Украсни лукови у стану: обрада фотографија испод камена

Лукане рупе чврсто су ушле у унутрашњи дизајн куће или канцеларије. Чак иу древна времена, лук није био повезан са пролазом у будућност, не са тријумфом. Декоративни камен у обради овог архитектонског елемента даје луку више профињености и шика.

садржај

 • Шта је боље: вештачки или природни камен?
 • Алати за обраду
 • редослед рада
 • Предности украшавања лука са украсним каменом
 • технике декорације

Дизајнери нуде много начина за руковање луковима. Међу њима је посебно рафиниран и грациозан изглед: гипсана жбука, дрвене облоге и ковани елементи. Такве комбинације савршено ће се уклопити у сваки стил просторије и нагласити њену индивидуалност. Али ништа не може бити једнако лепоти и трајности камена. То му је осигурало примат у обради отвора лука. алиприродни каменје данас веома скуп. И зато се све више користе са вештачким артефактима за украшавање лукова.

Шта је боље: вештачки или природни камен?

Наравно, љубитељи свих природних, преферират ће природни материјал. Чак ни његов трошак неће бити разлог да се напусти замишљен. Фотографија изрезаних лука, обрађена природним каменом, у часописима и на интернетским страницама показује колико љепоте и профињености доприносе унутрашњости. Веома необична по структури и површини су пасминепешчара и шкољки . И мермер је цењен због своје изузетно нежне боје и лукавостиа паттерн

Лукови у стану, украшени гранитом, изгледају изузетно величанствено и много.

Али не трошите своју пажњу и декоративни пар. Има много предности у односу на природне, од којих је најважнији трошак. Вештачки брат је много јефтинији од природног. Али у исто време, он може симулирати апсолутно било коју врсту.

Украсни камен је израђен од еколошки прихватљивих материјала као што су експандирана глина и плавац. А да би се постигла жељена боја, у мешавинидодати посебан пигмент . Након што је материјал пресушио и испао, његова снага нипошто није нижа од природног аналогног. А тежина таквог камена је неколико пута мања, што је такође значајан плус.

Алати за обраду

Важно је напоменути - да би се обавила обрада лукобрана са умјетним каменом, посебне вјештине нису потребне. И ево неке алатке коју ћете наћи корисне:

 • бугарски или ручни нож за сечење камена;
 • брусни папир;
 • нож за градњу;
 • длето;
 • чекић.

Декоративни камен је потребанда се исече на мале комаде унапред , тако да се током рада не појављују прекривања.

редослед рада

 1. Дакле, прије него што почнете с обрадом лукова с умјетним каменом, многе фотографије које можете пронаћи у било којем каталогу интеријера, потребно је припремити радну површину. Треба је темељито очистити од прашине и направити мале посекотине. Тако ће се љепила боље држати.
 2. Сада вам је потребноПрипремите адхезивну композицију или "течне нокте", који ће се користити за фиксирање камена. Полагање плочица треба почети од дна лука. У овом случају љепило се наноси само на зид. Плочица треба да буде гушћа како би се избегао улазак ваздуха између лепка и материјала.
 3. Немојте журити, боље је постепено помицати серију наопако на обје стране лука, а затим дати материјал за скок. Тек након тога можете ићи на посао са заокруживањем.
 4. Када је сав посао са каменом завршен, вриједи оставити лук у овом облику неколико дана и тек онда наставити са радом на пуњењу фуга. Зато немојте оштетити плочицу и немојте је померати.

Као што видите, у том послу нема ништа компликовано. Али ипак се мораш прилагодити.

Предности украшавања лука са украсним каменом

Декоративни камен у обради лукаима много предности . Он не само да додаје трзај унутрашњости стана, већ и помаже да улазак у собу буде посебан стил и монументалност. Али ова врста обраде има и практичну компоненту. Врата су мјесто кроз које пролазе људи и животиње. Што значи да је јако прљав. Декоративни камен ће вам помоћи да то избегнете. Поред тога што је овај материјал савршено очишћен, он такође има веома интересантну текстуру, која неће бити приметна места.

Декор лукова има много варијација које ће се савршено уклопити у сваки ентеријер. Скуп фотографија је потврда. Можете покупити материјал који имитира цигле или мале шиндре, али можете одабрати и дизајнпод гранитом.

технике декорације

Наравно, можете положити украсни камен и читав зид поред лука. Међутим, најчешће само постављајубочни ред око лука .

Уз различите симулације камена можете створити различите варијације улаза у просторију. Тако ће гранитни лук симулирати улаз у стари дворац, а лукови свјетлозелене ће постати попут улаза у морску шпиљу. Шта тачно желите да видите у свом дому - да одлучујете само о вама.

Треба напоменути да се комбинацијомкомбинације фотокопирања и зидањаможе створити панорама уништене зграде и града иза ње. Али не само да се може применити ова опција декорације. Већ је ствар укуса и ваше маште.

И, што је најважније, не преоптерећујте унутрашњост ако се планира да лукови у њој буду од камена. То ће резултирати стварањем фантастичног ефекта. Цео дизајн сличне просторије, ако садржи више од једног каменог елемента, притискаће своју тежину. Али, ако имате камин у вашој кући, свакако треба да се носите са њим у истом стилу као и лук. Заједно ће створити складан ансамбл, издајник куће посебан шарм и топлину.

Декоративни лукови у стану
64)