Улазна загријана метална врата: челична, дрвена за кућу и уред

Заштита било које приватне кућне или сеоске куће осигурава постављање предњих врата, која би требала сигурно штитити дом од злонамјерних уљеза. Врата се морају инсталирати у сваком случају, тако да је најбоље одмах обратити пажњу на металне опције.Уличне градње треба да имају атрактиван изглед и одличне практичне квалитете. Чешће, стручњаци препоручују инсталирање загрејаних модела који ће осигурати очување оптималне микроклиме у кући. Како одабрати метална врата за ваш дом?

Главни критеријуми

При одабиру структуре врата важно је узети у обзир посебне услове његовог рада. За разлику од аналогија међу собама, врата улице доживљавају значајне утицаје на животну средину. На улици је под утицајем мраза, ветра, температурних варијација. Све то доводи до непријатних посљедица у виду замрзавања врата, глазирања ледене коре, кондензације изнутра.

Због дјеловања негативних фактора, обрада врата даје пукотине, петље почињу тонути, а механизам за закључавање је неисправан. Као резултат, врата губе свој атрактиван изглед и почетне перформансе. Да би се избјегли стални трошкови поправака појединих елемената улазних врата, потребно је приступити његовом одабиру што одговорније.

Обрубљена врата.

Улазна врата врата морају задовољити неколико параметара, који укључују:

  • Висок нивосигурност;
  • добре квалитете топлотне изолације;
  • поузданост механизама арматуре и браве;
  • присуство слоја изолације и завршне обраде изнутра;
  • Практична и естетска спољашња обрада.

Улазна врата сеоске куће треба да имају високу отпорност на ломљење. Одвојене карактеристике врата зависе од тога колико често посјећујете ваш дом. Ако изаберете врата која треба дати, онда би крило врата требало бити чврсто, по могућности од метала дебљине 2,5 мм. Као додатне елементе који обезбеђују трајност пројекта, произвођачи врата користе вертикална и хоризонтална ребра.

Таква врата се одликују тешком тежином. Улични улази овог типа монтирани су на најмање три петље. Металне вратне плоче сеоских кућа додатно су опремљене пуним сетом протупровалних елемената, од којих је једна употреба система закључавања два различита типа уређаја, по могућности са анти-вандалном заштитом. Ако стално живите у свом дому или одабирете врата за стан, тканина је лакша за израду. Али одбијање висококвалитетних брава са свим додатним елементима против ломљења није неопходно - сигурност становања би требала стајати на првом мјесту.

Улазна врата морају такођер бити у складу са захтјевима ватроотпорности, због чега су МДФ или дрво као материјал за вањску и унутарњу обраду фактори ризика.

Главни непријатељ крила врата на улици је пад температуре. Изабрати врата, точнијематеријал, дебљина и врста обраде, пресудан утицај има присуство или одсуство константног загревања, тамбураша и подрума. Ако кућа има константно гријање, ту је предсобље и изолирани подрум, затим за врата улаза улице можете одабрати платно са стандардним карактеристикама. Ако се зими кућа не загријава, нема тамбура и топлог подрума, онда се врата морају темељито загријати.

Процес загревања.

Ако су сви радови на изолацији и уградњи крила врата изведени исправно, оперативне особине пројекта ће се одржавати дужи период. За изолацију врата можете користити минералну вуну или полиуретанску пјену. Други начин да се реши проблем наглих промена температуре је следећи: улазна врата улице употпуњују још једна врата. Друга дрвена врата ће смањити вјероватноћу смрзавања првог платна.

Да би се одржале оперативне карактеристике улазних врата, стручњаци препоручују да се не занемари постављање заштитног визира изнад улаза. Овакав дизајн неће само заштитити крило врата од кише, снијега и леденица, већ ће и улазу у кућу дати атрактиван изглед.

Техничка питања

Приликом одабира врата за улазак у зграду, морате знати технологију иза које се прави модел који волите. Профил оквира врата може се извести у три варијанте: савијени профил, профилна цијев и кут. Која је њихова разлика?

Врата из савијеног профила достижу дебљину од 5-8 цм, што вам омогућава да поставите бравумеханизам је далеко од површине. Овај профил карактеристике обезбеђује висок ниво стабилности улазних врата на лом. Цена модела може да достигне и до 35 хиљада рубаља у зависности од произвођача.

Профилне цеви.

Крзно врата са профилним цијевима испуњава и захтјеве за провалу, али таква врата не одговарају сваком стану или кући. Најчешће његова ширина прелази 80 цм, односно поставља оквир врата, пуно простора на улазу. Предност овог дизајна је могућност да профил буде дупли, што ће повећати његове топлотне и звучне изолације.

Најприступачнија варијанта профила улаза у улична врата може се препознати из угла.

