Уграђени туш за туширање се лако поставља својим рукама

Један од главних елемената када се користи туш кабина је миксер са лијевком. Тржиште водовода нуди широку палету таквих производа. Посебно је популарна међу потрошачима уграђена мјешалица за туширање, јер се практичност, практичност и софистицираност скривених модела не могу прецијенити. Нема висећих зидова, који стрше и стално ломе власнике, црева и друге елементе.

Сви "непотребни" објекти и комуникације скривају се у зиду или у посебној кутији. На површини је само мали излив за воду у туш каде или купатило, украсна плоча са две полуге контроле и глава туша, која је постављена на плафон или монтирана у зид. Минимални број истурених елемената вам омогућава да учините собу удобнијом и уштедите простор.

Из ових разлога, уграђене мешалице за туширање су веома тражене међу потрошачима. Стога ћемо овај чланак посветити овој врсти водоводне опреме, испричати о карактеристикама уређаја, његовим предностима, како направити туш са уграђеним мјешачем властитим рукама.

Карактеристике и предности скривеног миксера

У дизајну унутрашњости веома је важно правилно сакрити све непривлачне предмете који обављају искључиво практичне функције. Уграђени миксер испуњава ове захтеве. Тајни санитарни инжењеринг, због недостатка незграпних елемената, ствара ефекат визуелне експанзије простора. И остати на површини детаља изгледају веома привлачно,елегантан и софистициран.

Пошто је сам уређај уграђен у зид, одговорни произвођачи су забринути за квалитет материјала и трајност водоводне инсталације. Славина за туш за скривену монтажу израђена је у различитим варијантама и комплетним сетовима. Постоји неколико типова сетова за тајну душу, на којима ћемо се бавити детаљније. Али он комбинира било који квалитативни скуп једног - дуг живот (10-15 година), јер за замјену скривених дијелова морат ће се раставити зид.

Уграђена славина за туширање је врло једноставна за руковање, што побољшава комфор приликом третмана водом. Осим тога, није потребно купити комплетан сет, ако имате било какве детаље, онда је у потпуности могуће купити потребне елементе за овај модел. Широк асортиман ће вам омогућити да изаберете контролни панел и спољашње елементе који ће се приближити стилу ентеријера вашег купатила.

Неки сетови хигијенских туш кабина са уграђеним миксерима опремљени су контролом снабдијевања водом и термостатом. Многи модели имају функцију спречавања прскања капљица воде.

Али слични дизајни имају неке недостатке. Први недостатак је висока цијена (180 000-300 000 рубаља). Још један недостатак је потреба да се зидови подигну да би се изградио цевовод или ниша за прикривање комуникација. А ако имате уграђено акрилно купатило или туш каду, онда током радова на зидовима са дробилицом, изливени зидови могу оштетити премаз.

Главни типови скривених конструкција

Пре свега, потребно је да одредите шта вам је потребно за уређај и како планирате да га користите. Након тога можете почети да бирате одговарајући тип скривеног миксера. Модерно тржиште нуди неколико варијанти такве опреме:

 • уградбени миксер за акрилно купатило - утилитарни механизам таквог система је скривен у зиду, а црево за туширање је скривено у страни купатила;
 • са термостатским системом - овај механизам омогућава подешавање потребног притиска и температуре течности, што је веома важно у случају пада притиска у водоводном систему;
 • скривене конструкције за једну полугу - једноставне и приступачне уређаје;
 • мултифункционални уређај-биде - скривени систем који вам омогућава да спроведете хигијенске процедуре након коришћења тоалета;
 • Типичан уграђени миксер за хигијенски туш - омогућава вам да сакријете све непривлачне комуникационе и инсталационе елементе.

Без обзира на одабрани узорак, сви ови дизајни ће пружити удобност и практичност при раду са кадом или туш кабином и значајно побољшати унутрашњост просторије.

Такође треба напоменути да је прави избор материјала за скривене системе. Славина за туширање уграђена у зид не треба причвршћивати на цјевовод од метално-пластичних цијеви, јер је у том случају потребно користити предмете с навојем или преше.

Боље је престати са бирањем бакарних или полипропиленских епрувета, јер је начин њиховог спајања потпуно препоручљивкарактеристике монтирања скривених конструкција, минимизирајући број навојних спојева. Наравно, у овом случају, процес инсталације је мало компликован, али значајно повећава поузданост система.

Како је изграђена конструкција уградбеног туша за туширање?

Зидна славина за туширање је јединствени производ који може трансформисати купатило. Ови системи се углавном уграђују у туш кабине, али се у неким случајевима могу монтирати и преко купатила. Већина модела дизајнираних за туш кабине се испира и има један улаз за црево за туширање и два излаза за хладну и топлу воду.

У правилу, скривене славине се састоје од два главна дијела - јединице монтиране у зид или посебну кутију, и декоративне плоче са управљачким полугама. Језеро се купује одвојено за главни модул и одабире се у стилу ентеријера. Округли - за класични ентеријер, квадратни или правоугаони - за стил модерне или високе технологије. По жељи се може уградити и мало улијевање.

Уграђена јединица је одговорна за дистрибуцију водених токова, и састоји се од цилиндра у којем је мједена глава са четири навојна отвора:

 • два отвора - за спајање цеви са хладном и топлом водом;
 • два отвора - за довод мешане (топле) воде у левак или изливање.

Просечна цена комплетног комплета без додатних карактеристика је 70 000 рубаља.

Савети за опрему која се сам монтира

Уградња славине за туширање -Процес је напоран, али не и сложен, а по жељи сватко може завршити инсталацију своје опреме властитим рукама.

Прво морате припремити нишу или направити мале удубине у зиду да положите цевовод. У већини случајева довољно је направити ширину рова 12-15 цм и дубину од 9-11 цм, а за то се користи бушилица са бушилицом на бетону потребног пречника.

Тада можете прећи на полагање цевовода:

 1. Одредите место постављања туш кабине (и изливање).
 2. Оловком нацртајте најкраћу линију до рупа у зиду.
 3. Чекић са млазницом за један потез проширује зид дуж повучене линије.
 4. Од инсталације централне јединице, повуците линију до главног водовода.
 5. Од довода воде продубити до централне јединице миксера.
 6. Затим лежите у цијеви и спојите их.
 7. Направите издања за млазницу миксера и димњака, тако што ћете на крају цевовода поставити угаоне нити и сигурно их причврстити у зид.

Овај начин инсталације задовољава све захтјеве за прикључком на цјевовод. Имајте на уму да све везе морају бити сигурно фиксиране са огреботинама и бојама, а из ФУМ-а и водоводне траке у овом случају неће бити много смисла. Након уградње свих скривених комуникација, завршени су сви поправци и завршни радови у купатилу.

Када се заврши завршна обрада зидова у просторији, могуће је прећи на задњу фазу - уградњу лијевка (и излијевање)и плоче са ручкама. Пластични оквир је причвршћен за тијело главне јединице, а декоративна плоча с полугама је причвршћена за оквир. Туш за туширање се инсталира помоћу посебног адаптера са млазницом на гуменој облози. На фитинг се стављају заптивачи, а адаптер се фиксира малим декоративним вијцима.

Као што видите, уградња система за туширање није компликована. А када обложите зидове сухозидом и направите посебну кутију, овај процес је још више поједностављен. Погледајте видео како да инсталирате скривени туш са сопственим рукама: