Уграђени ормар - што је боље?

Време старих, великих и зачепљених ормара за складиштење одеће је одавно прошло. Пошто овај намештај није толико функционалан као некада. Али је замењен новим ормарима. Овај невероватан намештај савршено се уклапа у ентеријер, одушевљава људе својом површином од огледала. Ормари различитих типова веома брзо су освојили срца људи својом компактношћу, величанственим изгледом и јединственошћу. Ако се одлучите за куповину таквог намјештаја, требали бисте се упознати с њиховим описом, својствима и инсталацијом.

Које су значајне разлике између кућишта кућишта и уграђених модела?

У суштини, назив овог намјештаја већ говори сам за себе. Главне компоненте конструкција су предњи панели, који обављају улогу фасаде и врата. Методом померања врата ормарића-претинаца су слични, али методом инсталације они су подељениу 2 групе:

1. Уграђено.

2. Случајеви кабинета-преграде (одвојено стојећи).

Уобичајена гардероба је направљена без зидова, дна и поклопца. То је секцијска плоча врата. Уоквиривање је потребно за декорацију, а врата се одмах фиксирају на плафон, зидове и подне облоге. Полице које се налазе у одељцима у ормару причвршћују се за зид просторије и за унутрашњу вертикалну преграду. Ако је такав намјештај монтиран у потпуности на зид, онда се ствара бочна преграда. Ормар кућишта има једноставну структуру у облику кутије са свим бочним површинама.

Немогуће је одговорити на питање, које је боље - уграђено или појединачно гардероба, свака од њих има својуГлавне предности и недостаци, сада ћемо их анализирати. Сваки од ових дизајна заслужује пажњу и праве критике.

Главне предности уграђених ормара

1. Лов цост.Одвојене конструкције су скупље од уграђеног намјештаја. То није тешко објаснити, јер су трошкови различитих материјала и понуде радне снаге много нижи.

2. Недостатак пукотина(ако је инсталација била исправна) између зидова, пода и плафона. Захваљујући томе, изглед намештаја знатно се побољшава и стан се чисти.

3. Могућност уградње уградног ормара-претинца на вишеслојне таванице.

4. Лакоћа промјене дизајна.Ако одлучите да обавите поправку у соби, онда не би требало да мењате кабинет, можете заменити врата и све остало. У исто време, нећете морати да додирујете причвршћивач.

Стицање таквог намјештаја по мјери. Потребно је размислити о његовом квалитету, изгледу дизајна. То зависи од димензија и професионалности мајстора који праве намештај.

Из тог разлога, пре него што купите уградни ормар треба да изаберете провјерену компанију произвођача која ће вам послати искусног чаробњака. Сва мјерења будућих ормара су потпуно бесплатна. Све можете сами урадити, за то морате користити посебан онлине калкулатор. Може се наћи на електронским ресурсима великих грађевинских организација.

Главни недостаци уграђених ормара

1. Водити их испод одређене просторије. Не такоће доћи у радњу и купити готов ормар. Мораћете да измерите просторију и онда да наручите намештај.

2. Када се креће, немогуће је пребацити кабинет. Можда се не уклапа у нову собу.

Главне предности ормара за предмете

1. Лак и брз начин инсталације. Сви елементи намештаја прилагођени су величини и опремљени са потребним отворима. Инсталација се одвија без присуства прљавштине.

2. Изглед намјештаја не овиси о једнакости површине.

3. Приложене ормаре можете носити на сопственом трансферу.

4. Можете ли премјестити ормар на било које мјесто у затвореном простору.

Главни недостаци ормара за предмете

1. У суштини, неравни зидови не погоршавају естетски изглед намјештаја, али постају видљиви ако ормаре поставите близу зидова.

2. Кутија у облику ормарића увелико смањује изглед просторије и заузима довољно простора.

Гардеробер и напонски плафон

Узимајући у обзир потражњу за тензионим плафонима, треба размотрити комбиновање ормара с њима. Приликом инсталирања ормарића, нема проблема са њима. У ствари, нема ничега компликованог - донела је намештај и ставила га. Кабинет није причвршћен за плафон.

Посебну пажњу треба посветити уграђеном ормару. Они захтевају прекриваче међу подовима. Најчешће се користе три методе причвршћивања уграђеног ормара-претинца и плафона:

1. Већ је монтиран кабинет. За фиксирање користите сноп и тогорња палуба дизајнирана за крајолик.

2. Напонски плафон је већ направљен. Ући ће у ормар.

3. Ормар и плафон не зависе један од другог. Главна тачка повезивања - референтна греда.

Немогуће је рећи која је гардероба профитабилнија - уграђена или случајна. Они обављају исту улогу, али су различито постављени и фиксирани. Изгледа веома лепо, гардеробер је изграђен, али га је тешко причврстити, посебно на напонски плафон. Али случај се може слободно премјестити с једног мјеста на друго. Све зависи од ваших жеља, потреба и користи.