Ови модели обично имају стандардне величине, тако да неће бити никаквих проблема са избором опција за улазну рупу у вашем дому. Минус врата из угла је њихова непоузданост. Оквири за врата овог типа погодни су за станове у високим зградама, гдје се на улазу налази портафон и предворје на мјесту слијетања.

Приликом одабира предњих врата, мора се узети у обзир дебљина вањског лима.

Не би требало да буде мања од 2 мм, а за врата викендице - 3 мм. Врата са вањском плочом такве дебљине тешко се пробијају кроз једноставну сјекиру.

Која би требала бити величина врата? Овде нема конкретних података. Параметри висине и ширине зависе од произвођача врата и жеље купца. Посебна пажња се посвећује само дебљини крила врата, која зависи од броја листова. Акокористи се један лист метала, онда дебљина мреже не може бити мања од 2 мм ако су два листа - мање од 6 мм. Ови стандарди су опште прихваћени.

Већина произвођача нуди моделе двију челичних лимова. Највише су тражене улазне челичне конструкције из два платна. Улична врата могу бити израђена и од више слова - по појединачном налогу. Да бисте одредили тачну величину врата за ваш дом, најбоље је да се обратите стручњацима: они ће брзо и тачно извршити сва мерења да би довршили наруџбину.

Улична врата се могу монтирати на зид на различите начине. Најчешћи начин је монтирање монтажних плоча. Његова суштина је следећа: плоче су причвршћене за рупу са стране куће, а затим су на сидреним вијцима монтирана врата. Приликом извођења монтажних радова важно је осигурати да предња страна врата буде у истој равнини са зидом.

Метода узорковања се користи када је ширина кутије мања од зида. Врата затварају прекомјерне зидове, а цијелој конструкцији даје и масивност. Врата, постављена на овај начин, изгледају чвршће.

Још једна техничка тачка коју треба узети у обзир приликом избора врата је тип закључавања који размишљате о употреби. Стручњаци савјетују да се инсталирају два различита дворца, попраћена њиховим заштитним елементима, што ће искључити могућност помицања или бушења механизма.

Изаберите дворац добре квалитете, не покушавајте уштедјети на сигурности свог дома. Јефтине браве ће се често сломити,због чега ће морати стално да троше време на њихову замену или поправку. Скуп, поуздан дворац ће вам много дуже служити и оправдати вашу вриједност.

Декоративна декорација

Улазна врата за дом морају имати атрактиван изглед. Уличне структуре носе не само заштитну, већ и декоративну функцију. Шта би требало да буде спољашња и унутрашња облога врата?

Прије обраде структура улазних врата приказани су њихови захтјеви. Материјали за завршну обраду морају бити отпорни на влагу, ватроотпорни и отпорни на хабање. Основна сврха обраде уличних врата је заштита тканине од вањских агресивних фактора, визуална привлачност увијек стоји на другом мјесту.

Избор материјала за декор крила врата зависи од места уградње врата и специфичних радних услова. Вањска завршна обрада платна може бити од дрвета. Али природно дрво ће имати високу вредност. Природни материјал мора бити претходно осушен под посебним условима и третиран водоотпорним саставом. Велики трошкови обраде уличних врата са низом дрва ће бити надокнађени шик екстеријером производа.

Уместо дрвета можете користити јефтинију опцију - МДФ плоче. Они су такође прилично атрактивни, али су више осјетљиви на воду. Да би се продужио век таквих врата, третирају се полимерним композицијама. Још један недостатак врата са облогом у облику МДФ плоча је њихов нижи ниво анти-вандалских својстава.

И вратаМетални улаз на улицу може се обрадити прашкастом бојом са полимерним елементима.

Полимерни слој штити структуру од утицаја ултраљубичастог зрачења, корозије, наглих температурних флуктуација.

Ако је атрактиван изглед врата намјерно покварен од стране хулигана, премаз се једноставно обнавља. Начин обраде врата прашкастим бојама је најпрактичнији и приступачнији.

Избор спољне обраде треба да се врши на основу локације дома за коју се врата бирају. Ако је ово сеоска кућица у заштићеном селу, онда можете одабрати дрво или фурнир, поред улаза металних детаља или резбарених елемената од дрвета. Нормална врата за стан у вишекатном стану не захтијевају такав дизајн - најбоље је задржати се на премазу прахом.

Са унутрашње стране улице улазних врата морају бити уређене у складу са унутрашњим простором стана. За ово можете размотрити опције за иверицу, МДФ или ХДФ. Плоче од иверице - најјефтинија опција за завршну обраду, погодна за стандардна врата. Они који желе да своја врата учине атрактивнијим, потребно је обратити пажњу на МДФ плочу од меког дрвета или ХДФ плочица, које су издржљивије.

За оне који желе да улаз у вашу кућу буде најспектакуларнији, препоручује се да се размотре могућности улазних врата са стаклом. Употреба таквих модела треба да буде веома опрезна, размишљајући о свим тачкама које се односе на безбедност становања.