромагнетним бравама. Стручњаци не намеравају да стану тамо.

опис уређаја

Поред поменуте електромагнетне браве, механизам затварања може се појединачно одабрати, у зависности од потреба и стања купца.

С обзиром на чињеницу да се пластична врата најчешће отварају и затварају, посебно у јавним установама, опреми треба посветити посебну пажњупажња.

К врата служио колико год је то могуће, потребно је да пронађете квалитетне шарке, ручке и браве. Ако планирате да замени само балкон блокова, затим стане уобичајени ручицу прозора. Може се инсталирати ?? и када савијање и на Свинг отвореном систему. Да би спасао са балкона, обично инсталира без механизма ручка закључавања.


може да се спроведе одмах блокаде у рукохвату врата или прозора. У том случају отвореног без кључа биће просто немогуће.

за фиксирање врата у одређеном положају сковао запушачем. То може бити или зид или спрат. Недавно се појавио на тржишту различите варијације држаче, укључујући у облику играчака.

У тржним центрима пожељно да се успостави оловку без изграђеног замка, то је боље да одвојено постављен. Као свестран опција би била најбоља опција масовно ручка. Такви врата могу отворити и код одраслих и деце.Важан детаљ је ближе. У зависности од типа врата отвара може бити спрат, скривено, са различитом каналу или класик. Класична ближе са сложеном полугом се користи у већини случајева.

У последњих неколико година, много пажње се посвећује безбедности. С обзиром на чињеницу да су прозори "уско везано" за додатне опреме пластичних врата погодан један сегмент у другу. Мало људи данас могу да изненаде браву. Настала је као јединственаУређај намењен породицама са малом децом. Принцип његовог рада је да спречи могућност отварања прозора. Нешто слично се остварује за врата.


На страни улице се постављају ролетне за спречавање покушаја провале. Ово је метална верзија ролетни. Успут, ролетне су савршено постављене у профилу, без оштећења. Посебно су постали популарни у породицама са малом децом, где сат спавања није заказан.

Многи одбијају да инсталирају пластична врата, наводећи чињеницу да ће морати стално да регулишу. Ово није сасвим случај, јер ако инсталацију раде стручњаци, они сами прилагођавају производ. Таква врата ће трајати неколико деценија када се правилно користе.

Али ако врата "воде", онда је лако вратити се на праву позицију. За то је потребан регуларни хексадецимални кључ. Дизајн има скривену стезаљку, која се налази са стране шарки. Али ако гаранција још није истекла или постоји сумња у исправност акције, најбоље је контактирати чаробњака.

Запамтите, веома је важно да након монтаже проверите све додатке. Врата се морају лако отворити и затворити, браве не морају бити заглављене, сви вијци и вијци морају бити затегнути до краја. Најбоље је провјерити квалитет обављеног посла у вријеме проналажења стручњака, а не након њиховог одласка.


Дизајн

Модерна врата од метала и пластике се широко користе како у административним тако иу управнимтрговинске зграде, као иу сеоским кућама и вишестамбеним зградама. Ово је једноставно објашњење - они су не само функционални и практични, већ су погодни и за већину дизајнерских пројеката.

Пластика је савршено комбинована са циглом, бетоном, каменом и чак дрветом. Главна ствар коју треба запамтити је однос боје. Малопривлекателно изгледа бела пластика у дрвеним конструкцијама. Важну улогу у дизајну собе играју и додаци. Чак и ако је то мала соба, увек можете да је победите.За и против

Дуги низ година, слава није била добра за пластику, нагласили су стручњаци опасност од овог материјала. Али од тада је прошло неколико деценија, а сада стандарди квалитета захтевају да произвођачи израђени у фабрици раде на њима беспрекорно, тако да пластични производи престану да буду токсични.

До данас, пластичне "гурне" металне конструкције и с правом су заузеле празну нишу у економском сегменту. Пластични прозори и врата се добро уклапају са сигурносним алармним сензорима. У исто вријеме главна ствар - да се производи користе квалитетну бртву, која осигурава чврсто приањање. Али натраг на рецензије.

Главни и вероватно значајан недостатак купаца сматра лаком запаљивошћу овог материјала. Иако стручњаци раде у том правцу, али запамтите да је непожељно инсталирати пластична врата близу вероватног извора отворене ватре.

Купци широм свијета биљеже сљедеће користиПластична врата:

  \ т
 • Демократска вредност. Конкуренција на овом тржишту је толико висока да вам омогућава да задржите цене на приступачном нивоу. И то се повећава само са формирањем готовог производа, ако непотребни уређаји нису потребни, онда се цена неће променити.


  \ т
 • Практична примена. Немогуће је замислити да су метална врата била хармоника, али са пластиком се то може урадити. Лаган је, тако да не захтева масивне петље и металну кутију.
 • Трајност. Пластика није подложна корозији, не једе гљиве и штеточине, али већ штеди на боји.
 • Лакоћа бриге.


Савети за негу

Размотримо детаљније ову тему. Многи се вероватно сећају како је у детињству било потребно неколико година обојити прозоре и врата. А боја у тим годинама је била тешка да се смири мирис. Морали смо да ажурирамо изглед и улазна метална врата. Пластика је недавно дошла да замени метал и дрво. Али за ове две деценије, купац је већ ценио тренутак да се ништа не треба бојати.

Наравно, пластична врата се не могу бојати и код куће, ако се појави потреба. Ово је погодно за дисперзију воде или акрилне боје. У овом случају, можете одабрати било коју боју која ће одговарати унутрашњости.

Али у већини случајева, лако је уклонити прашину са површине или је испрати. Пластика не упија влагу, тако да можете сигурно узети тканинукористите средства за чишћење.

Постоје усамљеници који су ламинирали пластичне производе код куће. Ово је процес наношења филма на прозоре или врата. У том случају можете одабрати филм у боји или филм са шаблоном. Али, ипак, фарбање и ламинирање треба обавити у екстремним случајевима.

Луцки Моделс анд Оптионс

Као што је већ напоменуто, пластична врата се широко користе у базенима и купаоницама. Ако је за дрво и метал велика влажност смртна казна, онда она не погађа пластику. Максимум који се може десити је изглед кондензата који се лако уклања сухом крпом.

У стану их често наручују власници балкона. Ово је потпуна замена старих дрвених конструкција. Не само да су морали да греју сваке године, већ и сваке године да чисте грејач, отцепе новине, које држе пукотине.


Посебно је практично користити потпуно стаклена врата у собама са француским балконом. Не само да је унутрашњост просторије, већ и спољашња, одиграна. За пластичне конструкције, нема потешкоћа у уоквиривању архитектонских пројеката, чак и ако су то лучне варијанте.

Естетски изглед на балкону је пластични ормар за складиштење ствари или гредица. Врата се могу отворити или у ормару или на уобичајени начин.


Али у кухињи је најбоље инсталирати сложена пластична врата. Она се лако раздвајапредсобље или дневни боравак из благоваонице. Ако је потребно, може се потпуно пресавити, а пролаз док се не затрпа. Хармонично, таква врата изгледају у свлачионици.

У соби таква врата неће бити препоручљива, посебно у спаваћој соби. У случајевима када је стан мале величине, могуће је подијелити једну од соба на два дијела преграде. Запамтите да употребом мат стакла можете постићи потпуну непробојност.


У последњим годинама прошлог века било је популарно инсталирати два предња врата. С једне стране, то је била одређена заштита од крадљиваца станова, ас друге - топлотна и бучна изолација.

Ако је модерним металним вратима лако руковати с првим задатком данас, онда из другог још увијек постоје неке потешкоће.

Пре уградње врата од метала-пластике до ходника, препоручује се уградња посебне кутије, која се зове „џеп“ људи. Ово је једно од решења, а некоме се можда не чини прикладно у урбаним становима, а неко ће, напротив, доћи. Иначе, додатно формирана "соба" може се користити за складиштење ствари.

Али ако у стамбеној згради требате имати дозволу за извођење грађевинских радова, онда у приватној кући то није потребно. Ту се не може обратити пажња на величину собе и окренути се пуном.


Пре свега, желео бих да напоменем чињеницу да су зимски вртови на парцелама често направљени од пластике. Могу се узгајати не самоУпознали смо се са нашим столним поврћем и поврћем током целе године, али и покушавамо да се прилагодимо нашим егзотичним биљкама.

Уз зимске вртове популарни су и сјенице за приватне просторе. Пластична врата у таквој просторији могу се затворити кључем који олакшава кориштење ове собе у љетним мјесецима, ако је потребно као спаваћа соба на отвореном. Али ово је, наравно, већ потрага. Нешто слично се реализује као готово пословно решење. У многим градовима су инсталирана цијела тржишта истог типа киоска.


Најчешће за улазну групу су пластична врата. Може се извести по посебном пројекту, али са стакленим или огледалим уметцима, иако трокутастим или заобљеним. Произвођач у овом случају није никаква разлика, јер није производња штанцања. Било која поруџбина се извршава појединачно.

В заклучението хочу да забележим, да има известен минимум технишких карактеристик, ки се морајо взети възможност при избираси пластични врата:

  \ т
 • Метално-пластични профил треба да буде трокоморни. Пожељно је да његова дебљина буде око 100 мм.
 • Неопходно је да надстрешнице могу издржати тежину платна - најмање 80 кг. У супротном, врло је вероватно да ће се врата на крају спустити.
 • Доступност редовних брава за железницу.
 • За смањење тежине препоручује се употреба једнокоморног стакла, али због тога се смањује звучна изолација.


Сумирајући, може се доћи до закључка да се пластична врата користе иу стамбеним и нестамбеним просторијама. Не плаши се влаге, нема штеточина, нема промјене температуре. Он практично не бледи под дејством ултраљубичастог светла.

Последњих година пажња је посвећена безбедности производа, сматра се хипоалергенском. Али најважније је да су пластична врата доступна и богатим и мање осигураним купцима.

Али важно је разумети да не можете да сачувате опрему. То је основа темеља. А ако се планира уградња уличних пластичних врата, онда треба да изаберете квалитетан профил.

Пратећи ове препоруке, можете наставити да радите на производима на десетине, а можда и на стотине година. Посебно зато што произвођачи профила пружају дугорочну гаранцију за своје производе.

У овом видеу ћете наћи професионалне савете о избору пластичних врата.