О Епистар ЛЕД и кристалима

Епистар је највећа корпорација у југоисточној Азији, која је направила велике кораке у области оптоелектронике. Његов развој је почео након проналаска бијеле ЛЕД и откривања нових начина добивања полуводичког свјетла. У то време, компанија је кренула у правцу побољшања ове технологије, са једином сврхом - да су кристали чврстог стања постали главни извор вештачког светла.

Данас Епистар објављује своју намеру да се позабави изазовима солид-стате расвете и жељи да преузме водеће позиције на тржишту за полупроводничке кристале, заједно са својим партнерима. Међу гигантима водеће индустрије, тајвански произвођач има изражену карактеристику, о којој ће се даље дискутовати.

Мало о бренду и произвођачу

Фирма Епистар је основана 1996. године. Сврха му је била да проучи и развије технологије полупроводничке светлости, која је у том тренутку тек почела да предвиђа велику будућност. Снажан напредак у развоју постигнут је кроз апсорпцију малих тајванских компанија које су тек започеле своје активности на тржишту водеће генерације. То јој је омогућило да се брзо пробије у лидере у азијском простору.

Данас се кристали епистара могу наћи у било којој онлине трговини. Овако велики обим продаје показује добар квалитет и поверење међу потрошачима. Немогуће је рећи тачно шта је корпорација Епистар данас на тржишту. Чињеница је да је реални рејтинг великих светских произвођача веома високдвосмислен Све зависи од тога шта рачунати и на основу критерија за рангирање рејтинга. На пример, кинески Санан води производњу ГаН супстрата за ЛЕД диоде, али инфериорни према Епистару, коначним излазом одговарајућих кристала. Упркос вишемилионским количинама, тајвански гигант губи Црее и Пхилипс Лумиледс на стварном приходу, јер нису укључени у издавање готових производа.

Шта је боље Епистар или Црее?

Потрошачи често постављају ово питање. Треба одмах напоменути да је директно поређење ЛЕД производа ових брендова немогуће. Чињеница је да амерички Црее има пун производни циклус, који укључује:

  • култивисање кристала са сложеном хемијском структуром;
  • монтажа светлећих диода;
  • постављање на даску или у модул;
  • производњу лампе и прибора.

Тајванска корпорација заузврат се искључиво бави производњом ЛЕД кристала до фазе њихове енкапсулације, тј. Постављања чипа у љуску. Ово је такозвана нулта фаза производног циклуса, која укључује епитаксију полупроводничких структура и даљњу производњу чипова са електричним контактима.

Продаја полупроизвода Епистар више милиона долара углавном купују кинеске компаније, чија технолошка опрема зависи од квалитета готових ЛЕД чипова. Провера квалитета таквих производа пре куповине је изузетно тешка, јер посредници не доводе до електричних карактеристика. Међутим, са Црее ЛЕД-овимаситуација на руском тржишту је такође далеко од идеалног. Такође се сакупљају у Кини, што само по себи доводи до појаве фалсификата. Па ипак, открити оригинални Црее је прилично реалан. Да бисте то урадили, идите на званични сајт компаније и пронађите карактеристике модела у каталогу. Када је реч о изгледу и величини проверених брендова, можете се поредити са ЛЕД који нуди продавница. По правилу, у кинеском фалсификату нужно ће постојати нека разлика: ознака боје, облик, величина чипа.

Немогуће је урадити нешто попут, на примјер, СМД чипова на Епистару.

Прегледи специјалиста

Технолошки процес за узгој кристала достигао је одређени ниво савршенства, што је резултирало производњом првих брендова, укључујући Епистар и Црее, усклађено са многим електричним карактеристикама и квалитативним показатељима. Међутим, резултати испитивања показују да између ЛЕД диода водећих компанија и сличних производа кинеских произвођача још увијек постоји значајна разлика у квалитети.

Резултат је сљедећи закључак. Боље је не куповати ЛЕД диоде за које не постоји техничка документација, а прије покушаја купње, покушајте узети у обзир повратне информације од претходних купаца. Треба имати на уму да трошкови вођених производа морају бити адекватни и конзистентни са брендом.