Карактеристика прегледа: предности и мане тензиона

Већина људи се одлучује за уске спуштене плафоне. Савремени поправци су сведени на различита решења - од једноставних, класичних до комплексних, који захтевају професионалне услуге. Строп се може једноставно окречити, залијепити тапетама, а на основу оквира направити гипсану конструкцију. Међутим, избор често фаворизује тензионе стропове. И да ли је овај избор прихваћен, коначно је решен приликом мерења предности и мана ове конструкције плафона.

Напонски плафон: за и против изградње

Прије свега, прије него што се одмјеримо све "за" и "против", узме се у обзир мишљење домаћина и професионалаца, потребно је тачно разумјети што чини тај дизајн.

Напонски плафон је погодан за пројектовање било које просторије, чак и просторија са високом влажношћу

За затезне плафоне користе се два типа материјала - ПВЦ фолија, полиестерска тканина. Плафон се причвршћује на површину уз помоћ специјалне копче, багета. Претходно је монтиран на плафон или зид. Испоставља се да је материјал дизајна напона пуњење горивом у дијелу багета. Багет поуздано фиксира платно, а овај проблем се обично не догађа.

Главне предности затезног плафона:

 • Брза инсталација, дословно неколико сати - а зграда је очигледна трансформација;
 • Сукоб поплаве, за разлику од стропа на сувом зиду, који након промјене залива мора бити отпоран на поплаву;
 • Погодан за пројектовање сваке просторије, чак и просторија са подигнутимвлажност;
 • Лака за негу.

Ово су само главне предности плафона, али ту је и снага дизајна и дугорочна експлоатација (не мање од 15 година) и естетика.

Који су недостаци који се могу приписати главном? Па, прво, сам материјал - не може се приписати околишу. Грубо речено, то је хемија која вам долази у кући. У том смислу, суви зид изгледа профитабилније.

Негативна и скупа конструкција, иу страху од оштрих предмета - али овај недостатак је веома релативан, јер се ријетко стропови повреде овим веома оштрим предметима.

Мање напрезање стропова: прегледи и препоруке

Па, ако цена није најобјективнији минус, јер је његов ниво неко на рамену, а за некога опција је једноставно "акумулирати", али друге замке су протеже објективније.

Искусни стручњаци ће вам помоћи да брзо и без грешака инсталирају напонски плафон

На пример, притисак у простору испод платна. Након тога се може акумулирати и изазвати тзв. Колапс стропа приликом отварања прозора или врата. Ово се обично ради са стропом од винилне фолије. Али не очајавајте - то је проблем компаније која је инсталирала плафон.

Још један недостатак је крхкост стропа. Због тога се појављују неке потешкоће са инсталацијом, али искусни мајстори узимају у обзир ове тачке и не дозвољавају грешке. Стога, приликом уградње лустера, лампе, обратите се специјалистима који знају како се то ради на напонском плафону.

Предности затезних плафона: 5 важних тренутака

Они,који тврде да се растезљиви плафони разликују по тежини предности, у принципу, су у праву.

Оцените сами:

 • Потпуно се носе са декоративном функцијом - у сваком ентеријеру можете изабрати савршени дизајн оковања затезног плафона;
 • Скривају све недостатке главног стропа;
 • Није потребна посебна пажња - благи детерџент и тканина, то је све;
 • То су пројекти који нису запаљиви;
 • Плафон се не распада и не труне, нити на њему настаје кондензација.

Напонски строп савршено крије све несавршености главног стропа

Поред тога, плафон има добру топлотну изолацију, и такође скрива комуникације.

Плафони за растезање: за и против, мишљење лекара и стручњака

Дакле, зашто се тензиони строп не може назвати еколошким дизајном? Ово захтева опис самог материјала.

Стручњаци сматрају да је оштећење од таваница тканине мање од оног од ПВЦ затезних плафона

ПВЦ облога је поливинилхлорид, стабилно једињење са одличном отпорношћу на влагу, које се не раствара у киселини, већ се загрева његовим квалитетом. У исто вријеме, врло је растопљена и чак испарава - у овом случају пуштена у зрак није јако велика испарљива кемикалија, од којих је главни - фенол и толуен. Али ове супстанце су опасне само у великим дозама!

Ако говоримо о плафонима за затезање тканине, онда су они у суштини полиестерска мрежа која је импрегнирана полиуретаном. Изгледа као гумена супстанца која је отпорна на ефекте агресивних компоненти ивисоке температуре.

Стога можемо са сигурношћу рећи да је штета од тканине тканине озбиљно нижа него од затезних плафона од ПВЦ-а.

Зашто се често не помиње мишљење лекара да су истезљиви стропови далеко од разумевања здравља живота. Чињеница је да пројекти лошег квалитета, нажалост, нису неуобичајени. А ако у року од три до пет дана након инсталације стропа осјетите карактеристичан кемијски мирис, највјеројатније, и пали сте у копчу бескрупулозних произвођача.

Стога, у малим собама, на пример, у купатилу, није пожељно инсталирати такав дизајн.

Ако је прошло већ двије седмице, а са стропа долази мирис попут мириса боје, боље је промијенити овај плафон. То ће бити скупље за себе.

Које су користи од затезног плафона током поправки

Овај аспект је један од главних - и при избору плафона само због једноставног поправка глас је у корист напетости конструкције.

Важна предност тензионног плафона је дуги гарантни период

Зашто једноставна поправка са затезним стропом:

 • Нема грађевинског отпада - буке, прашине, боје, тапете и других глобалних катастрофа на скали једног стана;
 • Није неопходно изједначити основну основу, тј. Не постоји посебан припремни рад;
 • Брза монтажа - мајстори могу руковати буквално за неколико сати.

И наравно, још једна важна предност таквог дизајна је дуги гарантни период од најмање 10 година, ау пракси они служе свих 15 и више година.

Професије бешавних затезних плафона

Његовеластичност бешавног плафона задржава се чак и на веома ниским температурама. Због тога, за разлику од пластичних плафона, користе се на ложи, на балконима иу другим негрејаним просторијама.

Бешавне стропове за растезање користе се на лођама, балконима и другим негрејаним просторијама

Ширина платна је 3 метра, а то је више него довољно да се направи бешавни строп.

За ПВЦ-плафонски уређај, потребан вам је термални пиштољ, тј. Ствари које су осјетљиве на температуру морат ће се очистити. У случају бешавних инсталација на стропу, такви проблеми нису потребни.

Противност бешавних затезних плафона

Углавном се састоје од дизајна плафона. Распон боја и текстуре је прилично оскудан, што ограничава купчев избор.

Стретцх стропови су веома осјетљиви на механичке утјецаје

И још један значајан недостатак - када цури одозго, бешавни строп неће бити обновљен. Ако је вода мало, мјере се подузимају брзо, штедите дизајн, али у другим случајевима, нажалост, не.

Мокро чишћење није бешавни строп, можете га обрисати само сухом крпом.

Стретцх стропови: њихови плуси и минуси (видео)

Приликом избора дизајна плафона, узмите у обзир све факторе. Немојте ићи на моду, јер данас постоји доста алтернатива, али купите оно што волите и шта ће бити хармонично у вашем дому.

Сретно у поправци!

За и против затезних плафона (фото)

)